Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Belastingplan 2023

Belasting op arbeid en vermogen meer in balans

Het kabinet heeft op Prinsjesdag het pakket Belastingplan 2023 bekend gemaakt. Hierin zijn maatregelen opgenomen voor onder andere de koopkracht. De lasten op arbeid en de lasten op vermogen worden meer in balans gebracht. Bedrijven gaan meer vennootschapsbelasting betalen en er komt een versnelde afbouw van de zelfstandigenaftrek.

Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor rechtsherstel, bereken dit met de Box 3 rekenmodel rechtsherstel.

Bekijk de belangrijkste fiscale maatregelen uit het Belastingplan of raadpleeg de factsheet Belastingcijfers 2023/2022 voor een vergelijking van de belastingtarieven van 2023 en 2022. Een overzicht van de kernpunten uit de begroting van alle ministeries leest u in de Highlights Miljoenennota. Voor specifieke onderwerpen uit het Belastingplan vindt u hieronder een selectie van onze verdiepende artikelen.

Onze specialisten staan voor u klaar om samen met u duurzame oplossingen voor uw fiscale uitdagingen te creëren. Meer weten wat PwC voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op.


Marc Diepstraten
Voorzitter PricewaterhouseCoopers Belastingadviseurs N.V.
Marc Diepstraten
Voorzitter PricewaterhouseCoopers Belastingadviseurs N.V.

Meld u aan voor de State of Tax-webcast - Fiscale ontwikkelingen 2023

Om u ook tijdens de behandeling van het Belastingplan in de Kamers goed op de hoogte te houden, nodigen we u uit voor onze State of Tax-webcast. Op 21 oktober praten wij u tussen 15.00 en 16.30 uur graag bij over de laatste fiscale ontwikkelingen rond het Belastingplan 2023. Meld u hier aan voor deze digitale bijeenkomst.

Fiscale maatregelen

Welke impact hebben de fiscale maatregelen op uzelf of uw onderneming? Wij geven u een overzicht van de belangrijkste maatregelen.

Bekijk hier de fiscale maatregelen

Belastingcijfers 2023/2022

In één oogopslag de verschillende belastingtarieven en -cijfers voor 2023 en 2022 naast elkaar in een handig overzicht.

Download hier de factsheet

Box 3 rekenmodel rechtsherstel

Met dit rekenmodel krijgt u een indicatie of u met het rechtsherstel voor box 3 mogelijk inkomstenbelasting zou kunnen terugontvangen.

Lees meer

Kernpunten per ministerie

Bekijk hier een overzicht van de highlights van de Miljoenennota 2023 per ministerie.

Bekijk hier de kernpunten per ministerie
Volg ons

Contact

Knowledge Centre

Rotterdam, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 43 51

Hide