Uitvoeren van deals

Onafhankelijk advies voor de beste deals

Vanaf het initiëren van een deal, het identificeren en beoordelen van mogelijke acquisitie- en ‘bolt-on’ doelen tot aan het bepalen van het beste moment om het verkoopproces te starten, werken we met u samen. Zo begrijpen we u investeringsstrategie en kunnen we uw groei optimaliseren en beoordelen welke kopers u moet benaderen. We staan u bij tijdens de onderhandelingen, tot en met de afronding.

Aan de aankoopkant -bij uw zoektocht naar investeringen, bedrijfsplanning en financiële modellen, tot en met de benadering, het eerste bod en biedingstactieken- helpen we u met aankoopadvies. Advies over de financiële aspecten van deals, waaronder schuldadvies en operationele en strategische activiteiten.

Onze geïntegreerde service omvat financieel, operationeel en commercieel boekenonderzoek en het maximaliseren van het voordeel binnen verkoop- en aankoopovereenkomsten.

Daarnaast kan ons speciale team van M&A Tax u helpen zorgen dat uw deal niet alleen belastingefficiënt wordt uitgevoerd, maar ook zorgen dat de acquisitiestructuur uw toekomstige plannen voor het bedrijf ondersteunt als het gaat om extra acquisities, herfinancieringen/cash-extractie tot en met een belastingefficiënte exit.

Wij helpen u met de verschillende keuzes die bij een fiscale structuur nodig zijn. Daarmee kunt u een optimale en efficiënte fiscale structuur opzetten.

Strategische verkoop, beursgang, aandelenemissie of kapitaal ophalen via obligatieproducten. Hoe beter de voorbereiding, hoe groter de kans op succes. Hoe positioneert u uw onderneming bijvoorbeeld bij een beursgang? En is de zaak goed voorbereid om professioneel in te spelen op de eisen van de kapitaalmarkt en wensen van investeerders? En hoe kunt u het beste de belangen van uw onderneming behartigen bij het kiezen van de financieringsvorm en het uitvoeren van de transactie? Kortom uw strategische transformatie in veilige handen?

PwC kan u begeleiden op de internationale kapitaalmarkten, met zo’n vijfhonderd experts in meer dan dertig landen combineren we specifieke lokale kennis met internationale ervaring. We helpen u bij het positioneren, voorbereiden en uitvoeren van transacties. Waar ter wereld u ook actief bent.

Ons team adviseert private equity-stakeholders gedurende de looptijd van investeringen om de waarde bij de exit te optimaliseren.

Hoe wij u kunnen helpen?

PwC helpt de beste bedrijven ter wereld slanker, sterker en meer klaar voor groei te maken. Dit doen we onder andere met onze Fit for Growth -benadering, een bewezen model waarmee bedrijven kosten tijdens groei op een meer strategische manier kunnen beheren. Met behulp van data analyse kijken we samen met u naar de beste strategie van deal origination tot aan de exit van een deal, waarbij waardecreatie tijdens de gehele transactiecyclus centraal staat. PwC helpt u hier graag bij, ons wereldwijde netwerk helpt bij het vinden van dealkansen en combineert sectorinzichten met bewezen, innovatieve strategieën die de snelstgroeiende bedrijven ter wereld hebben geleid. Samen met onze klanten ontdekken we krachtige nieuwe manieren om onverwachte paden naar waarde te creëren, die economische voordelen genereren voor zowel investeerders als de samenleving. Dat is de kracht van positief eigen vermogen.

Contact

Remco van Daal

Remco van Daal

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)61 001 80 15

Volg ons