Fondsstructurering

Meer inzicht betere beslissingen

Of u nu een nieuw fonds wilt oprichten of nieuwe investeringen in een bestaand fonds wilt beleggen. Wij helpen u met de verschillende keuzes als u beslist hoe het fonds gaat investeren, zowel als het gaat om de belastingpositie van uw investeerders als om de impact op uw ‘carried interest’/co-investeringsplannen.

Daarnaast adviseren we u bij de optimale dealstructuur en het bewerkstelligen van transacties.

We kijken eerst zorgvuldig naar uw specifieke transactiedoelen en brengen deze in evenwicht met de relevante overwegingen voor audit, tax, regulation, legal en commercie om u de optimale fondstructuur aan te bieden.

Ons team biedt oplossingen ter ondersteuning van transacties zoals acquisities, financiële herstructureringen, bolt on-acquisities en exit strategieën.

De Private Equity Groep van PwC brengt alle disciplines en expertises samen die nodig zijn voor gespecialiseerde dienstverlening aan Private Equity fondsen en hun portfoliobedrijven zowel op nationaal als internationaal gebied. Deze dienstverlening betreft de hele deal cycle maar ook de fase daarvoor; namelijk advisering bij het structureren van het fonds.

Gedurende de hele PE-levenscyclus - van het oprichten van een nieuw fonds tot het bepalen van uw investeringsstrategie en belastingvraagstukken voor een bestaand fonds- begeleiden we u. Zo geeft ons (inter)nationale team van fiscale specialisten u inzicht in bijvoorbeeld de fiscale structuur en belastinghistorie van de onderneming, in relatie met andere (groeps)maatschappijen of verbonden partijen en geeft u adviezen voor de toekomst.

Contact

Cornelis Smaal

Cornelis Smaal

PE Industry Leader, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 573 13 17

Volg ons