Tax Reporting & Strategy

Vandaag aan de slag met de uitdagingen van morgen

In een snel veranderende wereld helpen wij klanten een fiscale beheersing in te richten die klaar is voor de toekomst. Onze geïntegreerde benadering omvat de fiscale inrichting, de bijbehorende technologie en compliance. Breng uw fiscale functie op één lijn met uw commerciële doelstellingen, en maak het hiermee onderdeel van de strategie, waar uw hele organisatie van profiteert.

Het in kaart brengen van de uitdagingen, doelstellingen en behoeften van uw organisatie is nog maar het begin. Voor een geslaagde verandering volstaat het simpelweg wijzigen van de output niet: het hele proces zal van begin tot eind opnieuw ontwikkeld moeten worden.

Wij kunnen u helpen:

 • bij het inzichtelijk maken van uw huidige niveau van fiscale beheersing, waarbij we ons Tax Maturity Model (T3M) inzetten;
 • bij het ontwikkelen van een fiscale strategie die aansluit op uw commerciële doelstellingen;
 • bij de ontwikkeling en implementatie van een gedetailleerd transformatietraject;
 • met beoordeling van uw risicobeheersing;
 • vervullen bij de strategische selectie van IT oplossingen om tot een efficiënt en robuust fiscaal rapportage proces te komen
 • Procesinrichting om te kunnen voldoen aan (locale) transparantieverplichtingen, waaronder country by country reporting
 • IFRS 3 Purchase Price Allocation. Het beoordelen juiste fiscale impact van de overgenomen activiteiten in de openingsbalans.

T3M

Hoe krijg je de strategie, processen, mensen en technologie optimaal op elkaar afgestemd? Om deze vraag te beantwoorden heeft PwC het Tax Management Maturity Model (T3M) ontwikkeld. Een methodologie met bijbehorende online tooling leidt de organisatie op een praktische manier naar een op maat gemaakte Tax Control Framework (TCF) die aan de wensen van de organisatie voldoet.

Technologie

Fiscale afdelingen krijgen steeds meer oog voor de manier waarop technologie ingezet kan worden voor meer efficiëntie, betere fiscale processen en risicobeheer


Tax technology ecosystem
loading-player

Playback of this video is not currently available

Compliance

U zoekt naar nieuwe manieren om met nationale en wereldwijde compliance-regels om te gaan. Technologie, processen, personele bezetting en dienstverleners ontsnapt daarbij niet aan een kritische beoordeling.

Steeds vaker vormt co-sourcing en/of outsourcing een belangrijk onderdeel om hiermee de investeringen en beschikbare resources beter te laten aansluiten op de bedrijfsdoelstellingen.

Wij zetten onze ervaring met het leveren van grensoverschrijdende compliance dienstverlening in om onze klanten zo goed mogelijk te laten voldoen aan zowel nationale als wereldwijde fiscale regels door:

 • Coördinatie van alle activiteiten met betrekking tot fiscale compliance (bijv. directe en indirecte belastingen, Tax Accounting, het opstellen van statutaire- en fiscale stukken en Country-by-Country rapportages). Met onze integrale benadering van de diverse lokale compliance vereisten.
 • Inzet lokale landenspecialistenteams, ze hebben de ervaring om te kunnen helpen bij toekomstige audits, en beschikken over praktische kennis van de huidige en komende wettelijke voorschriften.
 • Met ons webportal, Integrated Global Compliance Services (IGCS). Speciaal ontworpen om overal ter wereld met u te kunnen samenwerken.
 • Onze klantrelatiemanagers verzorgen de centrale coördinatie en communicatie.

Contact

Lars Wagemans

Lars Wagemans

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 38 26

Rob van de Merwe

Rob van de Merwe

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 39 76

Eelco van der Enden

Eelco van der Enden

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 51 38

Jurriaan Weerman

Jurriaan Weerman

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 50 86

Volg ons