Ons ESG trainingsaanbod

Realiseer uw duurzaamheidsambities met onze ESG leerprogramma’s

Een duurzame organisatie: het is geen keuze of altruïsme meer, maar een must. Uw stakeholders vragen of uw waardeketen vrij is van kinderarbeid, om maar een voorbeeld te noemen. En ‘niet weten’ gaat niet meer op. Een fraai ‘groen’ verhaal vertellen in uw jaarverslag? Dat wordt ingewikkelder.

PwC’s Academy heeft daarom een aantal blended leerprogramma’s ontwikkeld om u te helpen deze belangrijke uitdaging aan te gaan. Een combinatie van e-learnings, online trainingssessies en fysieke bijeenkomsten. Zo heeft u een efficiënte en effectieve leerervaring.

Meer informatie over onze ESG leerprogramma’s voor uw organisatie of een demo aanvragen?

Neem contact op

Ons ESG trainingsaanbod

Met onze trainingen blijft u op de hoogte van ESG ontwikkelingen

Diverse richtlijnen en regels zijn opgesteld waar een groot aantal organisaties mee te maken krijgt. Denk aan ESG (Environmental, Social, Governance) rapportages over niet-financiële gegevens op het gebied van biodiversiteit, diversiteit en inclusie, broeikasgassen etc. Met regels en richtlijnen zoals CSRD, ESRSs, EU Taxonomy en meer. 

Hierboven ziet u welke leerprogramma’s wij momenteel aanbieden aan onze klanten. Houd deze pagina in de gaten! Wij blijven leerprogramma’s ontwikkelen op dit belangrijke thema!

Begin met onze trainingen nu al met de nodige voorbereidingen. Onze leeroplossingen geven u de nodige kennis over de toenemende externe ESG eisen. U haalt de kennis en kunde in huis om de overgang te maken van onbekend terrein naar een duurzamere toekomst.

Een ESG leerprogramma op maat?

Dat kan! Tijdens een intakegesprek brengen we gezamenlijk uw ESG-ambitie in kaart. Waar staat u op dit moment en waar wilt u staan als organisatie? Het verschil is de ontwikkelbehoefte. Op verschillende niveaus - het afdelingsniveau, het teamniveau en/of op individueel niveau - stellen we leerdoelen vast. Op basis hiervan bepalen we de ESG onderwerpen van het leerprogramma, de werkvormen en de digitale middelen. Zo ondersteunen we het leerproces maximaal en helpen wij uw medewerkers te groeien om uw duurzaamheidsambities te realiseren.

Waarom PwC?

Duurzaamheid is voor ons een belangrijk onderwerp. We willen het er niet alleen over hebben, maar committeren ook onszelf aan de ESG principes. Onze eigen duurzaamheidsreis heeft ons geleerd dat wij maatschappelijke uitdagingen kunnen helpen op te lossen en tegelijkertijd onze dienstverlening kunnen versterken. We rapporteren zelf ook over onze voortgang op het gebied van ESG (bijvoorbeeld in ons Transparantieverslag). Daarnaast sturen we actief op meer inclusie binnen onze organisatie en committeren we ons om in 2030 ‘net zero’ te opereren. Hetgeen wij geleerd hebben, en de manier waarop wij onze eigen medewerkers ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid en ESG delen wij graag via leerprogramma’s voor onze klanten.

PwC heeft in Nederland meer dan 250 collega’s die zich dagelijks bezig houden met ESG. Wereldwijd hebben we meer dan 1.900 ESG specialisten in meer dan 60 landen. Experts die de materie kennen, vanuit verschillende expertises (o.a. strategisch, financieel, juridisch en fiscaal) en met verschillende perspectieven. Zij werken met hun klanten aan verschillende ESG uitdagingen, kennen kansen en voorbeelden. Hiermee zijn wij in staat voor u leerprogramma’s te ontwikkelen die verder gaan dan theorie.

Contact us

Magda Chrysoulis-Stegeman

Magda Chrysoulis-Stegeman

Senior Director, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 86 70

Anouk Bijleveld

Anouk Bijleveld

Senior Manager, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 777 94 08

PwC’s Academy

Onderdeel van/Part of, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 86 70

Volg ons