De toekomst van werk

Voorbereiden op de vaardigheden voor morgen

De manieren van werken wijzigen ingrijpend, en mede door de Covid-19 crisis, alleen nog maar sneller. Het nieuwe normaal zorgt voor verandering van werken, organisaties, diensten, verwachtingen en vooral ook technologie. Behalve dat digitalisering en automatisering tot andere werkzaamheden leiden en menselijke activiteiten overnemen, passen organisaties hun systemen ook aan op het thuiswerken. Hierdoor zoeken organisaties naar nieuwe vaardigheden bij medewerkers. De mensen in organisaties vragen op hun beurt om meer flexibiliteit, een ander evenwicht tussen werk en privé, voldoende leermogelijkheden en ook een andere vorm van leiderschap. Is uw organisatie wendbaar genoeg om in te spelen op de snel veranderende wereld van de 1,5m economie, het nieuwe normaal en modern HR? Beschikken uw medewerkers over de juiste competenties en wat wordt u workforce strategy?

loading-player

Playback of this video is not currently available

0:13:37

Future of work

Door digitalisering en nieuwe technologieën hebben kwetsbare groepen het steeds moeilijker op de arbeidsmarkt. FNV-voorzitter Han Busker en Cheyenne Haatrecht, teamleider politie, pleiten dat ‘iedereen een plek aan de tafel krijgt’.

loading-player

Playback of this video is not currently available

Afwachten is geen optie

De toekomst van werk zal anders zijn, maar hoe precies, dat weet niemand. Toch is afwachten geen optie. Het tempo van verandering ligt immers al vaak hoger dan de reactiesnelheid. Misschien is er voor uw organisatie maar weinig nodig om bij te blijven, misschien is het tijd om de koers radicaal te verleggen. Wij helpen u graag bij de analyse en ondersteunen u bij de implementatie van de uitkomsten.

Nieuwe Wereld, Nieuwe Vaardigheden.

Iedereen moet kunnen leven, leren, werken en deelnemen aan de digitale wereld, wat vinden mensen nu echt van de impact van technologie op banen.

Meer over Nieuwe Wereld, Nieuwe Vaardigheden.

People and organisation

In een internationale wereld worden medewerkers van steeds grotere waarde om daadwerkelijk het verschil te maken.

Meer over people and organisation

{{filterContent.facetedTitle}}

{{contentList.dataService.numberHits}} {{contentList.dataService.numberHits == 1 ? 'result' : 'results'}}
{{contentList.loadingText}}

Future of Work podcast

De groeiende digitalisering biedt organisaties veel kansen en mogelijkheden. Echter, om als organisatie het meeste te halen uit deze digitalisering, is een focus op de mensen en hun digitale transformatie essentieel. In deze podcast serie staan we stil bij de impact van technologie op de mens. Hoewel de eerste podcast voor de uitbraak van Covid-19 is opgenomen, zien we duidelijk hoe de veranderende omstandigheden hebben geleid tot een toename in digitaal werken. Hoe zorgen bedrijven ervoor dat ze werknemers van verschillende generaties mee krijgen in de digitale transformatie? Hoe kunnen organisaties werknemers helpen met het inzetten van digitale tools om hun werk makkelijker en efficiënter te maken?

Tijdens de eerste aflevering van deze podcast serie gaan Mel Jacobs, CIO Private Bank and Corporate and Institutional Banking bij ABN AMRO Bank, en Vanessa van de Wiel, Director People & Organisation bij PwC, met elkaar in gesprek over hun persoonlijke ervaringen met de uitdagingen en successen van digitale transformaties. 

loading-player

Playback of this video is not currently available

Deze podcast is opgenomen voor de uitbraak van corona.

Lees hier de podcast transcript

{{filterContent.facetedTitle}}

{{contentList.dataService.numberHits}} {{contentList.dataService.numberHits == 1 ? 'result' : 'results'}}
{{contentList.loadingText}}

Contact

Bas van de Pas

Bas van de Pas

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 263 83 99

Bastiaan Starink

Bastiaan Starink

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 375 58 28

Jan Willem Velthuijsen

Jan Willem Velthuijsen

Chief Economist, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 75 58

Volg ons