Vennootschapsbelasting

Vennootschapsbelasting is een belasting die wordt geheven over de winsten die ondernemingen of organisaties behalen. Vennootschapsbelasting en andere winstbelastingen zijn belangrijke gebieden voor internationale samenwerking. Door gezamenlijke afspraken te maken willen landen winstverschuiving en verschillende vormen van belastingontwijking door multinationale ondernemingen voorkomen.

Wereldwijde richtlijnen

Internationale organisaties zoals de OESO en de EU spelen een belangrijke rol bij het ontwikkelen van richtlijnen en kaders om eerlijke en transparante praktijken voor winstbelastingen zoals de vennootschapsbelasting wereldwijd te waarborgen. Het interpreteren en toepassen van die richtlijnen is niet altijd eenvoudig. Dat kan het ingewikkeld maken om op een efficiënte manier te voldoen aan fiscale verplichtingen, en fiscale keuzes in lijn te brengen met uw (fiscale) strategie. 

Ook het Nederlandse bedrijfsleven krijgt te maken met de interpretatie en toepassing van de regels van de vennootschapsbelasting. Regels over renteaftrek, fusies en overnames, vrijstellingen en faciliteiten, het gebruik van fiscale incentives, soms is advies hoe hier uw weg in te vinden onmisbaar. Dat geldt zeker ook voor specifieke sectoren zoals beursfondsen, private-equitybedrijven, ondernemingen in de financiële sector, publieke sector en familiebedrijven.

Onze services

Bij PwC staan onze experts voor u klaar om u te helpen met uw nationale en internationale verplichtingen. De essentie blijft om uw compliance te waarborgen en geen kansen te missen. Daarvoor hebben wij slimme systemen ontwikkeld die u helpen om in control te blijven. Of het nu gaat om Nederlandse winstbelasting of voldoen aan de internationale Pillar 2 wetgeving. Meer weten wat PwC voor u kan doen? Neem dan contact met ons op.

{{filterContent.facetedTitle}}

{{contentList.dataService.numberHits}} {{contentList.dataService.numberHits == 1 ? 'result' : 'results'}}
{{contentList.loadingText}}
Volg ons

Contact

Chris Winkelman

Chris Winkelman

Energy - Utilities - Resources Industry, Tax, Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 154 18 97

Sander Flore

Sander Flore

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 359 78 30

Clark Noordhuis

Clark Noordhuis

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)61 030 34 05

Hide