Forensic Technology Solutions

Uw gegevens voorbereiden voor een onderzoek

In de huidige digitale economie groeit onze afhankelijkheid van gegevens en dat zal in de toekomst niet anders worden. Toch realiseren sommige organisaties zich niet volledig welke verantwoordelijkheden dit met zich meebrengt.  Gegevens bevatten veel waardevolle en verborgen informatie. In kritieke situaties moet u onverwijld toegang hebben tot belangrijke gegevens en deze kunnen analyseren om relevante informatie op een forensisch verantwoorde en degelijke manier te kunnen presenteren.

We denken hierbij bijvoorbeeld aan autoriteiten die eisen dat bepaalde gegevens bekend worden gemaakt of de situatie dat een onderzoek onvermijdelijk is. Soms worden beweringen in de pers gedaan en heeft u een grondige gegevensanalyse nodig om ze te kunnen weerleggen.

Om het initiatief te kunnen houden, is het van groot belang dat u op tijd gegevens voor onderzoeken en mededelingen in het vereiste format kunt presenteren. Maar het merendeel van de kantoorautomatiseringssoftware kan dit niet leveren.

Hier kunnen wij u ondersteunen. Onze expertteams bereiden uw gegevens voor in elke crisissituatie.

Dit doen we door het efficiënt vastleggen, transformeren, matchen en analyseren van grote hoeveelheden gestructureerde en ongestructureerde data. Wij maken databestanden doorzoekbaar en beveiligen uw datasets in een veilige omgeving.

Wij helpen u om toegang te krijgen tot relevante gegevens en deze te presenteren in een crisissituatie

Contact

Tom Driehuys

Tom Driehuys

Partner, Advisory Cyber Forensics & Privacy, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)61 383 29 69

Rinaldo Albers

Rinaldo Albers

Senior Manager, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 121 20 77

Volg ons