Belastingplan 2020

Benieuwd naar de impact van de definitieve maatregelen op uw situatie? Bekijk, vergelijk en bereken zelf wat u overhoudt.

Na een soepele parlementaire behandeling, stemde de Eerste Kamer als laatste in de schakel op 17 december in met het Belastingplan 2020 en de wetsvoorstellen ATAD2 en DAC6. Deze site is tijdens het parlementaire proces steeds aangepast aan de laatste informatie en is nu definitief.

Wilt u weten welke maatregelen mogelijk effect hebben op uzelf of uw onderneming? Denk bijvoorbeeld aan de versnelde overgang naar het tweeschijvenstelsel in de inkomstenbelasting, de beperking van de hypotheekrenteaftrek en andere aftrekposten in de inkomstenbelasting. Of de invoering van een conditionele bronbelasting op renten en royalty’s, het bestrijden van hybride mismatches in de internationale sfeer en de aanscherping van de liquidatieverliesregeling in de vennootschapsbelasting.
Hier vindt u het volledige overzicht van de definitieve maatregelen die in 2020 (dan wel 1 januari 2021) ingaan.

In de datacard vindt u de belastingtarieven en -cijfers voor 2020 en 2019 overzichtelijk naast elkaar. Ook kunt u over diverse onderwerpen onze verdiepende artikelen lezen.

Welke fiscale koers gaat u in 2020 varen? Wij werken graag met u samen.


Marc Diepstraten
Voorzitter PricewaterhouseCoopers Belastingadviseurs N.V.
Marc Diepstraten
Voorzitter PricewaterhouseCoopers Belastingadviseurs N.V.
loading-player

Playback of this video is not currently available

In 2020 treden belangrijke btw-veranderingen in werking voor business-to-business goederenleveringen binnen de EU. Levert u goederen aan of koopt u goederen in andere EU landen? Bekijk hier wat er voor u verandert. Wilt u dat we met u meedenken? Neem dan contact op met Bart van Osch (+31 (0)88 792 42 43) of Werner Gelderblom (+31 (0)88 792 60 50).

Fiscale maatregelen

Welke impact hebben de fiscale maatregelen op uzelf of uw onderneming. Wij geven u een overzicht van de belangrijkste maatregelen.

Alle maatregelen op een rij

Fiscale datacard

In één oogopslag de verschillende belastingtarieven en -cijfers voor 2020 en 2019 naast elkaar in een handig overzicht.

Download de datacard

DAC6 informatie-uitwisseling

Het wetsvoorstel tot verplichte informatie-uitwisseling voor bepaalde grensoverschrijdende advisering, zoals eerder gepubliceerd, is geen onderdeel van het Belastingplan 2020. Toch loopt de parlementaire behandeling parallel. Bekijk in onze Engelstalige video wat de Europese richtlijn inhoudt en volg op deze site de ontwikkelingen van het Nederlandse wetsvoorstel.

Bekijk de video

Prinsjesdag quiz

Wat weet u over Prinsjesdag en het Belastingplan? Doe de quiz en test uw kennis.

Doe de quiz

{{filterContent.facetedTitle}}

{{contentList.dataService.numberHits}} {{contentList.dataService.numberHits == 1 ? 'result' : 'results'}}
{{contentList.loadingText}}

Contact

Knowledge Centre

Rotterdam, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 43 51

Volg ons