Taxfunctie van de toekomst

De blik op belastingen verandert wereldwijd. Daarmee verandert ook de fiscale functie binnen organisaties. Dit heeft grote gevolgen voor de rol van de tax director. In onze rapporten Tax Function of the Future neemt PwC deze wereldwijde ontwikkelingen onder de loep en biedt tax directors handvaten.

loading-player

Playback of this video is not currently available

Bepaal uw fiscale strategie

Wat zijn de sterke en zwakke punten van uw tax functie? En in hoeverre is uw tax strategy afgestemd op uw bedrijfsdoelstellingen? PwC stelt u in staat om door middel van een webapplicatie en dashboard antwoord te krijgen op deze vragen.

  • T3M
    Dé end-to-end tax management methodology

Data-analyse en diagnose

De kracht van data-analyse begint vandaag

De belastingfunctie zal een meer strategische rol gaan innemen in de organisatie door het meer, sneller en beter analyseren van relevante data. Dit lijkt voorlopig voor de meeste organisaties een aantrekkelijk toekomstbeeld. De toekomst kan echter vandaag al beginnen. Wat kunt u nu al doen om de kracht van data-analyse te benutten?

Denk groot, begin klein

In de belastingfunctie van de toekomst kan data direct worden vertaald naar fiscale inzichten op basis waarvan betere en snellere strategische en operationele beslissingen kunnen worden genomen. De belastingfunctie is nu nog slechts een consument van data die door anderen wordt geproduceerd of beheerd. Toegang tot fiscaal relevante data is moeizaam en beperkt en de data is niet direct geschikt voor fiscale analyses. Een oplossing voor dit probleem wordt vaak gezocht in het opzetten van een zogenaamde Tax Data Hub. Dit is niet op een achternamiddag gerealiseerd.

Naast zo’n grote onderneming die uw organisatie veel tijd en geld zal kosten, zijn er allerlei kleinere stappen die u nu al kunt zetten om dicht bij de belastingfunctie van de toekomst te komen.

Lees meer over de kracht van data-analyse

VAT Insights

loading-player

Playback of this video is not currently available

Informatie over de juistheid van uw btw-boekingen en inzicht in verbetermogelijkheden voor uw administratie.

Meer over VAT Insights

HR Insights

loading-player

Playback of this video is not currently available

Data-analyse op de aangifte loonheffingen

De digitale aangifte loonheffingen (ook wel ‘loonaangifte’ genoemd) bestaat vanaf 2006. Ondanks zijn twaalfde levensjaar blijken veel werkgevers moeite te hebben om een correcte en volledige aangifte loonheffingen in te dienen bij de Belastingdienst. Dit terwijl de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit en volledigheid van aangifte volledig bij u als werkgever ligt.

Proces en controle

U onderneemt in een wereld waar verantwoording afleggen en beheersing van risico’s een steeds belangrijkere rol spelen. Fiscaal gerelateerde rapportages nemen in aantal toe. Naast de traditionele fiscale positie in de vennootschappelijke jaarrekening en de fiscale aangiften bestaan er een groot aantal transparantie-initiatieven, zoals FATCA en Country by Country Reporting (CbCR). Wij helpen u het inzicht en overzicht over uw verantwoording te behouden, zodat u aan alle eisen blijft voldoen.

Customs Monitoring Tool

Een dashboard, met drilldown en mogelijkheden gegevens te exporteren, dat een live statusoverzicht biedt die ook overeenkomt met de aanpak van de douaneautoriteiten.

Meer over de Customs Monitoring Tool

myMobility

Hulp bij internationale tax compliance verplichtingen bij buitenlandse opdrachten en uitzendingen.

Taxmarc

loading-player

Playback of this video is not currently available

Automatisch compliant, altijd in controle over uw BTW-afdracht.

Lees meer over Taxmarc

{{filterContent.facetedTitle}}

{{contentList.dataService.numberHits}} {{contentList.dataService.numberHits == 1 ? 'result' : 'results'}}
{{contentList.loadingText}}

Contact

Marcel Jakobsen

Marcel Jakobsen

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 38 05

Fieke van der Vlist

Fieke van der Vlist

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)63 075 19 37

Jurriaan Weerman

Jurriaan Weerman

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 50 86

Volg ons