Fusies en overnames

Wat is het juiste moment om een investering te doen, is het beter om delen af te stoten of juist een zakelijke partner te zoeken?

De chemische industrie is één van de fundamenten van de economie in een snel veranderende mondiale omgeving. Economieën groeien (weer), grondstoffenprijzen gaan op en neer en nieuwe technologieën worden geïntroduceerd. Dat de markt verandert blijkt ook uit de sterke opkomst van nieuwe petrochemische activiteiten in de VS, concurrenten zijn afhankelijk van fusies en overnames, er worden joint ventures gevormd en business units zijn onderdeel van desinvesteringen om zo meer focus te realiseren.

Het nemen van de juiste beslissing is van cruciaal belang voor het succes van het bedrijf. Wat is het juiste moment om een investering te doen, is het beter om delen af te stoten of juist een zakelijke partner te zoeken? Dit zijn moeilijke beslissingen en worden gecombineerd met financiële vraagstukken en organisatorische veranderingen. Analyses van en voorbereiding op kansen in de markt zijn complex en tijdrovend die gespecialiseerde kennis vraagt van de industrie en markten.

Wat PwC voor u kan doen

Met onze ruime ervaring in transacties in de chemische sector, zijn we in staat u te ondersteunen en begeleiden tijdens het proces passend bij uw eigen stijl. PwC biedt verschillende diensten om u te ondersteunen tijdens de volgende deal fasen:

  • Opstartfase
  • Voorbereiden & evaluatie
  • Uitvoeren & integratie
  • Het succesvol maken van deals

Contact

Ross Hart

Ross Hart

Partnerv Deals, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)61 031 08 31

Jan-Willem Sanders

Jan-Willem Sanders

Advisory Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 064 74 50

Chris Winkelman

Chris Winkelman

Energy - Utilities - Resources Industry, Tax, Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 154 18 97

Martin Verbeek

Senior Director, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)63 038 27 24

Volg ons