Artificial Intelligence

Van genereren naar anticiperen: be transformative met AI

In de digitale transformatie van uw organisatie is kunstmatige intelligentie (Artificial Intelligence, AI) niet meer weg te denken. Als u data in grote hoeveelheden weet te interpreteren en toe te passen komt u steeds sneller tot inzichten. En daarmee kunt u de voorsprong op uw concurrentie vergroten. Kunstmatige intelligentie biedt almaar nieuwe mogelijkheden voor innovatie, kostenbesparing en efficiëntie. Hoe gaat u AI implementeren voor de unieke behoeften van uw organisatie? En wat kunt u doen om nieuwe AI-regelgeving na te leven en de privacy van gegevens te beheren?

PwC helpt u graag slim gebruik te maken van AI, zodat uw organisatie alle kansen van digitale innovaties gaat benutten.

De kracht van AI

Benut de nieuwste mogelijkheden van AI en houd de risico’s beheersbaar

Neem contact op en ontdek hoe wij u hierbij kunnen helpen

Elke stap van uw AI-reis aanpakken

Responsible AI

Nu de mogelijkheden van AI dagelijks veranderen is het belangrijk dat uw organisatie AI op een verantwoorde manier inzet. Dit noemen we Responsible AI. Doordat AI steeds autonomer kan opereren, kunnen er ongewenste risico’s ontstaan. Met Responsible AI houdt u die risico’s beheersbaar. En zorgt u ervoor dat u uw klanten, toezichthouders en andere stakeholders kunt uitleggen dat uw AI-toepassing op een veilige, zorgvuldige en verantwoorde manier functioneert.

Lees meer over responsible AI

Generative AI

Generative AI genereert nieuwe gegevens op basis van bestaande data. Met Generative AI kunt u geluid, tekst, afbeeldingen, video’s en virtuele werelden maken, denk aan de mogelijkheden van ChatGPT. De kracht van Generative AI zal alleen maar toenemen, waardoor het businessmodellen en hele bedrijfssectoren gaat veranderen. Generative AI biedt ondersteuning aan menselijke besluitvormingsprocessen, kan de productiviteit verhogen en kosten verlagen. Wij helpen u te zorgen dat Generative AI bijdraagt aan uw organisatiedoelen en functioneert op een manier die bij uw organisatie past.

Lees meer over generative AI

AI Strategy (strategy & business solutions)

AI-oplossingen kunnen de productiviteit in uw organisatie verhogen, zodat u meer werk met minder capaciteit kunt doen. Ook kunnen de oplossingen helpen om te anticiperen op zaken, zoals klantgedrag, medische diagnoses en financiële planning. AI zal steeds vaker onderdeel zijn van de oplossing. Maar het oplossen van problemen is nog maar het begin. Succes op de lange termijn vereist een op AI afgestemde strategie. Wij kunnen u helpen met het opstellen en implementeren ervan.

Lees meer over AI Strategy

AI Lab mensgericht en technologiegedreven

Ons AI-lab is uitgerust om u te helpen bij uw transformatie. Door onze toewijding aan innovatie bieden we een ruimte om te verkennen, te communiceren en te leren over AI en de invloed ervan op uw bedrijf. Door de uitdagingen, kansen en trends van u en de sector te begrijpen, zijn onze community of solvers, AI-experts en Tech Alliance Partners er om samen met u verantwoorde en waardegedreven AI-kansen te creëren.

Lees meer over de mogelijkheden van ons AI Lab

AI-evenementen

PwC organiseert regelmatig generatieve AI-evenementen, speciaal bedoeld voor belangrijke besluitvormers in verschillende sectoren. Onze evenementen richten zich op de nieuwste generatieve AI-oplossingen, opkomende uitdagingen en innovatieve oplossingen om uw bedrijf een voorsprong te geven.

Lees meer over onze AI-evenementen

Tech alliances

De razendsnelle ontwikkeling van AI komt tot stand in een ecosysteem met veel organisaties. De toepassing van AI in uw organisatie hangt samen met de digitale technologie die u nu al toepast. Om te zorgen dat u voorop blijft lopen met de nieuwste ontwikkelingen en kunt aansluiten bij bestaande digitale oplossingen werken wij nauw samen met verschillende technologiebedrijven.

Lees hier meer over onze tech alliances

Tech alliances
Welke kansen gaat u benutten met AI?

Welke kansen gaat u benutten met AI?

AI automatiseert taken die gebaseerd zijn op menselijke kennis. Denk aan de segmentatie van uw klanten, de analyse van financiële risico’s in rapportageprocessen, voorspellende AI-modellen voor onderhoud van uw producten en het genereren van nieuwe tekst en beeldmateriaal voor uw marketing.

AI neemt steeds vaker zeer complexe beslissingen - waarvoor veel menselijk denkwerk nodig is - zonder menselijke tussenkomst. Dat biedt geweldige mogelijkheden voor optimalisatie en voor geheel nieuwe bedrijfsmodellen in allerlei sectoren. Hoe groot durft u te denken? Welke kansen wilt u met de inzet van AI benutten? En hoe zorgt u ervoor dat u op de resultaten van kunstmatige intelligentie kunt vertrouwen? Wij ondersteunen u graag bij uw toepassingen van Responsible AI, Generative AI en Strategy & AI. Ook werken we nauw samen met verschillende technologiebedrijven - onze tech alliances - om te zorgen dat we nieuwe technologieën meteen voor u kunnen implementeren.

De fiscalist van de toekomst is een partner van AI

{{filterContent.facetedTitle}}

{{contentList.dataService.numberHits}} {{contentList.dataService.numberHits == 1 ? 'result' : 'results'}}
{{contentList.loadingText}}

Contact us

Mona de Boer

Mona de Boer

Partner, Data & Artificial Intelligence, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)61 088 18 59

Marcel Jakobsen

Marcel Jakobsen

Chief Digital Officer, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)61 206 60 16

Volg ons