De toekomst van werk

De toekomst begint vandaag

De krapte op de arbeidsmarkt zal voorlopig niet verdwijnen. De schaarste is groot, dus bezuinigen op uw personeel is op de lange termijn niet een effectieve oplossing. Belangrijk is dat uw organisatie zich focust op strategische en creatieve oplossingen. Kijk bijvoorbeeld goed naar het verhogen van de productiviteit met minder mensen door gebruik van technologische ontwikkelingen, zoals robotisering. Maar ook door processen, beleid en systemen opnieuw in te richten zodat het schaarse talent op de juiste plaats in de organisatie de meeste waarde toevoegt.

In de huidige war for talent is het belangrijk om te kijken welke medewerkers en skills u binnen uw organisatie (of juist daarbuiten) nodig hebt. Daarnaast moet uw organisatie weten wat medewerkers nodig hebben, zodat ze zich prettig en gewaardeerd voelen en daardoor de meeste waarde kunnen toevoegen. Een inclusief en divers team leidt tot hogere betrokkenheid, motivatie en productiviteit bij werknemers.

De toekomst van werk

Onze diensten en oplossingen

PwC adviseert organisaties over personeelsstrategieën, HR-transformaties, arbeidsvoorwaarden en de bredere waardepropositie, people analytics en sustainable people. Wij helpen bij het creëren van de juiste cultuur en het passende leiderschap, waardoor mensen zich thuis voelen en uw organisatie de favoriete werkgever wordt. Meer weten? Hieronder vindt u onze diensten.

De toekomst van werk

Hulp nodig bij het nieuwe pensioenstelsel?

Het Nederlandse pensioenstelsel gaat de komende jaren als gevolg van het Pensioenakkoord drastisch veranderen. Als werkgever komt u voor grote uitdagingen te staan, waarbij het soms lastig is om overzicht te houden. Met onze geïntegreerde aanpak begeleiden wij u bij het ontwerpen of wijzigen van uw pensioenregeling(en). 

Meer weten?

'De krapte op de arbeidsmarkt is niet zomaar opgelost. Als samenleving moeten we blijven zoeken naar creatieve oplossingen die ons vooruit helpen. Technologische ontwikkelingen kunnen daarin een grote rol spelen.'

Bastiaan Starink arbeidsmarktspecialist PwC en bijzonder hoogleraar Arbeidsmarkt, Pensioenen en Belasting Tilburg University

{{filterContent.facetedTitle}}

{{contentList.dataService.numberHits}} {{contentList.dataService.numberHits == 1 ? 'result' : 'results'}}
{{contentList.loadingText}}

{{filterContent.facetedTitle}}

{{contentList.loadingText}}

{{filterContent.facetedTitle}}

{{contentList.loadingText}}
Volg ons

Contact us

Bas van de Pas

Bas van de Pas

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 263 83 99

Bastiaan Starink

Bastiaan Starink

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 375 58 28

Elieke Vastenhouw

Elieke Vastenhouw

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)61 055 50 82

Hide