Belastingplan 2019

Wat betekent het Belastingplan 2019 voor u? Bekijk alle maatregelen op een rij en bereken zelf wat u overhoudt. Lees hier wat de impact van de nieuwe regels is.

De Eerste Kamer heeft op 18 december 2018 het Belastingplan 2019 aangekomen.

Veel maatschappelijke aandacht ging uit naar de afschaffing van de dividendbelasting. Na vele discussies in de Kamer, het bedrijfsleven en in de brede maatschappij heeft het kabinet besloten om de dividendbelasting tóch in stand te houden. Het kabinet liet het behoud van de dividendbelasting gepaard gaan met maatregelen ter bevordering van het vestigingsklimaat. Dit leidde tot aanpassing van verschillende maatregelen uit het Pakket Belastingplan.

Er zijn tal van maatregelen die mogelijk effect op u of uw onderneming hebben. Denk aan de nieuwe regels voor renteaftrek, het verkorten van de termijn waarop de expat regeling van toepassing is en de verlaging van de tarieven in inkomsten- en vennootschapsbelasting.

De impact van de veranderingen in de vennootschapsbelasting op uw onderneming kunnen we snel en slim voor u inzichtelijk maken. Bekijk de video en vraag uw analyse aan. Bent u geïnteresseerd welk effect de verhoging van het lage btw-tarief op uw organisatie heeft? Wij maken voor u een analyse.

En zeggen cijfers u meer dan woorden? Doe dan een snelle check via onze Inkomenscalculator en bereken hoeveel uw netto arbeidsinkomen in 2019 stijgt.

Verdere uitwerking van het Belastingplan vindt u hieronder in het overzicht van alle fiscale maatregelen. Daarnaast hebben we een aantal onderwerpen verder uitgelicht en de tarieven voor 2019 en 2018 in een datacard overzichtelijk naast elkaar gezet.

Deze site is gedurende het parlementaire proces steeds aangepast aan de laatste informatie en  is definitief nu de Eerste Kamer het Belastingplan 2019 heeft aangenomen. Welke fiscale koers gaat u varen? Wij denken graag met u mee.

Marc Diepstraten

Voorzitter PricewaterhouseCoopers Belastingadviseurs N.V.


Marc Diepstraten
Voorzitter PricewaterhouseCoopers Belastingadviseurs N.V.
Marc Diepstraten
Voorzitter PricewaterhouseCoopers Belastingadviseurs N.V.

Hoeveel gaat u erop vooruit?

De inkomstenbelastingtarieven worden per 2019 verlaagd. Voor de meeste werknemers betekent dit een verhoging van het netto inkomen. Wilt u weten wat uw netto arbeidsinkomensverschil voor 2019 is? Maak een berekening met onze Inkomenscalculator.

De calculator houdt rekening met de voorgestelde wijzigingen in de inkomstenbelasting per 1 januari 2019. Expats kunnen ook nagaan hoe de 30%-regeling hun inkomen beïnvloedt.  

Neem contact op met uw PwC adviseur of Maaike Sips +31 (0)88 792 34 75 om een berekening van uw specifieke inkomenspositie te laten maken.

Belastingplan analyser

Welk effect hebben bepaalde nieuwe maatregelen in de vennootschapsbelasting op uw onderneming? Onze Belastingplan analyser geeft u, met behulp van de kracht van data-analyse en visualisatie, in één oogopslag inzicht. Het enige wat hiervoor nodig is, is uw laatste digitale aangifte vennootschapsbelasting. De Belastingplan analyser levert een impactanalyse van de volgende wijzigingen in de fiscale regelgeving:

  • Verlaging vpb-tarief
  • Beperking voorwaartse verliesverrekening
  • Nieuwe renteaftrekbeperking (ATAD 1)
  • Beperking afschrijving gebouwen in eigen gebruik
  • Verhoging effectief tarief innovatie box

Analyse aanvragen of meer weten? Neem contact op met uw PwC adviseur of Julian Marelis, Tel: +31 (0)88 792 51 65.

loading-player

Playback of this video is not currently available

Btw-tariefverhoging analyser

Wat is de impact op uw organisatie van de verhoging van het verlaagde btw-tarief van 6% naar 9%?

Wist u dat de impact van de wijziging van het lage btw-tarief op uw bedrijfsvoering niet alleen van financiële aard is, maar dat het ook ziet op het toepassen van de regels in de overgangsfase, de (her)inrichting van uw ERP-systeem en het opstellen van uw contracten?.

In slechts enkele minuten geven wij u inzicht in de mogelijke impact van deze maatregel op uw organisatie. Het enige dat u hoeft te doen, is een aantal vragen over uw organisatie te beantwoorden.

Het gebruik van de tool is geheel vrijblijvend. Het resultaat van de analyse is alleen voor u zichtbaar.

Meer weten? Neem contact op met uw PwC adviseur of met Werner Gelderblom, +31(0) 88 792 60 50.

Analyseer direct mijn situatie

{{filterContent.facetedTitle}}

{{contentList.dataService.numberHits}} {{contentList.dataService.numberHits == 1 ? 'result' : 'results'}}
{{contentList.loadingText}}

Contact

Knowledge Centre

Rotterdam, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 43 51

Volg ons