Fondsstructurering

Meer inzicht betere beslissingen

Of u nu een nieuw fonds wilt oprichten of nieuwe investeringen in een bestaand fonds wilt beleggen, wij hebben alle expertise die u nodig hebt om uw fonds belastingefficiënt te structureren.

Wij helpen u met de verschillende keuzes als u beslist hoe het fonds gaat investeren, zowel als het gaat om de belastingpositie van uw investeerders als om de impact op uw ‘carried interest’/co-investeringsplannen.

Daarnaast adviseren we u bij de optimale dealstructuur en het bewerkstelligen van transacties. Ons team biedt oplossingen ter ondersteuning van transacties zoals acquisities, financiële herstructureringen, bolt on-acquisities en exitstrategieën.

We kijken eerst zorgvuldig naar uw specifieke transactiedoelen en brengen deze in evenwicht met de relevante overwegingen voor audit, tax, regulation, legal en commercie om u de optimale fondstructuur aan te bieden.

Vanzelfsprekend beschikt u met ons internationale team van adviseurs over de juiste kennis op de juiste plaats. In het fiscale boekenonderzoek moet veel aandacht zijn voor fiscale kansen en mogelijke valkuilen. Zo geeft ons (inter)nationale team van fiscale specialisten u inzicht in bijvoorbeeld de fiscale structuur en belastinghistorie van de onderneming, in relatie met andere (groeps)maatschappijen of verbonden partijen en geeft u adviezen voor de toekomst.

Contact

Oscar Kinders

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 40 30

Jochen Blaffert

Partner, PwC Netherlands

Tel: 31 (0)88 792 1097

Volg ons