Cloudtechnologie

Toekomstbehendig met cloudtechnologie: van opslaan naar vooruitgaan

Als organisatie moet u de innovatiekracht en flexibiliteit van technologieplatformen in de cloud benutten om de snelheid van marktontwikkelingen bij te houden. Oudere platformen zijn vaak simpelweg niet in staat deze nieuwe realiteit bij te benen. Uw klanten verwachten een naadloze, eenvoudige en eenduidige ervaring met uw organisatie. Tegelijkertijd moet u omgaan met veranderingen in regelgeving en de toenemende concurrentiedruk van nieuwe spelers met moderne cloudoplossingen in uw markt.

Om met deze verwachtingen en veranderingen om te gaan, is de transformatie naar moderne cloudplatformen en -oplossingen cruciaal. PwC helpt u graag slim gebruik te maken van cloudtechnologie, zodat uw organisatie toekomstbehendig wordt en alle kansen van digitale innovaties gaat benutten.

Door onze kennis en ervaring met cloudstrategie en transformatietrajecten kunnen we deze businesstransformatie samen met u realiseren. Wij kennen u, uw industrie en specifieke regelgeving goed, waardoor we de cloudoplossingen sneller en beter kunnen implementeren door meer focus op adoptie door gebruikers. Samen komen we zo tot innovatieve technologie-oplossingen, waarbij uw klanten direct kunnen inspelen op de veranderende marktvraag zonder compromissen te sluiten op het gebied van beveiliging en compliance.

Flexibiliteit en innovatiekracht in de cloud

Bepaal waar u naartoe wilt met cloudtechnologie

Neem contact op en ontdek hoe wij u hierbij kunnen helpen

Wat zijn uw topprioriteiten?

Versnel uw businesstransformatie

Versterk de klantbeleving, stroomlijn uw operationele processen en beheer van kosten en risico's. Uw focus ligt op het vergroten van omzet en het versterken van uw innovatiekracht met behulp van cloudoplossingen. Wij helpen u om uw business te transformeren zodat u sneller resultaten boekt.

Lees meer over onze mogelijkheden

Doe meer dan migratie

U kunt meer doen dan ‘slechts’ een migratie naar een cloudoplossing. Om de mogelijkheden van de cloud optimaal te benutten helpen wij u met het ontwikkelen van een strategisch en bedrijfsbreed transformatieplan. Wij helpen u uw talent, cultuur, architectuur en governance radicaal anders aan te pakken, zodat u succesvol in de cloud kunt werken.

Lees meer over onze mogelijkheden

Geef ruimte aan digitale innovatie

Met cloudinnovatie kunt u klantervaringen opnieuw vormgeven en verbeteren. Wij helpen u uw business te versterken met nieuwe cloudoplossingen. De ontwikkeling van deze oplossingen heeft een enorme sprong voorwaarts gemaakt en blijft zich in volle vaart doorontwikkelen.

Voor de toepassing van deze oplossingen in uw organisatie is een naadloze transformatie met uw bestaande systemen van groot belang. Wij hebben kennis van de nieuwste technologietoepassingen, cloudserviceproviders en zorgen samen met uw teams voor een optimale aansluiting op uw bestaande IT-infrastructuur. Hierbij werken wij nauw samen in wereldwijde allianties met de belangrijkste technologiebedrijven.

Lees meer over onze tech alliances

Digital Transformation Talks - toekomstbehendig in de digitale wereld

Als technology leader speelt u een steeds belangrijkere rol in het veranderproces en de digitale transformatie van uw organisatie. Met de veranderingen en steeds geavanceerdere technologie is verniewen een constante. ICT en innovatie zijn immers nauw met elkaar verbonden. Het is dan ook begrijpelijk dat technologieleiders meer betrokken raken bij beslissingen in de business op directieniveau en hun visie en ideeën over technologie en innovatie delen. Speciaal voor technologieleiders van grote organisaties in Nederland organiseert PwC 'Digital Transformation Talks'. Tijdens deze 'Talks' heeft u de mogelijkheid om met andere technologieleiders open en in een vertrouwde omgeving ervaringen uit te wisselen, kennis op te doen en uw persoonlijke netwerk uit te breiden. De onderwerpen die we in de sessies bespreken, zijn relevante strategische bestuursthema's om u te helpen een duurzame rol te creëren - 'Leading the future of digital'.

