Samen bouwen aan een veilige digitale samenleving

PwC is méér dan alleen een accountantskantoor. Want wist je dat je bij PwC ook aan de slag kan als consultant in de Cyber, Forensics & Privacy business unit? Dit team is erop gericht de digitale samenleving veiliger te maken. Samen met 150 professionals in Nederland en ruim 4.500 experts wereldwijd werken we aan toonaangevende en baanbrekende projecten die alle aspecten van cybersecurity bestrijken: van ethical hacking tot bedreigingsdetectie en forensisch onderzoek, van het voorkomen tot het oplossen van cybercrime, van privacy, compliance, policy & governance, security architecture & implementatie tot digital identity. PwC is altijd op zoek naar getalenteerde mensen om onze teams te versterken. Van starter tot ervaren; iedereen is welkom!

internship, cybersecurity

Informeel én internationaal

Bij ons geen hoge hakken en dure maatpakken, maar juist sneakers en spijkerbroeken. De Cyber, Forensics & Privacy Business Unit (BU) kenmerkt zich als informeel en internationaal. De BU ademt tech en verwelkomt diversiteit. De verscheidenheid aan collega’s brengt verschillende perspectieven met zich mee, dat de kwaliteit van onze dienstverlening ten goede komt. Omdat onze collega’s uit alle windstreken komen is onze voertaal Engels.

Aan de slag

Wij vinden het belangrijk dat jij jezelf kan zijn en het gevoel hebt dat je erbij hoort. En jij jouw unieke vaardigheden verder kan ontwikkelen met behulp van de nieuwste technologie. We begeleiden je bij elke stap, maar geven je altijd alle ruimte om je ambities na te streven en je eigen keuzes te maken. Je baan is afwisselend en je werkt met prestigieuze klanten. Je hebt toegang tot een wereldwijd netwerk en deelt je expertise, ideeën en vragen met de beste professionals in jouw vakgebied en in andere disciplines. Je wordt gewaardeerd voor wie je bent - en voor wat je doet in een inspirerende, inclusieve, respectvolle en ondersteunende werkomgeving. Samen hebben we een doel: de digitale samenleving veiliger maken.

Maak kennis met onze teams

Cybersecurity, Privacy and Information Society

Als consultant in het CP&IS team richt je je op het cyber-weerbaar maken en houden van onze klanten. Ook help je hen te (blijven) voldoen aan privacyregels zoals de AVG. Het team houdt zich onder andere bezig met technische opdrachten zoals pentesten, red teaming, maar ook minder technische ingestoken opdracht zoals maturity assessments. In zo’n maturity assessment wordt onderzocht hoe volwassen een organisatie is op het gebied van privacy en digitale beveiliging. Ook helpt het team klanten te voldoen aan diverse kaders en richtlijnen, zoals de ISO 27001. We beginnen op het hoogste niveau met de governance, we voeren daarbij nulmetingen en assessments uit om de huidige situatie binnen een organisatie te meten. Vervolgens maken wij samen met onze klant een plan van aanpak om tot een hoger niveau te komen.  Ook worden door middel van van crisissimulaties bedrijven meer bewust gemaakt hoe men moet handelen ten tijde van een (cyber) crisis.

Wij helpen klanten ook door hen vanaf het begin tot het eind te begeleiden van het verstevigen van hun cybersecurity. Denk hierbij aan het opstellen van vereisten, ontwerp van processen en architectuur, de implementatie ervan en zorgen dat de verandering duurzaam worden verankerd in de organisatie.

Van strategie tot implementatie en executie: CP&IS denkt in alle fases mee om klanten weerbaar te maken tegen cyberdreigingen en duurzaam te voldoen aan privacyregels. Voor aansprekende klanten in alle sectoren, in Nederland maar ook daarbuiten, in multidisciplinaire teams.

Forensics Digital Identity

Als consultant in het Team Forensics houd je je bezig met objectieve waarheidsvinding, bijvoorbeeld in (digitale) fraudeonderzoeken en incident response. Samen met het team maak je een reconstructie van wat er is gebeurd door middel van het doorzoeken en analyseren van (digitale)stukken, e-mails en het interviewen van (mogelijk) betrokkenen. Daarnaast ondersteunt het team ook klanten in geschillen. Dit doe je bijvoorbeeld door de klant bij te staan in een zaak die verschijnt voor de rechtbank of arbiter. Deze geschillen zijn voornamelijk financiële kwesties, denk hierbij aan een overname van een bedrijf of een contract dat niet wordt nageleefd. The devil is in the details: in dit vakgebied kunnen details doorslaggevend zijn. Het is daarom van belang dat je secuur te werk gaat en je communicatief zeer vaardig bent.

Team Forensics bestaat uit drie subteams:

  1. Team van onderzoekers: zowel fraude- als overige onderzoeken (geschillen). Dit team bestaat voornamelijk uit accountants, criminologen en juristen. 
  2. Digital forensics en e-discovery: informatie digitaal doorzoekbaar maken en klanten ondersteunen in het geval van een hack. Dit team bestaat uit technisch opgeleide collega’s.
  3. Data analytics: data-onderzoek op basis van de beschikbaar gestelde data. Dit werk wordt voornamelijk uitgevoerd door data-analisten.

