Uitvoeren van deals

Onafhankelijk advies voor de beste deals

Ons PE team geeft gedurende het hele transactieproces advies over private equity. Vanaf het initiëren van een deal werken we met u samen om uw investeringsstrategie te begrijpen. Met onze sector-expertise en internationale netwerk helpen we u mogelijke acquisitiedoelen en ‘bolt-on’ doelen te identificeren en te beoordelen. We coördineren de input van andere adviseurs en staan u bij tijdens de onderhandelingen, tot en met de afronding.

We kunnen u adviseren over het beste moment om het verkoopproces te starten, uw groei te optimaliseren en te beoordelen welke kopers u moet benaderen.

Aan de aankoopkant adviseren we u bij uw zoektocht naar investeringen, bedrijfsplanning en financiële modellen, tot en met de benadering, het eerste bod en biedingstactieken. We adviseren u niet alleen over de financiële aspecten van deals, waaronder schuldadvies, maar ook over operationele en strategische activiteiten. Onze geïntegreerde service omvat financieel, operationeel en commercieel boekenonderzoek en het maximaliseren van het voordeel binnen verkoop- en aankoopovereenkomsten.

Daarnaast kan ons speciale team van M&A Tax u helpen zorgen dat uw deal niet alleen belastingefficiënt wordt uitgevoerd, maar ook zorgen dat de acquisitiestructuur uw toekomstige plannen voor het bedrijf ondersteunt als het gaat om extra acquisities, herfinancieringen/cash-extractie tot en met een belastingefficiënte exit.

Wij helpen u met de verschillende keuzes die bij een fiscale structuur nodig zijn. Daarmee kunt u een optimale en efficiënte fiscale structuur opzetten.

Exitstrategie

Uw strategische transformatie in veilige handen

Ons team adviseert onze private equity-stakeholders gedurende de looptijd van hun investeringen om de waarde bij de exit te optimaliseren.

Strategische verkoop, beursgang, aandelenemissie of kapitaal ophalen via obligatieproducten. Hoe beter de voorbereiding, hoe groter de kans op succes. Hoe positioneert u uw onderneming bijvoorbeeld bij een beursgang? En is de zaak goed voorbereid om professioneel in te spelen op de eisen van de kapitaalmarkt en wensen van investeerders? En hoe kunt u het beste de belangen van uw onderneming behartigen bij het kiezen van de financieringsvorm en het uitvoeren van de transactie?

Laat u zich gerust door ons gidsen op de internationale kapitaalmarkten. We kennen er de weg: zo’n vijfhonderd experts in meer dan dertig landen combineren specifieke lokale kennis met internationale ervaring. Daarom kunnen we u prima ondersteunen bij het positioneren, voorbereiden en uitvoeren van transacties. Waar ter wereld u ook actief bent.

Contact

Remco van Daal

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 38 14

Oscar Kinders

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 40 30

Volg ons