Fusies en overnames

Fiscale structurering gaat over meer dan belastingen alleen

Bij een fusie of overname leiden de veelheid aan werkstromen en de blijvend schuivende panelen veelal tot een hectisch proces. Hoe zorgt u voor een fiscale structurering die naar de wens is van zowel uw onderneming, als van de betrokken banken, aandeelhouders, toezichthouders en andere stakeholders?

Onze oplossingen

Uitvoeren van due diligence, om te bepalen wat het fiscale profiel van een onderneming is en wat zijn de mogelijkheden en risico’s voor de te ontwerpen overnamestructuur? Due diligence doen we voor financiers, potentiële fusie- of overnamekandidaten en voor ondernemingen die zichzelf in de verkoop willen zetten.

Opleveren van een plan voor efficiënte fiscale structurering met aandacht voor de niet-fiscale belangen van overige regelgeving, financiering, commerciële doelen en juridische zaken.

Implementatie van het plan voor fiscale structurering. In de praktijk blijkt men altijd op details iets anders te gaan doen dan bedacht bij het ontwerp. De fiscale effecten van die wijzigingen in details moeten snel helder zijn omdat ze groots kunnen zijn.

Geen enkele onderneming doet een overname alleen voor de overname. De transactie is niet meer dan een tussenstap om de echte doelen te bereiken. We hebben een keur van collega’s met transactie ervaring die bij de volgende stappen waarde kunnen toevoegen. Dat kan variëren van optimaliseren van gezamenlijke HR zaken, operaties, juridische structuur, IT, financiering et cetera.

Neem contact met ons op…

  • Als u een fusie of overname overweegt of overkomt.
  • Als u een fiscaal adviseur zoekt die meedenkt over fiscaliteit die past binnen de kaders van niet-fiscale regelgeving, financiering, commerciële en juridische zaken.
  • Als u een fiscale structuur wenst met een vooraf kenbaar niveau aan onzekerheid, die duurzaam past binnen de randvoorwaarden van alle betrokken partijen.
  • Als u een fiscaal adviseur zoekt die aan de start weet wat aan het eind nodig is.
  • Als u een ervaren partner zoekt als steun en toeverlaat in de onzekere en turbulente tijden van een overname.

Contact

Hans Seeling

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 76 62

Volg ons