Duurzaamheid en technologie

Duurzaam vooruit: een greep uit onze succesvolle tools

De combinatie van mens en technologie, dat is wat PwC betreft de sleutel tot succes. Daarom combineert PwC alle expertise op het gebied van duurzaamheid met de beste tools zodat duurzame vooruitgang met elke stap dichterbij komt.

Van biodiversiteit tot net zero en van CSRD tot groene belastingen: voor elke uitdaging hebben wij de beste tooling. Bekijk al onze tools op het gebied van ESG en duurzaamheid.

Duurzaamheid en technologie

Biodiversity Impact Screening Tool

Biodiversity Impact Screening Tool meet impact dagelijkse bedrijfsvoering op biodiversiteit

Inzicht om de juiste doelstellingen, interventies én strategieën te bepalen om de positieve impact op biodiversiteit te vergroten: de 'Biodiversity Impact Screening Tool' helpt bedrijven op een transparante en toegankelijke manier. Het startpunt? De financiële administratie. 

Lees meer over de ‘Biodiversity Impact Screening Tool’

Biodiversity Impact Screening Tool
Sustainability Reporting Manager

Sustainability Reporting Manager

Met tooling van duurzame woorden naar duurzame daden

Het is voor bedrijven ronduit lastig goed zicht te krijgen op de actuele mate van compliance. Wat de CSRD vraagt van bedrijven is veelomvattend, complex, gedetailleerd en nieuw; wie de diepte in gaat verliest al snel het zicht op het grotere geheel. Met PwC’s Sustainability Reporting Manager is het wél mogelijk om detailinformatie op de verschillende deelgebieden bij elkaar te brengen en tegelijkertijd het overzicht te behouden.

Lees hoe de Sustainability Reporting Manager kan helpen

Geospatial Climate Intelligence-tool

Helpt bij het meten en voorspellen van fysieke klimaatrisico’s

Technologie die helpt bij het voorspellen van de frequentie en de ernst van klimaatgevaren voor bedrijven, dat is de kracht van PwC’s Geospatial Climate Intelligence-tool. De voorspellingen worden vervolgens beoordeeld aan de hand van verschillende IPCC-scenario’s. Wat volgt is een robuuste analyse die essentieel is voor de langetermijnstrategie en toekomstbestendigheid van de organisatie.

Lees meer over het gebruik van deze tool in de praktijk

Geospatial Climate Intelligence-tool
Climate Excellence-tool

Climate Excellence-tool

Bereidt investeringsportefuilles voor op klimaatverandering

De Climate Excellence-tool analyseert klimaatscenario's en ondersteunt beleggers en bedrijven bij het geschikt maken van hun portefeuilles voor de risico's en kansen van klimaatverandering. Dit stelt hen in staat om waardestijgingen te realiseren, risico's adequaat te beheren, een robuuste rapportage vorm te geven en een duurzaamheidsstrategie voor de lange termijn op te zetten.

Climate Excellence-tool

Interesse in deze analyse voor uw organisatie?

Green Taxes & Incentives Tracker

Alle milieubelastingen en stimuleringsmaatregelen in één overzicht

PwC’s Green Taxes & Incentives Tracker biedt waardevolle inzichten in verschillende milieubelastingen en stimuleringsmaatregelen en helpt organisaties om de wereldwijde blootstelling aan groene belastingen en stimuleringsmaatregelen te identificeren. Deze tool helpt klanten te begrijpen hoe net zero-transformatie hun belastingstrategie, transparantie, nalevingsverplichtingen en subsidie- en stimuleringsmogelijkheden zal beïnvloeden.

Gebruik de tool direct

Green Taxes & Incentives Tracker
Volg ons

Contact us

Wendy van Tol

Wendy van Tol

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 353 44 50

Hide