Belastingplan 2020

Benieuwd naar de impact van de maatregelen van het kabinet op uw situatie? Bekijk alle maatregelen, vergelijk de belastingtarieven voor 2020-2019 en bereken zelf wat u overhoudt.

Het kabinet heeft zijn plannen voor 2020 gepubliceerd. Wij hebben de belangrijkste fiscale maatregelen uit het Belastingplan voor u op een rij gezet zodat u kunt bekijken wat de impact voor uzelf of uw onderneming is. 

Wilt u direct uitrekenen of u er komend jaar op vooruit gaat? Gebruik dan de Inkomenscalculator en bereken uw netto inkomensverschil. In de datacard vindt u de belastingtarieven en -cijfers voor 2020 en 2019 overzichtelijk naast elkaar. Ook kunt u over een aantal onderwerpen onze verdiepende artikelen lezen.

Op deze pagina houden wij u gedurende het parlementaire proces steeds op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. We volgen niet alleen het Belastingplan maar ook de wetsvoorstellen ATAD 2 (hybride mismatches) en DAC6 (verplichte informatie-uitwisseling). Deze wetsvoorstellen zijn vóór de zomer ingediend, maar de parlementaire behandeling loopt gelijk met die van het Belastingplan 2020.

Welke fiscale koers gaat u varen? Wij werken graag met u samen.


Marc Diepstraten
Voorzitter PricewaterhouseCoopers Belastingadviseurs N.V.
Marc Diepstraten
Voorzitter PricewaterhouseCoopers Belastingadviseurs N.V.
loading-player

Playback of this video is not currently available

In 2020 treden belangrijke btw-veranderingen in werking voor business-to-business goederenleveringen binnen de EU. Levert u goederen aan of koopt u goederen in andere EU landen? Bekijk hier wat er voor u verandert. Wilt u dat we met u meedenken? Neem dan contact op met Bart van Osch (+31 (0)88 792 42 43) of Werner Gelderblom (+31 (0)88 792 60 50).

Fiscale maatregelen

Welke impact hebben de fiscale maatregelen op uzelf of uw onderneming. Wij geven u een overzicht van de belangrijkste maatregelen.

Alle maatregelen op een rij

Inkomenscalculator

De inkomstenbelastingtarieven gaan omlaag en de hypotheekrenteaftrek wordt verder beperkt. Doe een snelle check en bekijk of u er in 2020 op vooruit gaat.

Doe de check

Fiscale datacard

In één oogopslag de verschillende belastingtarieven en -cijfers voor 2020 en 2019 naast elkaar in een handig overzicht.

Download de datacard

DAC6 informatie-uitwisseling

Het wetsvoorstel tot verplichte informatie-uitwisseling voor bepaalde grensoverschrijdende advisering, zoals eerder gepubliceerd, is geen onderdeel van het Belastingplan 2020. Toch loopt de parlementaire behandeling parallel. Bekijk in onze Engelstalige video wat de Europese richtlijn inhoudt en volg op deze site de ontwikkelingen van het Nederlandse wetsvoorstel.

Bekijk de video

Prinsjesdag quiz

Wat weet u over Prinsjesdag en het Belastingplan? Doe de quiz en test uw kennis.

Doe de quiz

{{filterContent.facetedTitle}}

{{contentList.dataService.numberHits}} {{contentList.dataService.numberHits == 1 ? 'result' : 'results'}}
{{contentList.loadingText}}

Contact

Knowledge Centre

Rotterdam, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 43 51

Volg ons