Ons economisch bureau

PwC’s economisch bureau doet, onder leiding van onze hoofdeconoom Barbara Baarsma, onderzoek naar de impact van belangrijke economische en sociale ontwikkelingen op onze klanten, stakeholders en de maatschappij. Door onze onderzoeksrapporten op onze website en andere kanalen te publiceren, delen we onze kennis met de samenleving en dragen we bij aan het publieke debat. Intern draagt dit onderzoek bij aan betere kennis en begrip van de onderwerpen die hoog op de agenda staan van onze klanten en relaties.

Barbara Baarsma

Barbara Baarsma is hoofdeconoom van PwC Nederland en geeft in deze rol leiding aan het economisch bureau van PwC. Sinds 2009 is zij hoogleraar Toegepaste Economie aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast vervult zij verschillende maatschappelijke nevenfuncties. Zo is zij voorzitter van de Bankraad van DNB en lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap. Voor haar komst naar PwC was Barbara onder andere werkzaam bij Rabobank.

Barbara Baarsma is hoofdeconoom van PwC Nederland

Ontdek meer: Megatrends en ADAPT

Megatrends

PwC heeft vijf wereldwijde megatrends geïdentificeerd die de wereld blijvend veranderen: klimaatverandering, technologische disruptie, demografische verschuivingen, gefragmenteerde wereld en sociale instabiliteit.  Dit zijn structurele ontwikkelingen die burgers, bedrijven, organisaties en regeringen met grote vraagstukken en dilemma’s confronteren. Meer dan tien jaar geleden benoemden wij de megatrends voor het eerst. Als we terugkijken, zien we dat de snelheid van verandering groter is geweest dat wij destijds voorzagen, vooral omdat de megatrends elkaar beïnvloeden en versterken.

Lees meer over megatrends

ADAPT

Terwijl de wereld blijft veranderen door megatrends, worstelen overheden, organisaties en burgers met de vraag hoe ze moeten inspelen op de gevolgen hiervan. Om hierbij te helpen hebben we ADAPT ontwikkeld. ADAPT is een raamwerk dat urgente, mondiale vraagstukken samenvat waarop overheden, bedrijven, organisaties en individuen de komende jaren een antwoord op moeten vinden.  ADAPT biedt houvast: het is een raamwerk om de wereld te begrijpen en te analyseren om van daaruit acties te formuleren.

Lees meer over ADAPT

{{filterContent.facetedTitle}}

{{contentList.dataService.numberHits}} {{contentList.dataService.numberHits == 1 ? 'result' : 'results'}}
{{contentList.loadingText}}

Contact

Barbara Baarsma

Barbara Baarsma

Director, hoofdeconoom, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 420 47 07

Volg ons