Evidence Based Process Improvement

Procesverbetering op basis van data analytics

Organisaties zijn continu bezig met procesverbetering. Door veranderingen in de omgeving voldoen huidige processen niet meer. Of processen blijken in de praktijk anders te verlopen dan op papier bedacht. Wij baseren procesverbetering op feitelijk onderbouwde beslissingen die voortkomen uit data analytics. Hierdoor leidt onze aanpak tot meetbare verbeteringen. Dit noemen we evidence based process improvement.

Voor procesverbetering met data analytics gebruiken we verschillende methodes: Lean Six Sigma, Operational Research, Predictive Maintenance en Cost Accounting.

Lean Six Sigma

Lean Six Sigma

Lean Six Sigma (LSS) is een prestatieverbeterende filosofie, methode en toolbox in een. Onze Black Belts kunnen u helpen uw kosten te verlagen en de tevredenheid van uw klanten te verhogen.
We hanteren de standaardfases van LSS (Define, Measure, Analyse, Improve, Control) en hebben in onze eigen aanpak elke fase opgeknipt in drie simpele stappen, elk met eigen deliverables. Daarnaast hanteren we een methodologische veranderkundige aanpak, met het oog op duurzame verandering.

Operational Research

Operational Research (OR) is een methode om aan de hand van wiskundige modellen processen te verbeteren of te optimaliseren. Onze wiskundigen en econometristen helpen u om uw processen te modelleren en de berekende verbeteringen door te voeren in uw organisatie.

Predictive Maintenance

Predictive Maintenance (Pdm)-technieken zijn ontworpen om de conditie van activa te bepalen en te voorspellen wanneer onderhoud uitgevoerd moet worden. Aangezien alleen onderhoud wordt uitgevoerd na een signaal, levert de aanpak procesverbetering op voor routinematig en periodiek onderhoud. Deze procesverbetering kan resulteren in toegenomen veiligheid, efficiëntere onderhoudsplanning, meer inzicht in machines en verhoogde klanttevredenheid.

Wilt u meer informatie over voorspellend onderhoud? Bekijk de resultaten van ons onderzoek en het rapport over predictive maintenance 4.0.

Cost Accounting

Waar zijn mogelijkheden voor kostenreductie? Met cost accounting kijken we naar de onderliggende data om uw mogelijkheden te identificeren.

Zo kunnen wij u helpen

Zo kunnen wij u helpen

Onze kracht ligt in de gecombineerde expertise van procesoptimalisatie, statistiek, veranderkunde en coaching. De gestructureerde en pragmatische aanpak garandeert een strakke controle over uw projecten zonder te verzanden in details. Zo komt u tot een daadkrachtige, prestatiebevorderende organisatiecultuur en duurzame verbetering. Wij helpen u graag met onder meer de volgende activiteiten:

  • Onafhankelijke review van de effectiviteit van uw programma, project of proces.
  • Programma- en projectondersteuning bij procesverbetering
  • Hands-on coachen van uw medewerkers bij procesverbetering
  • Ondersteuning bij het verbeteren van uw datamanagement
  • Statistische en analytische expertise voor uw data analytics
  • Trainen van uw medewerkers in LSS: niveaus Yellow Belt, Green Belt en Black Belt.

Contact

Jacques de Swart

Jacques de Swart

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 652 60 58

Volg ons