Sustainability

De mate van impact op klimaat en samenleving is belangrijk om als bedrijf concurrerend te blijven. Samen met u werken wij aan de transformatie naar een duurzame organisatie.

Een duurzame toekomst mogelijk maken

Een duurzame toekomst vereist een gezonde planeet en een samenleving met sociaaleconomische samenhang. In die duurzame toekomst is er fatsoenlijk en zinvol werk voor iedereen, met gelijke kansen in een inclusieve samenleving. Om die duurzame toekomst mogelijk te maken, dienen individuen en (publieke) organisaties bij beslissingen rekening te houden met environmental, social & governance aspecten; ESG. Organisaties geven sustainability een centrale plaats in de strategie, maken het tot leidraad voor transformatie, rapporteren erover en zorgen voor assurance.

SDG's bieden houvast en kansen voor duurzame groei

De Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties helpen organisaties om invulling te geven aan duurzaamheid. Door u te richten op specifieke SDGs waarmee uw organisatie het meeste impact maakt, draagt u bij aan het oplossen van wereldwijde problemen rondom armoede, gezondheid, ongelijkheid, klimaatverandering, vrede en gerechtigheid. Het verbinden van SDGs aan uw strategie is ook direct goed voor uw organisatie. Het verkleint uw risico’s, verlaagt uw kosten, vergroot het vertrouwen in uw organisatie en leidt daardoor mogelijk tot meer groei. Organisaties die de SDGs aan hun strategie verbinden, spreken wereldwijd dezelfde taal, kunnen zich eenvoudiger vergelijken en sluiten gemakkelijker partnerschappen.

Lees meer over de SDG's

Chief Sustainability Officer Network - driving value through sustainability

Bij PwC erkennen we het toenemende belang van de Chief Sustainability Officer (CSO), een rol die de duurzaamheidstransitie stimuleert terwijl bedrijven ESG in toenemende mate centraal stellen in de kern van hun bedrijfsvoering. Om deze transformatie te ondersteunen hebben we een exclusief Chief Sustainability Officer Network opgericht, een plek waar leiders in duurzaamheid van de grootste Nederlandse bedrijven samenkomen om prestaties, uitdagingen en kennis te delen. Onder leiding van PwC’s eigen CSO, Wineke Ploos van Amstel-Haagsma, ontmoeten deze duurzaamheidskoplopers elkaar tijdens jaarlijkse discussies en netwerksessies en werken ze samen om de integratie van ESG in elke zakelijke beslissing te versnellen en de overgang naar een duurzame wereld mogelijk te maken. 

Ben jij CSO binnen jouw organisatie én zit je in de raad van bestuur of rapporteer je direct aan een bestuurslid? Stuur dan een email naar nl_cso_network@pwc.com voor meer informatie.

Chief Sustainability Officer Network - driving value through sustainability
“Companies with CSOs are better ESG performers and therefore more competitive”

Lees meer

Waarde en impact creëren met ESG

Om succesvol te blijven in een duurzame toekomst, is het voor organisaties van belang om ESG-factoren (environment, social en governance) te borgen in hun strategie, transformatie, reporting en assurance. Bedrijven die dit doen hebben sustainability-risico’s en -kansen scherper in beeld en handelen ernaar, zowel intern als in de waardeketen. Dit geeft hen een voorsprong op concurrenten. 

Onze sustainability experts kunnen u helpen bij de transformatie naar een duurzaam business model, op onderwerpen als: klimaatverandering & net zero, sustainable finance, duurzame investeringen, sustainable value chain en een sustainable workforce.

Lees meer

Hoe PwC u kan helpen bij de ESG transformatie

Wilt u ook voortgang maken met een brede ESG-strategie? Wij helpen u bij het bepalen van een visie en ambitie die past bij uw belangrijkste stakeholders en de vertaling ervan in uw strategie, tot en met een roadmap voor de transformatie, met voldoende aandacht voor cultuur en gedrag in uw organisatie. 

Om de ESG-thema’s te realiseren, kunnen bedrijven, investeerders en overheden niet uitsluitend op traditionele financiële informatie vertrouwen voor het nemen van beslissingen. Daarom integreren vooruitstrevende organisaties ESG-inzichten in hun jaarverslagen en zijn goed op de hoogte van nieuwe EU-wetgeving zoals de EU taxonomy, NFRD en TCFD. Uiteraard adviseren wij ook over de transparante meting van en rapportage over uw duurzaamheidsambitie en kunnen wij u hierop assurance geven.

Lees meer

Playback of this video is not currently available

0:14:18

Duurzame vooruitgang

Tweegesprek tussen Mijntje Lückeratth, hoogleraar corporate governance, en millennialexpert Talitha Muusse. Ondanks het leeftijdsverschil zitten ze vooral op één lijn als het gaat om duurzame vooruitgang. Het is nu tijd voor verandering.

‘In de wereld van vandaag neemt het vertrouwen in instellingen en het bedrijfsleven af. Investeerders, medewerkers en andere belanghebbenden eisen van bedrijven dat ze bijdragen aan een betere wereld.'

Viviana Voorwald Partner sustainability

Onze eigen duurzame ambitie

Als PwC willen we bijdragen aan vertrouwen in de maatschappij en het oplossen van belangrijke problemen. We realiseren deze purpose vooral door het ontwikkelen van dienstverlening die tegemoetkomt aan de behoeften van een brede groep stakeholders. Dit is in lijn met de sustainable development goals die we hebben geïntegreerd in onze strategie.

Lees meer over ons Corporate Sustainability beleid

{{filterContent.facetedTitle}}

{{contentList.dataService.numberHits}} {{contentList.dataService.numberHits == 1 ? 'result' : 'results'}}
{{contentList.loadingText}}

{{filterContent.facetedTitle}}

{{contentList.dataService.numberHits}} {{contentList.dataService.numberHits == 1 ? 'result' : 'results'}}
{{contentList.loadingText}}
Volg ons

Contact

Renate de Lange-Snijders

Renate de Lange-Snijders

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 248 81 40

Alexander Spek

Alexander Spek

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 039 89 82

Joukje Janssen

Joukje Janssen

Partner, Sustainability, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 378 26 45

Wineke Ploos van Amstel - Haagsma

Wineke Ploos van Amstel - Haagsma

Chief Sustainability Officer, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 170 13 44

Hide