Digital Identity

Als teamlid van het Digital Identity team help je onze klanten een persoonlijke, gebruikersvriendelijke en veilige ervaring voor digitale interacties met  hun klanten en partners te creëren. Dit zijn hele uitlopende projecten, Bijvoorbeeld: het realiseren van oplossingen om toegang tot digitale informatie voor medewerkers van onze klanten goed te regelen. In deze projecten zorgen we er bijvoorbeeld voor dat medewerkers altijd meteen toegang hebben tot de diensten die ze nodig hebben (en ook niet meer) en dat ongeacht het aantal diensten ze daar ook maar één keer voor moeten inloggen. Daarbij zorgen we er ook voor dat dit veilig gebeurt. Van het voorkomen van fraude en het beschermen van intellectueel eigendom, tot het beschermen van kritische data en systemen in lijn met de wet- en regelgeving.

Het vinden van deze balans tussen gebruiksvriendelijkheid en veiligheid geldt ook voor de klanten van onze klanten. Hoe weet men nu online op afstand dat de klant is wie hij zegt dat hij is? En hoe zorg je dat die klant alleen zijn informatie te zien krijgt en niet die van zijn buurman? Het Digital Identity team werkt in een fascinerende wereld waar digitale transformatie, customer experience, risk & compliance, organisational design, HR en IT samenkomen. Het Digital Identity team in Amsterdam wordt gezien als het ‘Center of Excellence’ binnen EMEA. Van hieruit werken we samen met collega's van over de hele wereld, wat betekent dat we opereren in een innoverende en internationale omgeving.

Continu blijven leren, ontwikkelen staat bij ons hoog in het vaandel. Zodoende investeren wij veel in innovatie en houden we de markt trends nauwgezet in de gaten. Door de jaren heen heeft het team al meerdere prijzen gewonnen, bijvoorbeeld voor projecten bij klanten zoals TomTom en Moneyou. Daarnaast heeft het team diverse onderscheidingen gekregen van de meest toonaangevende digital identity technologiepartners zoals SailPoint, CyberArk en Okta.

Over de verschillende digital identity  domeinen hebben we rollen van business consultant tot technisch IAM engineer, om zo onze end-to-end dienstverlening mogelijk te maken:

  • CIAM - Customer Identity
  • WIAM - Workforce Identity
  • PAM - Privileged Access Management

Healthcare

Wist je dat één op de zes Nederlanders in de gezondheidszorg werkt? Door de toenemende druk op de zorg laten we een kans liggen om slim gebruik te maken van data; data als medicijn voor de zorg. De missie van Team Healthcare is om data te laten werken voor een veilige gezondheidszorg. Door partnerschappen in de gehele keten aan te gaan, bieden wij toegevoegde waarde voor de gezondheidszorg. Denk bijvoorbeeld aan een veilige aansluiting van ambulances binnen de acute ketens, het oplossen van een datalek, een snellere overdracht van patiënten tussen zorginstellingen, het beter inspelen op mogelijke kansen door slimme data-analyses, het veilig werken in de cloud en het weerbaar maken van zorginstellingen tegen cybersecurity dreiging.

Stage Cybersecurity

Bij PwC Nederland hebben we veel mogelijkheden voor studenten op het gebied van Cybersecurity. We hebben veel te bieden als het gaat om cybersecurity, identiteit, privacy, hacking en forensisch onderzoek. Hierbij kun je denken aan de volgende onderwerpen:
1. De invoering van infrastructuur in de cloud (PaaS) en de gevolgen voor de controle van digitale toegang
2. Succesfactoren en drempels voor het omarmen van klant identiteit om een digitale omnichannel ervaring te creëren
3. Waarom wordt digitale identiteit gezien als de pijler van Cyber Security?
4. Impact van cloud adoptie op rationalisering van organisaties voor digitale-identiteit technologie
5. De toekomst van Digitale Identiteit en innovatie over 10 jaar

Wil je meer weten over een stage binnen Cybersecurity, neem dan contact op met een van onze recruiters.

Be a part of The New Equation

{{filterContent.facetedTitle}}

{{contentList.dataService.numberHits}} {{contentList.dataService.numberHits == 1 ? 'result' : 'results'}}
{{contentList.loadingText}}

Jouw well-being is onze prioriteit

Bij PwC vinden we jouw well-being heel belangrijk. Flexibel werken? Sporten onder werktijd? Geen probleem! Wist je dat je bij PwC ieder jaar € 1.000,- krijgt om uit te geven aan jouw well-being? Dit budget kun je besteden aan producten en diensten die je helpen om jouw well-being te vergroten. Denk hierbij aan: coaching, mindfulness, een activity tracker, sportbenodigdheden of een saunabezoek. Ook in onze BU vinden we well-being topprioriteit. Daarom hebben we een eigen well-being team opgericht om onze collega’s zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen én inspireren.

Meer weten over well-being bij PwC?

Contact

Raihana Naseri

Campusrecruiter & recruiter professionals Cybersecurity, Privacy & Forensics, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)6 41324452