Tax Reporting & Strategy

In deze snel veranderende wereld kan PwC u helpen om een fiscale beheersing in te richten die klaar is voor de toekomst. Onze geïntegreerde benadering omvat de fiscale inrichting, de bijbehorende technologie en compliance. Door uw fiscale functie op één lijn te brengen met uw commerciële doelstellingen, maakt u het direct een onderdeel van de strategie - waar uw hele organisatie van profiteert.

Vandaag aan de slag met de uitdagingen van morgen

Het in kaart brengen van de uitdagingen, doelstellingen en behoeften van uw organisatie is nog maar het begin. Voor een geslaagde verandering volstaat het simpelweg wijzigen van de output niet: het hele proces zal van begin tot eind opnieuw ontwikkeld moeten worden. PwC kan u in het gehele traject begeleiden en assisteren bij de implementatie. Wilt u weten wat er allemaal bij komt kijken? Neem dan contact met ons op.

Wij kunnen u helpen met:

  • Het ontwikkelen van een fiscale strategie die aansluit op uw bedrijfs (commerciële) doelstellingen;

  • Het inzichtelijk maken van uw huidige niveau van fiscale beheersing, waarbij we ons Tax Maturity Model (T3M) inzetten;

  • De ontwikkeling en implementatie van een gedetailleerd transformatietraject om het  verschil tussen de huidige en gewenste niveau van fiscale beheersing te overbruggen;

  • De strategische selectie van IT oplossingen om tot efficiënte en robuuste fiscaal rapportageprocessen te komen;

  • De procesinrichting om te kunnen voldoen aan (lokale) transparantieverplichtingen, waaronder Country by Country Reporting;

  • Het helpen aantrekken, ontwikkelen en behouden van de juiste vaardigheden om "klaar zijn voor de toekomst" en nieuwe vaardigheden blijven aanleren om waarde toe te voegen naarmate het bedrijf en de technologie veranderen.

Tax Management Maturity Model (T3M)

Fiscale afdelingen krijgen steeds meer oog voor de manier waarop technologie benut kan worden voor meer efficiëntie, robuuste fiscale processen en risicobeheer. PwC zet het Tax Management Maturity Model (T3M) in om strategie, processen, mensen en technologie optimaal op elkaar af te stemmen. Een methodologie met bijbehorende online tooling, die de organisatie op een praktische manier naar een op maat gemaakt Tax Control Framework (TCF) leidt, die aan de wensen van de organisatie en internationale standaarden voldoet.

Tax technology ecosystem
tax technology ecosystem

Compliance

PwC beschikt door haar wereldwijde netwerk van experts over brede kennis van compliance, nationale en internationale fiscale regels. Ook zien wij steeds vaker dat co-sourcing en/of outsourcing een belangrijk onderdeel vormen, om de investeringen en beschikbare resources beter te laten aansluiten op de bedrijfsdoelstellingen. PwC kan u helpen door op andere manieren met nationale en wereldwijde compliance-regels om te gaan. En daarbij op een effectieve manier uw bedrijfsdoelstellingen na te streven. Technologie, processen, personele bezetting en dienstverleners ontsnappen daarbij niet aan een kritische beoordeling. Onze dienstverlening bestaat uit:

  • Coördinatie van alle fiscale compliance activiteiten (bijv. directe en indirecte belastingen, Tax Accounting, het opstellen van statutaire- en fiscale stukken en Country-by-Country rapportages). Door onze integrale benadering van de diverse lokale compliance vereisten, kunt u een transparante administratie voeren.

  • Inzet van lokale landenspecialistenteams. Deze teams hebben de ervaring om u te helpen bij toekomstige audits en beschikken over praktische kennis van de huidige en komende wettelijke voorschriften.

  • Via onze webportal, Integrated Global Compliance Services (IGCS), kunnen wij overal ter wereld met u samenwerken.

  • Onze klantrelatiemanagers verzorgen de centrale coördinatie en communicatie.

Volg ons

Contact

Tjeerd van den Berg

Tjeerd van den Berg

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)68 226 38 36

Jurriaan Weerman

Jurriaan Weerman

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 241 00 28

Hide