People analytics

Maak gebruik van het potentieel van uw personeel met behulp van data

Haalt u al het maximale uit de kracht van People Analytics binnen uw organisatie?

Organisaties worden geconfronteerd met verschillende disrupties, zoals de duurzaamheidstransitie, digitale transformatie en een veranderende manier van werken. Door een datagedreven HR-functie op te bouwen, ontwikkelt u niet alleen een sterker en productiever personeelsbestand, maar behaalt u ook een concurrentievoordeel en maximaliseert u de waardecreatie voor uw klanten en de maatschappij. Laat datagedreven inzichten uw besluitvormingsproces revolutionair veranderen en het volledige potentieel van uw mensen benutten.

De toenemende focus op People Analytics heeft geleid tot aanzienlijke investeringen op vele gebieden, van het begrijpen van het welzijn van werknemers op afstand, tot het stimuleren van een culturele verandering om toptalent aan te trekken en te behouden. Toch zien leidinggevenden dat data analytics en HR-inzichten de  belangrijkste uitdagingen op het gebied van menselijk kapitaal zijn. Tegelijkertijd is slechts 26% het er helemaal mee eens dat ze in staat zijn om de vereiste vaardigheden te identificeren om de toekomstige technologische verandering mogelijk te maken. Dit toont aan voor welke uitdagingen ze staan om ook People Analytics waarde te laten leveren.

Playback of this video is not currently available

Getting people analytics right

"Een sterke bedrijfsstrategie is essentieel, met mensen als onderscheidende factor. People Analytics maakt geïnformeerde beslissingen mogelijk gedurende de gehele levenscyclus van werknemers, wat leidt tot succes en groei."

Marlene de Koning, Director PwC Nederland

Waar kunnen we je mee helpen?

People Analytics Strategie

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van People Analytics strategieën en functies die aansluiten bij uw doelen en ambities. Ons team is toegewijd aan het leveren van op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan uw specifieke behoeften.

Of u nu begeleiding nodig heeft bij strategische zaken zoals het selecteren van de juiste technologie en data-infrastructuur, het verbeteren van datagestuurde besluitvorming, het opzetten van een interne People Analytics-functie of het verbeteren van uw HR-gegevensbeheer, wij hebben de expertise om u te helpen.

Onze experts zorgen ervoor dat alle oplossingen voldoen aan de hoogste normen op het gebied van dataprivacy en -beveiliging en garanderen compliance bij elke stap.

 • Capaciteiten opbouwen en verbeteren
  We delen waardepotentieel en best practices. We helpen u bij het creëren van een overtuigende business case voor de verdere ontwikkeling van uw People Analytics-functie.
 • Maturity Assessment
  We bieden een uitgebreid Maturity Assessment over de mate waarin uw organisatie klaar is voor People Analytics. Ons team zal uw huidige status vergelijken met leading practices en u helpen bij het identificeren van waardecreërende factoren voor de toekomst.
 • Ontwerp en implementatie van strategie, functies en bedrijfsmodellen
  Wij helpen u bij het definiëren van uw People Analytics strategie en stemmen deze af op uw personeelsagenda en algemene bedrijfsstrategie. We ontwikkelen een praktische routekaart om uw doelen te bereiken en identificeren quick wins en langetermijninvesteringen.
 • Bijscholing en training als een service
  We beoordelen de leerbehoeften en verankeren datageletterdheid en datagestuurde besluitvorming in uw organisatie. We bieden ook People Analytics-trainingen aan om de capaciteiten van uw team verder te verbeteren en uw team datagedreven te maken.
 • Leveranciersselectie
  We bieden ondersteuning bij het maken van strategische keuzes voor uw HRIT-landschap, van HR data management tot point solutions en het bouwen van een fit for purpose technologisch landschap.

People Analytics Uitvoering

We zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen, optimaliseren en implementeren van op maat gemaakte People Analytics use cases om u te helpen datagedreven inzichten te benutten voor verschillende HR-functies. Onze expertise strekt zich uit van KPI’s en dashboarding tot voorspellende modellen, Machine Learning en toegepaste AI. We bieden ook oplossingen op het gebied van Process Intelligence, RPA, chatbots en intelligente automatisering.

Of u nu geïnteresseerd bent in het implementeren van game-based assessments en recruitment analytics, het invoeren van data-driven strategische personeelsplanning, het data-driven maken van uw welzijnsprogramma, het verbeteren van het luisteren naar medewerkers, of het optimaliseren van uw employee value proposition, wij hebben de mogelijkheden om u te helpen.

We ondersteunen u bij elke stap van het proces, inclusief:

 • Het ontwikkelen van een business case
  We bieden ondersteuning bij het omzetten van uw idee voor een nieuwe People Analytics-oplossing in een uitgebreide business case met een kosten-batenanalyse. We begeleiden u ook bij de buy-or-build beslissing en leveranciersselectie voor standalone People Analytics-software.
 • Het bouwen van een Proof of Concept
  We helpen u bij het identificeren en beoordelen van beschikbare gegevens en het bouwen van een minimum viable product (MVP) met behulp van beperkte gegevens en een ruw model om de technische haalbaarheid en toegevoegde waarde van de voorgestelde People Analytics-oplossing aan te tonen.
 • Ondersteuning van Use Case Ontwikkeling
  We fungeren als sparringpartner voor People Analytics-projecten en ondersteunen en begeleiden uw medewerkers bij de ontwikkeling van nieuwe People Analytics-oplossingen.
 • Implementatie van People Analytics-oplossing
  We bieden end-to-end implementatie van People Analytics-oplossingen in uw technologie landschap, inclusief testen van eindgebruikers en ondersteuning bij verandermanagement.

Onze klanten profiteren van ons vermogen om technologie en menselijke expertise te combineren om de meest kritieke uitdagingen van bedrijven, gemeenschappen en de samenleving op te lossen. De beste oplossingen komen voort uit de combinatie van datagestuurde inzichten en menselijke creativiteit. Door slimmere beslissingen te nemen en meer waarde te genereren uit uw people data.

PwC & Scorius

PwC en Scorius hebben hun krachten gebundeld om uitgebreide oplossingen te bieden aan onze gezamenlijke klanten. Scorius genereert psychometrische gegevens die worden gekoppeld aan andere bedrijfsgegevens om statistisch voorspellende modellen en inzichten te creëren en biedt vier Software-as-a-Service (SaaS) modules om betrouwbare data te genereren. Waar Scorius de meetsoftware en de online dashboards levert, voeren de consultants van PwC de analyses uit en zetten ze deze inzichten om in acties.

Bekijk deze inzichten

Vijf stappen om de waarde van people analytics zichtbaar te maken

Vijf stappen om de waarde van people analytics zichtbaar te maken

Lees meer

Leveraging People Analytics for new way of working

Leveraging People Analytics for new way of working

Lees meer


Contact

Bas van de Pas

Bas van de Pas

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 263 83 99

Marlene de Koning

Marlene de Koning

Director, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 273 81 38

Hide