Legal

Maak hét verschil als jurist bij PwC Legal

Maak hét verschil als jurist bij PwC Legal

Bij PwC Legal houd jij je bezig met juridische dienstverlening op allerlei gebieden, zoals:  internationale herstructureringen, commerciële contracten, fusie en overnames, arbeidsrecht, corporate governance, aanbestedingsrecht en intellectuele eigendom. Je werkt in multidisciplinaire teams. Dat betekent dat je samenwerkt met diverse disciplines zoals tax, finance, HR, deals en industry experts. Juist doordat PwC zo'n grote en brede organisatie is, kun je samenwerken met andere disciplines (zoals Advisory of People & Organisation) om een geïntegreerd advies aan klanten te kunnen geven. Wij waarderen de diversiteit van onze mensen, in achtergronden en aandachtsgebieden. Simpelweg omdat het tot de mooiste oplossingen leidt.

Playback of this video is not currently available

0:02:57

PwC Legal Services

Legal

Door onze geïntegreerde aanpak van verschillende competenties, binnen een van de grootste internationale juridische netwerken met meer dan 4.000 PwC juristen in ongeveer honderd landen, onderscheiden we ons van vergelijkbare juridische dienstverleners. Jouw klanten zijn grote nationale en multinationale ondernemingen, overheden en andere organisaties die jij hoogstaande juridische adviezen en innovatieve oplossingen voor complexe juridische vraagstukken biedt, in de private en publieke sector.

Onze teams

Hieronder vallen de teams M&A Legal & Contracting, Entity Governance & Compliance en International Business Reorganisations.

Arbeidsvraagstukken maken deel uit van een complexe bedrijfsomgeving die meerdere dimensies kent: transformatie, organisatieontwerp, diversiteitsstrategie, arbeidsrecht, loonbelasting, beloningsbeleid, personeelsstrategie en meer.

Met onze juridische oplossingen streven wij ernaar om vanuit een multidisciplinair perspectief van strategie tot executie te adviseren over de financiering van overheidsprojecten, bijvoorbeeld over de vormgeving nieuwe subsidieregelingen, staatssteunmeldingen of publieke aanbestedingen.

In deze snel veranderende, door technologie gestuurde wereld helpen wij klanten een duurzame juridische afdeling op te bouwen die echt waarde voor het bedrijf oplevert.

< Back

< Back
[+] Read More

De Nieuwe Jurist - podcast

De Nieuwe Jurist is dé podcast waarin PwC’er Evelyn Ravesteijn onze legal collega’s het hemd van het lijf vraagt over onderwerpen zoals werkgeluk en belangrijke keuzes die je in je carrière maakt. Ben jij geïnteresseerd in inzichten die onze legal collega’s jou kunnen geven? Check dan onze playlist: 

Playback of this video is not currently available

0:28:07

Aflevering 1 - Juridische carrière

Wat doet PwC legal? In welke rechtsgebieden is PwC actief? En hoe ziet de structuur van de teams eruit? Op deze vragen geven Noëlle en Joey antwoord in de eerste aflevering van De Nieuwe Jurist. Ook geeft het duo antwoord op vragen zoals ‘hoe ziet de jurist van de toekomst eruit?’ en wordt de stelling ‘de opleiding rechten bereid je alleen voor op een togaberoep’ uitgebreid besproken. Hoe ziet volgens jou de jurist van de toekomst eruit? 

Playback of this video is not currently available

0:26:29

Aflevering 2 - Werkgeluk

Hoe staat het op dit moment met jouw werkgeluk? Op deze belangrijke vraag geven Anish en Jeroen antwoord in de tweede aflevering van De Nieuwe Jurist. Kun je werkgeluk ervaren terwijl je het druk hebt en uitdagend werk doet? En welke invloed heeft PwC op hun werkgeluk? Luister nu de aflevering en ontdek hoe je meer werkgeluk kunt ervaren. 

Playback of this video is not currently available

0:27:29

Aflevering 3 - Inclusie en diversiteit

PwC streeft naar een inclusieve cultuur waarin we diversiteit omarmen. Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt – niet ondanks maar dankzij de verschillen. Door die aandacht ontstaat ruimte voor gevarieerde kwaliteiten en perspectieven. In de derde aflevering van De Nieuwe Jurist bespreken Yvette en Joost onder andere wat inclusie en diversiteit voor hen betekent, wordt de stelling ‘ik kan 100% mijzelf zijn op de werkvloer’ besproken en vertellen ze uitgebreid hoe zij de toekomst van I&D voor zich zien.