{{item.title}}
{{item.text}}
{{item.title}}
{{item.text}}
De wereld van werk verandert ingrijpend. Veranderende eisen van de klant, digitalisering en automatisering leiden tot andere diensten en producten. Mensen werken vaker thuis en organisaties en diensten veranderen. Hierdoor zijn organisaties op zoek naar medewerkers met nieuwe vaardigheden. Medewerkers zijn op hun beurt op zoek naar meer flexibiliteit, een ander evenwicht tussen werk en privé, voldoende leermogelijkheden en ook een andere vorm van leiderschap. Is uw organisatie wendbaar genoeg om in te spelen op de snel veranderende wereld? Beschikken uw medewerkers over de juiste competenties en wat wordt uw workforce strategy?
Organisaties moeten de omvang en samenstelling van hun personeelsbestand drastisch heroverwegen. Welke mensen met welke vaardigheden hebben organisaties nodig om in de toekomst succesvol te blijven? Hoe worden zij de favoriete werkgever om het juiste talent te kunnen aantrekken en behouden? De war on talent is nog complexer geworden, daarom moeten organisaties hun visie versterken en waarmaken wat ze beloven.
De toekomst van werk is een voortdurende uitdaging, niet alleen voor organisaties maar voor de samenleving als geheel. Het is van vitaal belang dat overheden en bedrijven deze uitdagingen aangaan en daarbij rekening houden met de verschillende stakeholders. Het is onze missie om het vertrouwen in de samenleving te helpen versterken en de complexe problemen van vandaag en morgen op te lossen en om organisaties en werknemers te helpen anticiperen op de toekomst.
PwC helpt klanten om de Workforce of the Future uit te bouwen, zodat hun bedrijf klaar is en zich in een ideale positie bevindt om kansen in de nabije toekomst aan te grijpen.
Uitdagingen waar leiders voor staan
Nieuwe trends volgen elkaar in rap tempo op en laten hun stempel achter op de besluitvorming. Dit maakt één ding duidelijk: de behoefte aan een nieuwe vorm van leiderschap is nog nooit zo groot geweest. Aan leidinggevenden de taak om richting te geven in een wereld die voor iedereen nieuw is. Om betere keuzes te kunnen maken zijn er 6 ogenschijnlijke tegenstellingen die leiders op weg kunnen helpen. Zoals beschreven in PwC’s ADAPT raamwerk, een wereld die wordt geconfronteerd met steeds grotere uitdagingen. Uitdagingen die zowel individuen, organisaties, overheden als de maatschappij beïnvloeden.
Deze 6 paradoxen zijn niet de enige uitdagingen waar leiders voor staan maar wel de meest urgente vandaag de dag. De paradoxen zijn een systeem (yin-yang, groot-klein) ze houden elkaar in balans. Om als leider te kunnen ontwikkelen is het van cruciaal belang om te leren omgaan met beide elementen van de paradoxen en met name de balans daartussen.
De groeiende digitalisering biedt organisaties veel kansen en mogelijkheden. Echter, om als organisatie het meeste te halen uit deze digitalisering, is een focus op de mensen en hun digitale transformatie essentieel. In deze podcast serie staan we stil bij de impact van technologie op de mens. Hoewel de eerste podcast voor de uitbraak van Covid-19 is opgenomen, zien we duidelijk hoe de veranderende omstandigheden hebben geleid tot een toename in digitaal werken. Hoe zorgen bedrijven ervoor dat ze werknemers van verschillende generaties mee krijgen in de digitale transformatie? Hoe kunnen organisaties werknemers helpen met het inzetten van digitale tools om hun werk makkelijker en efficiënter te maken?
Tijdens de eerste aflevering van deze podcast serie gaan Mel Jacobs, CIO Private Bank and Corporate and Institutional Banking bij ABN AMRO Bank, en Vanessa van de Wiel, Director People & Organisation bij PwC, met elkaar in gesprek over hun persoonlijke ervaringen met de uitdagingen en successen van digitale transformaties.
Deze podcast is opgenomen voor de uitbraak van corona.