Corporate Sustainability

Jouw werk heeft een directe impact op de samenleving. Je levert graag een bijdrage aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken; corporate sustainability (CS). Dit is een onmisbaar onderdeel van jouw dienstverlening en jouw manier van werken.

We empower

We stellen onze collega's in staat om zich in te zetten voor de SDG's en hun kennis te delen met maatschappelijke organisaties.

Elke medewerker van PwC heeft de mogelijkheid om mee te werken aan Pro Bono-projecten. Wij geloven in de kracht van sociale ondernemingen omdat zij hun ambitie voor maatschappelijke impact combineren met een gezond businessmodel en het is onze ambitie om hen te helpen groeien en professionaliseren. In 2019/2020 werkten we samen met 211 sociale ondernemingen op pro-bono basis. Ook ondersteunden we de social enterprise sector via verschillende partnerships, onderzoeksprojecten en workshops. In totaal besteedden we 38.399 uur (bijna 40 duizend uur). 

Playback of this video is not currently available

3:30

Our Net Zero Commitment

PwC

Fully circulair

Wij streven naar volledig circulair werken in 2030: nul afval, nul uitstoot en optimaal hergebruik van materialen.

We hebben een tool ontwikkeld, genaamd Environmental footprint insights. De tool geeft inzicht in de CO2-uitstoot veroorzaakt door mobiliteit, dit op werknemers-, team/project- en bedrijfsniveau. Deze tool stelt ons in staat om bewustzijn te creëren, inzichten te geven en medewerkers te inspireren om de impact van hun mobiliteitskeuzes te begrijpen. Deze tool stelt zowel management als medewerkers in staat om projecten duurzamer te plannen en uit te voeren door de CO2-voetafdruk die rechtstreeks veroorzaakt wordt door hun (project)mobiliteit te voorspellen en bij te houden. We gebruiken het zelf, maar bieden het ook aan klanten aan.

 

We help

Wij helpen onze klanten met hun duurzaamheidsstrategie, transformatie en rapportage, praktijkvoorbeelden van klanten: 

  • We hebben een vooraanstaand wereldwijd koffiebedrijf geholpen bij het afstemmen van beleid, strategie en rapportage-inspanningen rond de SDG's. Ons werk hielp de klant om actie te ondernemen om hun duurzaamheidsstrategie te implementeren en stelde hen in staat om de impact aan te tonen die zij realiseren op de meest wezenlijke kwesties die door hun belangrijkste stakeholders zijn geïdentificeerd.
  • We hebben een van de grootste Nederlandse banken geholpen met de nieuwe en aankomende EU-verordening over duurzame financiering, door een solide route uit te stippelen voor de implementatie van de verordening.

{{filterContent.facetedTitle}}

{{contentList.dataService.numberHits}} {{contentList.dataService.numberHits == 1 ? 'result' : 'results'}}
{{contentList.loadingText}}