Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Belastingplan 2022

Wat is het effect van de definitieve maatregelen?

Belastingplan definitief

De Eerste Kamer stemde op 21 december 2021 in met het Belastingplan 2022 en de meeste overige wetsvoorstellen, die op Prinsjesdag zijn gepresenteerd. Deze pagina is tijdens het parlementaire proces steeds aangepast aan de laatste informatie en u leest hier het eindresultaat. 

Bekijk het volledige overzicht van de definitieve fiscale maatregelen uit het Belastingplan. In de fiscale datacard vindt u de belastingtarieven en -cijfers voor 2022 en 2021 overzichtelijk naast elkaar, zodat u in één oogopslag de belangrijkste verschillen kunt zien. Of lees onze verdiepende artikelen over een aantal geselecteerde onderwerpen.


Marc Diepstraten
Voorzitter PricewaterhouseCoopers Belastingadviseurs N.V.
Marc Diepstraten
Voorzitter PricewaterhouseCoopers Belastingadviseurs N.V.

Coalitieakkoord bereikt

De coalitiepartijen hebben op 15 december 2021 het coalitieakkoord gepresenteerd, met als motto ‘Omzien naar elkaar, vooruitkijken naar de toekomst’. Hiermee maken zij de plannen voor de komende kabinetsperiode bekend. Wij hebben voor u de fiscale voorstellen inzichtelijk gemaakt. Nog niet alles is al even concreet, maar wij houden u op deze pagina ook de komende tijd op de hoogte zodra er ontwikkelingen zijn. 

Bent u benieuwd naar onze kijk op de plannen en/of wilt u meer toelichting op de fiscale voornemens, schrijf u dan in voor onze State of Tax, Legal & People webcast: ‘Regeerakkoord’. Over de datum en het programma informeren wij u binnenkort. U kunt zich hiervoor wel alvast registreren.


Marc Diepstraten
Voorzitter PricewaterhouseCoopers Belastingadviseurs N.V.
Marc Diepstraten
Voorzitter PricewaterhouseCoopers Belastingadviseurs N.V.

Fiscale maatregelen

Welke impact hebben de fiscale maatregelen op uzelf of uw onderneming? Wij geven u een overzicht van de belangrijkste maatregelen.

Bekijk hier de fiscale maatregelen

Fiscale datacard

In één oogopslag de verschillende belastingtarieven en -cijfers voor 2022 en 2021 naast elkaar in een handig overzicht.

Download hier de datacard

Kernpunten per ministerie

Bekijk hier een overzicht van de highlights van de Miljoenennota 2022 per ministerie.

Bekijk hier de kernpunten per ministerie
Volg ons

Contact

Knowledge Centre

Rotterdam, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 43 51

Hide