CSRD

Duurzame daadkracht:
van groene beloftes naar transparantie met CSRD

De CSRD markeert een nieuw tijdperk voor organisaties. Het maakt duurzaam rapporteren net zo belangrijk als financieel rapporteren. Maar de vele vereisten van deze EU-richtlijn leiden bij veel organisaties tot onrust. De implementatie vraagt om betrouwbare data, een gestroomlijnd proces, expertise op een groot aantal duurzaamheidsaspecten én de juiste technologie. Met de expertise van onze specialisten - van mensenrechtenexperts tot accountants - transformeert PwC grote hoeveelheden data in nuttige inzichten die tijdig en concreet handelen mogelijk maken. Samen maken we een wereld van verschil.

Neem contact met mij op

Playback of this video is not currently available

0:05:52

Duurzame daadkracht: jouw strategische vraagstuk is onze expertise

Sustainability Reporting Manager: van chaos naar overzicht

Het is voor bedrijven ronduit lastig goed zicht te krijgen op de actuele mate van compliance. Wat de CSRD vraagt van bedrijven is veelomvattend, complex, gedetailleerd en nieuw: wie de diepte in gaat verliest al snel het zicht op het grotere geheel. Met de Sustainability Reporting Manager van PwC is het wél mogelijk om detailinformatie op de verschillende deelgebieden bij elkaar te brengen en tegelijkertijd het overzicht te behouden.

Benieuwd naar al onze tooling voor duurzame vooruitgang? Van biodiversiteit tot CSRD: voor elke uitdaging hebben wij de beste tooling.

Bekijk al onze tooling

Alles over CSRD helder uitgelegd door onze experts

De CSRD-verplichting nadert snel. Wat zijn de grote uitdagingen bij deze nieuwe Europese richtlijn? Wat zijn de aanbevelingen van PwC? Voor iedereen die op zoek is naar hulp om de CSRD-vereisten in systemen en processen te verankeren, die meer wil weten over de essentiële rol van data en technologie én die CSRD-assurance wil begrijpen: de CSRD-webcasts van PwC bieden uitkomst.

Bekijk nu de CSRD basis-webcastBekijk nu de CSRD in Action-webcast

Thought leadership

‘Strikt genomen gaat de CSRD over rapporteren, maar het effect dat ervan uitgaat is veel en veel breder.’ CSRD-experts Kees-Jan de Vries en Alexander Spek leggen uit welke veranderingen er op bedrijven afkomen en wat dat betekent. Van dubbele materialiteit tot een gap-analyse en van het inrichten van de data-processen tot het behalen van ESG-assurance.

Meer weten over de status van CSRD-implementatie bij grote organisaties? Bekijk PwC's nieuwste onderzoek.

Alles over de impact van de CSRD

De ultieme kracht van het ecosysteem

Waar menselijke vindingrijkheid en technologie samenkomen, ontstaan nieuwe perspectieven. Die unieke samenwerking zorgt voor de beste oplossingen. Daarom is het duurzame ecosysteem van PwC zo belangrijk. Onze samenwerkingen maken het verschil. Zo heeft PwC diepgaande tech-alliances met onder andere Oracle, SAP, Icertis, Microsoft en Workday, heeft PwC een ‘joint business relation’ met systeemveranderaar Metabolic en is PwC kennispartner van Stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel. Zo brengen we de beste oplossingen naar iedere organisatie, van strategie tot en met executie.

Bekijk al onze tech-alliances

Klantverhalen

JAB

Van project naar proces, want het integreren van duurzaamheid in de strategie is een langetermijnproces.

Lees het klantverhaal

Vitens

Transparante verslaglegging en het creëren van waarde die breder is dan het financiële resultaat.

Lees het klantverhaal

Grootbank

Zorgen dat de gehele organisatie de juiste kennis en vaardigheden heeft, vergt upskilling voor alle medewerkers.

Lees het klantverhaal

CSRD en dubbele materialiteit: in 7 stappen naar vooruitgang

Welke onderwerpen zijn het meest belangrijk, zowel voor de organisatie als voor haar stakeholders? En is het duurzaamheidsonderwerp materieel vanuit het oogpunt van impact en/of vanuit het oogpunt van risico's en kansen? Dat zijn de centrale vragen binnen de verplichte dubbele materialiteitsbeoordeling die de CSRD voorschrijft. PwC helpt bedrijven en organisaties bij deze toetsing aan de hand van zeven stappen.

Bekijk alle zeven stappen

CSRD en dubbele materialiteit: in 7 stappen naar vooruitgang

Maak óók een wereld van verschil

Klaar voor duurzaam resultaat?

Volg ons

Contact

Noor Sanders

Noor Sanders

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 389 65 39

Alexander Spek

Alexander Spek

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 039 89 82

Hide