Deals Tax Services

Benut het volledige potentieel van uw transactie met de meest toonaangevende Deals Tax adviseur van Nederland

Transacties zoals M&A, desinvesteringen, joint ventures of herfinanciering maken veranderingen mogelijk. In de huidige competitieve en snel veranderende markt, moeten dealmakers verder kijken dan de traditionele aspecten in transacties. Om waarde te creëren en te behouden is vooruitkijken noodzakelijk. Daarbij moet rekening gehouden worden met financieel rendement, maar ook met sociale en milieu-impact. Dealmakers moeten niet alleen de robuustheid van de fiscale positie van een target valideren, maar ook de fiscale gevolgen van hun investeringsthesis overwegen. Waarde creëren, beschermen en vergroten gedurende de hele transactiecyclus. Dat noemen wij end-to-end, en daarmee ondersteunen wij u als dealmaker.

Of u nu een deal voorbereidt, een desinvestering of carve-out uitvoert, een investering beheert, of uw bedrijf herfinanciert, wij kunnen u helpen om fiscale risico's te identificeren en te beheersen, fiscale posities te optimaliseren en de waarde te verhogen. Wilt u meer weten over wat wij kunnen doen voor uw transactiestrategie? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij het verschil kunnen maken.

Deals webcasts 

De fiscale implicaties van transacties uitgelegd in onze State of Tax, Legal & People webcast serie.

M&A Outlook 2024

De wereldwijde M&A Outlook 2024 van PwC wijst op een opleving van de M&A-markt. Ondanks aanhoudende macro-economische uitdagingen en geopolitieke onzekerheden, zijn er tekenen van wereldwijd economisch herstel.

Transact to transform

Organisaties die fusies en overnames, desinvesteringen, joint ventures of herfinanciering een integraal onderdeel maken van hun transformatiestrategie, kunnen meer waarde creëren en sneller transformeren. En daarmee voorop blijven lopen op hun concurrenten in de markt.

Global M&A Industry Trends 2024

De M&A-startbel heeft geklonken. Bent u er klaar voor?

Samenwerken gedurende uw transactiecyclus

Verbinding is cruciaal in snelle en veelzijdige transacties. Samenwerking om silo's te voorkomen bij het delen van informatie, het proces en inzet van relevante expertise en vaardigheden. Samen met u in de rol van aandeelhouder, target of investeerder, plus uw team van adviseurs opereren wij als één team. 

Wij begeleiden u van begin tot eind en hoe en ongeacht waar u de transactie verricht. Gericht op waarde, helpen wij u om de fiscale synergieën van uw desinvestering- en investeringsthesis te identificeren en hoe u uw positie kunt beschermen - in prijs of contract - voor eventuele fiscale onvolkomenheden. Van het bepalen of een target in control is en voldoet aan zijn fiscale rapportage- en aangifteverplichtingen en klaar is voor toekomstige verplichtingen, tot het beoordelen van fiscale risico's/kansen die moeten worden meegenomen in de omzet- of kostenbasis van de onderneming, bijvoorbeeld een verhoogd fiscaal afschrijvingspotentieel, transitiekosten, verhoogde rapportagekosten gerelateerd aan eventuele veranderingen in de onderneming na de transactie.

Data driven

Om een transactiethesis te presenteren waar u en uw belanghebbenden op kunnen vertrouwen, moeten scenario's worden gemaakt met harde belastingcijfers op de as-is en elk what-if scenario, bijvoorbeeld de impact van Pillar Two, CBAM, verandering van bedrijfsmodel, omzet- en kosten-synergieën. Door diepgaande industrie- en marktervaring van de juiste mensen aan te vullen met krachtige datagestuurde inzichten en digitale innovatie verkrijgt u beter inzicht in investeringskeuzes en nieuwe manieren om waarde te creëren.

Duurzaam draaiboek

Ons draaiboek gaat verder dan de traditionele belastingen alleen. Het omvat elk type belasting dat relevant is voor de target en de transactie, bijvoorbeeld of de target wordt blootgesteld aan toekomstige CO2-belastingen, CO2-prijzen of verpakkingsbelasting. Wij kijken terug en vooruit om ervoor te zorgen dat belastingen bijdragen aan uw duurzame investeringsthesis.

Zodra uw transactie is getekend, gaat het erom zo snel mogelijk uw fiscale positie te beheersen om zo de waarde te behouden en de bedrijfscontinuïteit te waarborgen. Bijvoorbeeld door het opzetten en trainen van de fiscale functie, het opzetten, integreren of herinrichten van systemen en processen, zodat deze kunnen blijven voldoen aan de rapportage- en aangifteverplichtingen tijdens en na de transactie. Het inzetten van innovatiebox, het afstemmen van de verwachte EBITDA met de nieuwe organisatie en de financieringsstructuur, versnelde fiscale afschrijvingen, subsidies, vereenvoudiging van de juridische entiteitsstructuur, om u zo te helpen uw investerings- en transformatiethesis te realiseren. In iedere fase van het proces.

Volg ons

Contact

Brenda Mooijekind

Brenda Mooijekind

Partner, Lid Tax & Legal Board, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 239 94 51

Machiel Visser

Machiel Visser

Senior Director, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)68 252 82 39

Remko Franssen

Remko Franssen

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 333 86 08

Bart Weijers

Bart Weijers

Senior Director, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 454 11 93

Eduard Schurink

Eduard Schurink

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)61 217 57 12

Maarten Arends

Maarten Arends

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 210 81 46

Chahid el Tarrahi

Chahid el Tarrahi

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 387 94 30

Ruud Elsinghorst

Ruud Elsinghorst

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 6 133 493 96

Hide