HR-transformatie

Getransformeerde HR-functie, klaar voor de toekomst

Bedrijven en organisaties transformeren om in te spelen op een veranderende toekomst. Ze gaan meer agile werken, digitaliseren dienstverlening, betreden andere markten en regio’s of groeien door fusie of overname. Om die veranderingen te laten slagen, verandert de HR-functie mee. HR-managers willen de kosten van hun afdeling optimaliseren, de productiviteit verhogen en risico’s beheersen rondom fraude, reputatie en compliance. Hoe zorgt u dat uw HR-functie klaar is voor de toekomst van uw business?

Getransformeerde HR-functie, klaar voor de toekomst

Verbeter de people experience

De ervaring van (aanstaande) personeelsleden is het resultaat van uw HR-functie. Wij helpen u om die employee experience te optimaliseren. Wat zijn de momenten die ertoe doen bij onder meer werving, onboarding, beoordeling en uit elkaar gaan? Wij implementeren technologie om op die momenten het verschil te maken, zoals een onboarding chatbot, en we implementeren digitale HR-tools waarmee managers en medewerkers hun eigen HR-zaken kunnen regelen. Verder helpen we u om een toekomstgerichte organisatiecultuur te creëren die betrokkenheid, productiviteit en innovatie van het personeel stimuleert.

Kostenbenchmark en structurele besparingen

Om een relatief inzicht in uw kostenniveau te krijgen, kunnen wij uw HR-organisatie benchmarken met die van vergelijkbare bedrijven. Wij adviseren u over manieren om uw kosten structureel te verlagen en helpen bij de implementatie van maatregelen. Denk aan het verplaatsen van activiteiten naar een shared service center, de inzet van technologische middelen of een organisatorische wijziging van uw target operating model (TOM).

HR Target Operating Model voor maximale effectiviteit

Bij het herontwerpen van uw TOM analyseren we welk model het beste aansluit bij de doelen van de business en het verbeteren van uw employee experience. We kijken naar de inrichting van onder meer rapportagelijnen, business partners, centers of excellence, recruitment vendors en HR-diensten op regionaal en centraal niveau. Welk organisatiemodel zal de productiviteit en effectiviteit van uw HR-functie het beste ondersteunen?

Technologie voor efficiëntie en risicobeheersing

Onze HR-transformatie-experts kennen de nieuwste IT-oplossingen om uw productiviteit te verbeteren. Wij optimaliseren uw processen en systemen door HR-cloud-oplossingen  te implementeren van onder meer WorkdayOracle of SAP. Met people analytics geven we u structureel inzicht in KPI’s voor HR waarmee u uw processen verder kunt aanscherpen. En we ondersteunen u bij de implementatie van technologie zoals Robotic Process Automation (RPA) en Artificial Intelligence (AI) om processen efficiënter te maken en risico’s te minimaliseren.

Maak de workforce strategy mogelijk

Een moderne HR-functie met agile processen en ondersteund met HR-tools, geeft ruimte aan een workforce strategy. Met de competenties waarover u in de toekomst wil beschikken, bouwen we een strategische personeelsplanning. Daarmee leggen we de basis voor uw people value proposition en uw processen voor upskilling en recruitment – ook bij het moderniseren van die processen kunnen we u ondersteunen.

Payroll-functie die past bij uw organisatie

Welke payroll-strategie past het beste bij uw organisatiedoelen? Is outsourcing of insourcing het meest geschikt? Wij adviseren u over payroll-systemen, selecteren aanbieders en ondersteunen bij de implementatie.

HR-transformatie: zo kan PwC u helpen

  • Nu beginnen – de toekomst van werk is al begonnen. Wij brengen u op de juiste snelheid.
  • Dynamische organisatie – wij helpen u om te plannen voor een dynamische in plaats van een statische toekomst.
  • Grote stappen – laat u niet beperken door uw beginpunt. Wij maken de stappen zo groot als nodig.
  • Automatisering is HR – digitale technologie raakt alle facetten van uw business en uw mensen. Wij laten het onderwerp niet geheel over aan de IT-afdeling.
  • Bescherm mensen, geen banen – dat technologie bepaalde banen overbodig maakt, is niet te voorkomen. Wij helpen u om de verantwoordelijkheid voor uw mensen te nemen, door aanpassingsvermogen en omscholing te organiseren.
  • Vertel een helder verhaal – een derde van de werknemers maakt zich zorgen over de geautomatiseerde toekomst. Wij ondersteunen u in het bouwen van een helder toekomstbeeld waarin uw mensen vol vertrouwen kunnen bijdragen.

HR-transformatie: zo kan PwC u helpen
Volg ons

Contact

Pieter Smit

Pieter Smit

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)63 079 74 57

Hide