Natuur

Duurzame daadkracht:
van focus op CO2 naar brede blik op natuur

De natuur is onze levensader. Ruim 55 procent van onze wereldeconomie is tenslotte afhankelijk van de natuur. Ze voorziet in de lucht die we inademen, het water dat we drinken, ze zorgt voor de vruchtbaarheid van de bodems en is een inspiratiebron voor technologie.  Maar, het grote verlies aan biodiversiteit vormt een bedreiging met grote gevolgen voor mensen én bedrijven. Voor organisaties die veerkrachtig willen zijn, betekent dat het zetten van een duurzame stap vooruit door het belang van natuur te verankeren in de bedrijfsstrategie. Samen zorgen we dat jouw acties ertoe doen.

Neem contact met mij op

Playback of this video is not currently available

0:03:31

Duurzame daadkracht: jouw strategische vraagstuk is onze expertise

Biodiversity & Business: dit zijn dé good practices van grote Nederlandse bedrijven

Bedrijven en beleggers moeten het enorme verlies aan biodiversiteit op hun vizier krijgen én maatregelen implementeren die de natuur helpen te herstellen. Grote bedrijven als Ahold Delhaize, Signify en Heijmans delen hun good practices in het rapport ‘Biodiversity & Business - Challenges and good practices, een samenwerking van PwC en Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO). Wat doen deze bedrijven om hun positieve impact op biodiversiteit te vergroten? Van governance tot beleid en van implementatie tot rapportage: ga net als zij zelf óók concreet aan de slag met biodiversiteit. Het is de hoogste tijd.

Download het rapportLuister de PwC-podcast

Biodiversity Impact Screening Tool meet impact dagelijkse bedrijfsvoering op biodiversiteit

Inzicht om de juiste doelstellingen, interventies én strategieën te bepalen om de positieve impact op biodiversiteit te vergroten: de 'Biodiversity Impact Screening Tool' helpt bedrijven op een transparante en toegankelijke manier. Van biodiversiteit tot net zero en van CSRD tot groene belastingen: voor elke uitdaging hebben wij de beste tooling.

Bekijk onze Tech Suite

De ultieme kracht van het ecosysteem

Waar menselijke vindingrijkheid en technologie samenkomen, ontstaan nieuwe perspectieven. Die unieke samenwerking zorgt voor de beste oplossingen. Daarom is ons duurzame ecosysteem zo belangrijk. Onze samenwerkingen maken het verschil. Zo zijn we bijvoorbeeld kennispartner van Stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel, hebben we een zogenoemde ‘joint business relation’ met systeemveranderaar Metabolic en hebben we natuurlijk een diepgaande tech-alliance met onder andere Oracle, SAP, Salesforce, Microsoft en Workday. Zo brengen we de beste oplossingen naar iedere organisatie, van strategie tot en met executie.

Bekijk al onze tech-alliances

Klantverhalen

JAB

Van project naar proces, want het integreren van duurzaamheid in de strategie is een langetermijnproces.

Lees het klantverhaal

Grootbank

Zorgen dat de gehele organisatie de juiste kennis en vaardigheden heeft, vergt upskilling voor alle medewerkers.

Lees het klantverhaal

Vitens

Transparante verslaglegging en het creëren van waarde die breder is dan het financiële resultaat.

Lees het klantverhaal

Vijf stappen om natuur te verankeren in de bedrijfsstrategie 

Breng in kaart wat de natuur betekent voor de organisatie, wat de huidige strategie is en hoe het speelveld er momenteel uitziet. Van regelgeving tot een concurrentie-analyse: het mag niet ontbreken bij het verankeren van natuur in de strategie. Vervolgens is het essentieel om de invloeden en afhankelijkheden van het bedrijf op de natuur helder te hebben en de risico’s die dit met zich meebrengt op een rij te hebben. Alle informatie leidt uiteindelijk tot het ontwikkelen van een natuurstrategie én een transitieplan. Daarna begint misschien wel het belangrijkste en moeilijkste deel van PwC’s vijfstappenplan.

Ontdek alle stappen

Vijf stappen om natuur te verankeren in de bedrijfsstrategie

Zorg dat ook uw acties ertoe doen.

Klaar voor duurzaam resultaat?

De duurzame daden van PwC

Wie toekomstbestendig wil zijn én blijven, moet de natuur integreren in de bedrijfsstrategie. Dat geldt ook voor PwC. Van het Centre for Nature Positive Business tot het aanpassen van ons eigen cateringaanbod: ontdek hoe we onze impact op de natuur verbeteren en wat PwC’s Corporate Sustainability-Team verder doet op het gebied van duurzaamheid.

Lees verder

Playback of this video is not currently available

0:04:00

Community of Solvers | Duurzame daden

Volg ons

Contact us

Alexander Spek

Alexander Spek

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 00 02

Thijs IJsbrandij

Thijs IJsbrandij

Manager, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 19 67

Hide