Scheepvaart & fiscale regelingen

Nederland is een toonaangevend land in de scheepvaart en offshore-industrie en biedt verschillende fiscale regelingen en subsidies voor bedrijven die in deze sectoren actief zijn. Denk hierbij aan de tonnageregeling, gereduceerde loonbelasting voor zeevarenden en stimuleringsmaatregelen voor duurzame investeringen. Onze specialisten helpen u graag op weg.

Scheepvaart & fiscale regelingen

Tonnageregeling: belastbare winst op basis van tonnage

Voor vervoer van goederen of personen over zee, kan de Nederlandse tonnageregeling van toepassing zijn. Als de regeling wordt toegepast, wordt de fiscale winst uit de activiteit berekend op basis van de netto tonnage van het schip, ongeacht het werkelijke resultaat. 

Internationale expertise en ervaring

Veel landen bieden vergelijkbare belastingregelingen voor bedrijven die actief zijn in de scheepvaart en offshore.

Door gebruik te maken van ons wereldwijde netwerk en onze kennis van de regelingen wereldwijd, kunnen wij u begeleiden bij het kiezen van de regeling die het beste bij uw bedrijfsstrategie past.

Choosing your course

Het kiezen van een optimale en wereldwijd geaccepteerde fiscale regeling voor uw organisatie is vandaag de dag belangrijker dan ooit. De publicatie 'Choosing your course' beschrijft de verschillende manieren waarop de scheepvaart- en offshore-industrie wereldwijd wordt belast en vergelijkt tonnageregelingen en landen met andere scheepvaartregelingen. Onze publicatie gaat in op zowel algemene trends als specifieke behandelingen, om u een duidelijk beeld te geven van hoe de belangrijkste scheepvaartnaties ter wereld de belastingheffing van de scheepvaart- en offshore-industrie hebben vormgegeven.

Hoe kunnen wij u helpen?

De specialisten van PwC kunnen bedrijven in de scheepvaart- en offshore-industrie helpen om hun wereldwijde fiscale positie te optimaliseren in lijn met de strategie van uw organisatie, in overeenstemming met de wet- en regelgeving en met oog voor duurzaamheid en transparantie. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met internationale fiscale ontwikkelingen, zoals Pillar 2.

Contact us

Erwin van den Bree

Erwin van den Bree

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 104 56 53

Julian Marelis

Julian Marelis

Senior Manager, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 290 60 93

Volg ons