Bent u binnen uw organisatie technology leader én zit u in de raad van bestuur of rapporteer u direct aan een bestuurslid? Stuur dan een email naar ​nl_digital_transformation_talks@pwc.com voor meer informatie.

Digital Transformation Talks - toekomstbehendig in de digitale wereld

Zo kan PwC u ondersteunen

Cloudstrategie en transformatie

Het opschalen van cloudtoepassingen heeft implicaties voor allerlei onderdelen van uw organisatie. Uw IT-afdeling zal zich richten op de technische aspecten en de migratie van legacysystemen naar cloud. Maar ook uw Finance, Risk, HR, Compliance, Security en operationele afdelingen moeten betrokken zijn om de transformatie tot een succes te maken. Een cloudstrategie en een bedrijfsbreed transformatieplan is hiervoor cruciaal. Met onze holistische benadering kan uw organisatie het volledige potentieel van de cloud realiseren en de veelzijdige transformatie-uitdagingen zorgvuldig aangaan.

End-to-endcloudtransformatie

PwC heeft de expertise in huis om u te helpen met uw cloudstrategie, ontwerp van IT-oplossingen, roadmapping en de daadwerkelijke implementatie. Wij helpen u met een effectieve en gecontroleerde end-to-endcloudtransformatie. We starten met een grondige analyse van hoe cloud waarde kan toevoegen aan uw organisatie. Vervolgens helpen we u met een holistische aanpak en strategie op basis van de behoeften van uw organisatie en uw klanten. We zorgen daarbij voor organisatorische afstemming met elk onderdeel en domein in uw organisatie dat geraakt wordt.

PwC’s aanpak voor cloudstrategie combineert een technisch perspectief met een gecontroleerde businesstransformatie. 

Zo kan PwC u ondersteunen

  • We ontwikkelen een sterke businesscase voor cloud. We helpen u met het formuleren van een cloudstrategie, een weloverwogen transformatieplan en de executie van een goed doordachte roadmap.
  • We evalueren cloudserviceproviders en cloudoplossingen. We helpen u de aanbieder en oplossing te vinden die past bij uw doelstellingen en aansluit op uw IT-architectuur.
  • We beperken de risico’s van cloud. We helpen u bij het ontwikkelen van werkwijzen voor beveiliging en governance van uw cloudomgeving.
  • We begeleiden uw medewerkers in de transformatie. We stellen het veranderplan op, nemen uw organisatie en medewerkers mee in het verhaal en passen de operationele processen aan.

Cloudgovernance

Uw cloudomgeving vraagt optimale governance, zodat u de risico- en compliance-uitdagingen het hoofd kunt bieden. In control zijn begint met afstemming over de gedeelde verantwoordelijkheden van de cloudserviceproviders, het applicatieteam en de IT-contracteigenaren. We helpen u bij het opstellen en automatiseren van een ‘Cloud Governance Framework’ en het opzetten van ‘Policy-as-Code’. Ook helpen wij u graag om deze ‘Policy-as-Code’ in te zetten voor het implementeren van organisatiestandaarden. Denk aan de configuratie van resources en de naleving van regelgeving. Met de resultaten hiervan kunt u continu aantoonbaar in control te zijn over uw cloudomgeving.

Verandermanagement voor cloud 

De snelheid en schaalbaarheid van cloud betekent dat (Biz)DevOps-teams zelf IT-resources kunnen ontwikkelen en beheren. Om de mogelijkheden van cloud optimaal te benutten,is het belangrijk onder meer de inrichting van het verandermanagement en het beheer onder de loep te nemen om de cloudadoptie te versnellen.

Zo kan PwC u ondersteunen

  • We ontwerpen uw ‘Cloud Governance Framework’.
  • We stemmen het ‘Shared Responsibility-model’ af met de cloudserviceprovider, het applicatieteam en de IT-contracteigenaren.
  • We implementeren een ‘Policy-as-Code’.
  • We passen het verandermanagement en het beheer aan om de snelheid en schaalbaarheid van cloud optimaal te benutten.

Cloudtoepassingen

Contact us

Ragnar van der Valk

Ragnar van der Valk

Partner Technology, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 157 18 35

Lars Leemhorst

Lars Leemhorst

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 375 60 63

Ron Martinek

Ron Martinek

Partner, Microsoft Alliance Lead Netherlands, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 243 92 72

Volg ons