Managing tax en de energietransitie

De wereld verandert in hoog tempo. De energietransitie is een feit en heeft gevolgen voor bedrijven, industrieën en consumentengedrag. De maatschappij vraagt om meer duurzame oplossingen voor alledaagse problemen. In deze complexe wereld werkt PwC samen met u om deze verandering mogelijk te maken. Door onze lokale kennis en de expertise uit ons wereldwijde netwerk, kunnen wij u vanuit PwC Tax & Legal wereldwijd ondersteunen, van strategie tot en met de executie naar een duurzame onderneming.

Nieuwe zakelijke kansen en investeringen in het minimaliseren van uw ecologische voetafdruk brengt veel vragen met zich mee. Onze fiscalisten staan klaar om u te helpen met uw uitdagingen. Uiteraard staan we ook klaar voor start-ups. Ooit gedacht aan subsidie, belastingverminderingen door groene investeringen of de impact op uw supply chain door nieuwe (inter)nationale handelsmogelijkheden? PwC kan u helpen door uw belastingadministratie te automatiseren en de fiscaliteit op een efficiënte en transparante manier voor u te laten werken.

De Energy Transition Tax Angles

De Energietransitie heeft veel fiscale implicaties waar organisaties en overheden zich terdege van bewust moeten zijn. We hebben 8 belangrijke fiscale en juridische gebieden geïdentificeerd waarmee u rekening moet houden als u te maken krijgt zodra u uw organisatie zijn ecologische voetafdruk gaat verkleinen. Een effectieve transitie wordt onder meer gedreven door technologische vooruitgang en beleidsimplementatie, waardoor een succesvolle transitie mogelijk wordt.

Hoe kunnen we u helpen? 

  • Investeert u in een groenere voetafdruk van uw organisatie?
  • Kijkt u naar fusies & overnames in de duurzame energiesector?
  • Gaat u uitdagingen aan als gevolg van industriële decarbonisatie?

PwC kan samen met u de fiscale invalshoeken & kansen voor u in kaart brengen, zoals het identificeren van incentives voor nieuwe investeringen. We kunnen u ook helpen bij het ontwerpen van een fiscale strategie die geschikt is voor de energietransitie, en u bijstaan tijdens de uitrol en de implementatie. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Volg ons

Contact

Chris Winkelman

Chris Winkelman

Tax Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 36 70

Niels Muller

Niels Muller

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 60 51

Hide