Bouw

Door de groei in de bouwsector ontstaat er ruimte om te investeren, dit is ook van belang aangezien klanten steeds meer vragen om duurzame en innovatieve oplossingen.

Op maandag 6 november 2017 organiseerden PwC en Nyenrode Business Universiteit de rondetafelbijeenkomst 'Naar een toekomstbestendige bouwsector.

De bijeenkomst bracht bouwbedrijven, overheid en kennisinstellingen bijeen om van gedachten te wisselen over het toekomstbestendig maken van de bouwsector. Bernard Wientjes – voorzitter van Taskforce Bouwagenda – schetste de huidige sense of urgency, waarna andere sprekers, vanuit verschillende invalshoeken pleitten voor radicale veranderingen binnen de bouwsector en hiervoor ook suggesties deden.

De middag maakte duidelijk dat er grote, maar mooie, uitdagingen liggen voor de bouwsector om bij te dragen aan het behalen van de klimaatdoelstellingen voor 2050. Hiervoor moet slim gebruikt gemaakt worden van alle nieuwe technologieën, maar ook betere ketensamenwerking kan een groot aandeel leveren.
Voor wie meer wil lezen, bekijk de two-pager met uitkomsten van de rondetafelbijeenkomst.

Naar een toekomstbestendige bouwsector
De sector vertoont weer groei

De sector vertoont weer groei

De bouwsector heeft in de afgelopen twee jaar een enorme groei doorgemaakt. De woningbouw is dé motor achter het herstel en verwachte verdere groei. Bouwbedrijven zijn druk bezig om hun financiële en operationele basis op orde te brengen en krijgen daarbij ook weer ruimte om te investeren. Dit is ook van belang aangezien hun klanten vragen om duurzame en innovatieve oplossingen. Er blijft continue aandacht om faalkosten te reduceren zodat projectmarges gezond blijven. Deze interne en externe factoren zorgen ervoor dat de bouwsector ook in de komende jaren een dynamische sector blijft met uitdagingen.

Belangrijke thema’s

  • Performance-meting is een geschikt instrument om inzicht te krijgen in uw financiële prestaties en soliditeit. Waar staat u ten opzichte van de concurrentie?
  • Bouwbedrijven opereren in een projectmatige omgeving met meerdere belanghebbenden en grote risico’s. Hebt u uw risicomanagement op orde?
  • IFRS maakt uw bedrijfseconomische prestaties beter vergelijkbaar met die van andere bouwbedrijven. Voldoet uw onderneming aan deze verslaggevingstandaard?
  • Door uw bedrijfsprocessen te verbeteren kunt u uw rendement verbeteren. Maar hoe pakt u dit aan?
  • Wellicht is schaalvergroting door fusie of overname uw doelstelling. Wat is voor u de optimale transactiestructuur?

Onze toegevoegde waarde

PwC biedt u graag onafhankelijke ondersteuning bij het maken van de juiste strategische keuzes en het realiseren van uw doelen. Dit doen we op basis van onze jarenlange internationale ervaring in de bouwsector, bij kleinere, middelgrote en grote organisaties. De specialisten van Assurance, Tax & HRS en Advisory werken met een doordachte visie en strategie, vanuit een multicompetence-structuur. We zorgen voor een oplossing, samen met u.

"Om uw organisatie te digitaliseren, dient u te investeren in de juiste technologieën en uw organisatie geschikt te maken voor de mogelijkheden daarvan."

Bas Weber, director en sectorleider Bouw

Contact

Bas Weber
Director
Tel: +31 (0)88 792 72 50
E-mailadres

Sven van Loon
Director Tax
Tel: +31 (0)88 792 39 59
E-mailadres

Hans Bod
Partner
Tel: +31 (0)88 792 41 97
E-mailadres

Volg ons