Inzake

Inzake is het digitale magazine van PwC. Dit magazine richt zich primair op C-level van beursgenoteerde bedrijven, publieke organisaties en familiebedrijven. Het magazine verschijnt vier keer per jaar en gaat in op de huidige ontwikkelingen en trends die uw organisatie raken.

Inzake april 2018

Samenwerking vergt groot denken en dromen

Bij de meeste bedrijven staat innovatie inmiddels vast op de agenda. De manier waarop zij tot vernieuwende veranderingen komen, blijft echter vaak nog een probleem. Ze weten bijvoorbeeld dat samenwerking met verschillende partijen belangrijk is. Maar hoe vind je die?

In de nieuwe Inzake geeft Rinke Zonneveld, directeur van de Zuid-Hollandse ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter, enkele tips. Samenwerking om innovatieve oplossingen te vinden voor moeilijke problemen is volgens hem ‘moeilijk en kost een hoop energie en inspanning. Samenwerking vergt groot denken en dromen. Je hebt een appellerende ambitie nodig. Het kost tijd en frustratie, maar levert uiteindelijk meer op.’

Ook innovatiegoeroe Carlos Torres heeft het over samenwerking. ‘Cocreatie is een voorwaarde voor succes van de digitale transformatie.’ Torres beschrijft innovatie als een proces waar het allereerst gaat om ideeënvorming en probleemdefinitie, gevolgd door een waardepropositie en dan pas de uiteindelijke oplossing.

Dat samenwerking in de vorm van een alliantie goed werkt laten Vanderlande en Smart Robotics zien. De eerste – een wereldspeler in logistieke procesautomatisering voor onder meer luchthavens – koos er uiteindelijk voor de start-up niet over te nemen en CFO Herman Molenaar is daar achteraf ‘superblij’ mee. Door een overname was de ziel uit Smart Robotics getrokken, beseffen beide partijen nu.

In deze Inzake vindt u de volgende onderwerpen:

Contact

Inzake redactie

Tel: +31 (0)88 792 54 09
E-mailadres

Volg ons