Data Analytical Applications Store (DAAppS)

Data Analytics draagt bij aan de groei van uw organisatie, een efficiënte bedrijfsvoering en het controleren van risico's. Onze data-experts hebben applicaties ontwikkeld waarmee u zelf de mogelijkheden van data voor uw organisatie kunt ontdekken. Met deze applicaties krijgt u meer inzicht in de data die binnen uw organisatie beschikbaar zijn en waarop u uw strategische besluitvorming kunt baseren, waarmee u uw personeelsbestand en slimme processen kunt optimaliseren en risico- en regelgeving en klantdata kunt analyseren.

Bent u benieuwd hoe uw deze applicaties voor uw organisatie kunt gebruiken? Maak dan kennis met onderstaande demo-applicaties.

Strategische besluitvorming

Strategische besluitvorming (Strategic Decision Making) gebaseerd op data en dialoog is een innovatieve methode die beslissers in staat stelt om financiële en niet-financiële aspecten te integreren door de relevante stakeholders hierin te betrekken. Door het ontsluiten en samenbrengen van data uit onderzoek in verschillende werkvelden, en deze in de context van het besluit te plaatsen, kunnen we het 'onderbuikgevoel' wegnemen. 

The Responsible Business Simulator past het zevenstapse model toe for strategische besluitvorming zoals uiteengezet in het boek "Responsible Business - Making Strategic Decisions that benefit People, the Planet and Profits" door Annemieke Roobeek, Jacques de Swart en Myrthe van der Plas, gepubliceerd door Kogan Page (ISBN: 978-07494-8060-8).

Bekijk verschillende use cases met een demo account op de Responsible Business Simulator.

The Responsible Business simulator
Slimme procesoptimalisatie

Slimme procesoptimalisatie

Slimme procesoptimalisatie (Smart Processing) biedt verschillende procesdiensten aan, waaronder: verbetertrajecten, training, coaching en controle. Lean Six Sigma is een van de toegepaste methodieken.

The Intelligent Matcher (T.I.M.) draagt bij aan de opschoning van tussenrekeningen van uw organisatie. De applicatie wordt gehost op onze AIMMS PRO server.

Environment ROOT
Username DemoTIM
Password Welcome2TIM!

 

Activeer mijn demo

Klantdata analyse

Klantdata analyse (Customer Analytics) stelt organisaties in staat om dichterbij de klant te staan en zich te onderscheiden van de concurrent. Zo helpt het u om optimaal klantdata te verzamelen en de waarde van uw klantenbestand te verhogen. Op deze manier tilt u uw klantenwerving naar een hoger niveau,  zodat u veel beter kan inspelen op de wensen en behoeften van uw klant. 

De Customer Analytics App bevat een aantal modules die klantgedrag kunnen analyseren. Met deze modules analyseren we de effectiviteit van marketingcampagnes gebruikmakend van omzetdata en kunnen we marketingkosten per segment en de positie van klantsegmenten visualiseren. Bovendien bevat de app een module voor cross-sell analyse en marge analyse.

Activeer mijn demo

Klantdata Analytics

Playback of this video is not currently available

0:01:57

Strategische personeelsplanning

Een nieuwe golf van digitalisering en slimme automatisering transformeert de werkplek in een ongekend tempo.

Personeelsanalyse

Personeelsanalyse (HR Analytics) optimaliseert de samenstelling en ontwikkeling van uw personeelsbestand. Bovendien verhoogt dit de werknemerstevredenheid, de diversiteit en reduceert het verzuim.

De Strategic Workforce Planning tool ondersteunt strategische besluitvorming ten aanzien van de toekomst van uw organisatie. Strategic Workforce Planning (SWP) analyseert niet alleen het huidige personeelsbestand, maar voorspelt en optimaliseert ook uw toekomstige personeelsbestand. SWP biedt scenario analyse en besluitvorming ondersteuning.

Environment ROOT
Username DemoSWP
Password Welcome2SWP!

 

Activeer mijn demo

Risico en regelgeving analyse

Risico en regelgeving analyse (Risk & Regulatory Analytics) ondersteunt de audit door onzekerheden te kwantificeren. Zo biedt data analyse risico kwantificatie en controle rationalisatie in Basel 3, Solvency II, ALM, kapitaal & liquiditeit management en risk & return besluitvorming. 

De Automated Reporting Tool is een geautomatiseerde rapportage en validatie tool die banken in staat stelt de kwaliteit van rapporten voor toezichthouders te verhogen. Bovendien voorziet Automated Reporting Tool (ART) van rapportage formatting zoals de betreffende toezichthouder ze wenst. Een belangrijke eigenschap van ART is de conversie van geuploade bestanden naar XBRL output, dat directe aanlevering bij de toezichthouder mogelijk maakt, zoals voorgeschreven in 2016. ART is ontwikkeld met het oog op Corep en Finrep en voor de Nederlandse SE returns. ART is flexibel en de omvang van input data kan eenvoudig uitgebreid worden. Sinds de laatste release bevat ART 3500 validatieregels en plausibiliteitschecks, en bovendien alle vereiste EBA regelgeving en DNB checks. Onze experts houden ART constant up to date aan de regelgeving.

Username test
Password artdemo
  Activeer mijn demo

Playback of this video is not currently available

0:01:29

ART Tool Demo

Contact

Jacques de Swart

Jacques de Swart

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 652 60 58

Volg ons