De toekomst van werk

Employer of Choice wordt u niet zomaar. Het begint met de juiste inzichten.

Begin vandaag al met transformeren

De krapte op de arbeidsmarkt zal voorlopig niet verdwijnen. De winstgevendheid staat onder druk maar de schaarste is groot, dus bezuinigen op uw personeel is op de lange termijn niet een effectieve oplossing. Belangrijk is dat uw organisatie zich focust op strategische en creatieve oplossingen. Relevante data kan u nieuwe inzichten opleveren. Kijk goed naar het verhogen van de productiviteit met minder mensen door gebruik van technologische ontwikkelingen, zoals robotisering. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de werkdruk bij uw medewerkers kan worden verlicht. Door relevante data te bestuderen, kunt u processen, beleid en systemen effectiever inrichten zodat het schaarse talent op de juiste plaats in de organisatie de meeste waarde toevoegt.

In de war for talent is het belangrijk om te kijken welke medewerkers en skills u binnen uw organisatie (of juist daarbuiten) nodig hebt. Daarnaast moet uw organisatie weten wat medewerkers nodig hebben, zodat ze zich prettig en gewaardeerd voelen en daardoor de meeste waarde kunnen toevoegen. Een inclusief en divers team leidt tot hogere betrokkenheid, motivatie en productiviteit bij werknemers.

Playback of this video is not currently available

0:01:16

PwC Workforce

Employer of choice

Onze diensten en oplossingen

PwC adviseert organisaties over personeelsstrategieën, HR-transformaties, arbeidsvoorwaarden en de bredere waardepropositie, people analytics en sustainable people. Wij helpen bij het creëren van de juiste cultuur en het passende leiderschap, waardoor mensen zich thuis voelen en uw organisatie de favoriete werkgever wordt. Meer weten? Hieronder vindt u onze diensten.

De toekomst van werk

Hulp nodig bij het nieuwe pensioenstelsel?

Het Nederlandse pensioenstelsel gaat de komende jaren als gevolg van het Pensioenakkoord drastisch veranderen. Als werkgever komt u voor grote uitdagingen te staan, waarbij het soms lastig is om overzicht te houden. Met onze geïntegreerde aanpak begeleiden wij u bij het ontwerpen of wijzigen van uw pensioenregeling(en). 

Meer weten?

'Bedrijven moeten transformeren in tijden van schaarste. Door mensen arbeidsvoorwaarden te bieden die op hun persoonlijke voorkeuren aansluiten, gaan zij graag aan de slag voor uw organisatie.'

Bastiaan Starink arbeidsmarktspecialist PwC en bijzonder hoogleraar Arbeidsmarkt, Pensioenen en Belasting Tilburg University

{{filterContent.facetedTitle}}

{{contentList.dataService.numberHits}} {{contentList.dataService.numberHits == 1 ? 'result' : 'results'}}
{{contentList.loadingText}}

{{filterContent.facetedTitle}}

{{contentList.loadingText}}

{{filterContent.facetedTitle}}

{{contentList.loadingText}}
Volg ons

Contact us

Bastiaan Starink

Bastiaan Starink

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 375 58 28

Elieke Vastenhouw

Elieke Vastenhouw

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)61 055 50 82

Bas van de Pas

Bas van de Pas

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 263 83 99

Hide