Single Family Office

Eigenaren van familiebedrijven kiezen steeds vaker voor de oprichting van een Single Family Office (SFO).

We zien dat steeds meer families en Ultra High-Net-Worth Individuals (UHNWI) deze stap zetten met als hoofddoel het effectief beheren en aansturen van het familiekapitaal ter ondersteuning van familieleden.

Single Family Office

De groei van Single Family Offices

De groei van Single Family Offices is opmerkelijk en kan worden toegeschreven aan verschillende factoren. Eén daarvan is de toenemende complexiteit op diverse gebieden. Single Family Offices worden geconfronteerd met uiteenlopende uitdagingen, waaronder governance, fiscale aangelegenheden, het ontwikkelen van een heldere vermogensstrategie, het formuleren van cybersecuritybeleid, de werving van gekwalificeerd personeel, digitalisering en ESG-aspecten. Daarnaast is de digitale transformatie een prominent aandachtspunt.

Bij PwC hebben we een multidisciplinaire SFO-community opgezet om Single Family Offices te ondersteunen bij het aanpakken van deze specifieke uitdagingen. Onze experts bieden begeleiding op het gebied van governance, fiscale planning, vermogensstrategieën, cybersecuritybeleid, personeelswerving, digitalisering en nog veel meer.

Creëer uw duurzame family office in vier stappen.

Het opzetten van een family office kan aanvankelijk overweldigend lijken, maar dat hoeft het niet te zijn. PwC heeft vier heldere en gemakkelijk te volgen stappen geïdentificeerd om u door dit proces te leiden, en ons wereldwijde netwerk van experts staat klaar om hierbij te ondersteunen.

Het realiseren van een succesvolle family office vereist strategische planning en tijd. Met onze uitgebreide ervaring kunnen we u begeleiden bij elke fase van het proces, van evaluatie en visieontwikkeling tot het opstellen van werkplannen en de uiteindelijke uitvoering. Samen kunnen we een strategie ontwerpen om de complexiteit die inherent is aan een familiebedrijf effectief te beheren.

Single Family Office

Hoe PwC Single Family Offices ondersteunt.

Binnen onze veelzijdige Single Family Office gemeenschap biedt PwC uitgebreide diensten en expertise om uw Single Family Office te ondersteunen en te stimuleren in groei. We begrijpen dat uw behoeften uniek zijn en streven naar op maat gemaakte oplossingen die naadloos aansluiten bij uw doelstellingen en visie. Hier zijn enkele manieren waarop we van dienst kunnen zijn:

  1. Strategische Planning en Ontwerp.  In nauwe samenwerking met u ontwikkelen we een strategie die naadloos aansluit op uw doelstellingen en visie voor uw Family Office. We assisteren u bij het identificeren van kansen en obstakels, het opstellen van een concreet actieplan, en het vormgeven van een organisatiestructuur die uw doelen weerspiegelt. 
  2. Beheer van complexiteit.  Als familiebedrijf komt u vaak voor complexe uitdagingen te staan, zoals vermogensbeheer, fiscale planning, governance en opvolgingsplanning. Onze deskundigen beschikken over diepgaande kennis en ervaring om u te begeleiden bij het navigeren door deze complexiteiten en bij het nemen van weloverwogen beslissingen.
  3. Technologie en Digitalisering. Wij ondersteunen u bij de implementatie van technologische oplossingen en de digitalisering van uw family office. Dit stelt u in staat om uw processen te stroomlijnen, efficiëntie te verhogen en waardevolle inzichten uit data te verkrijgen.
  4. Toegang tot een Wereldwijd Netwerk van Experts. Als onderdeel van het wereldwijde PwC-netwerk heeft onze Single Family Office community toegang tot een pool van experts op diverse terreinen, zoals juridisch advies, belastingadvies, vermogensbeheer en governance. We brengen u in contact met de juiste professionals die u kunnen bijstaan bij al uw vraagstukken.

Met onze expertise en ervaring kunnen we u begeleiden bij het opzetten en laten groeien van een duurzame en robuuste family office die klaar is voor de toekomst.

Volg ons

Contact us

Marloes Griffioen

Marloes Griffioen

Single Family Office Leader, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 003 49 88

Philip Vossenberg

Philip Vossenberg

Tax partner en Family Business Leader, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 295 34 75

Hide