CSRD

Duurzame daadkracht:
van groene beloftes naar transparantie met CSRD

De CSRD markeert een nieuw tijdperk voor organisaties. Het maakt duurzaam rapporteren net zo belangrijk als financieel rapporteren. Maar de vele vereisten van deze EU-richtlijn leiden bij veel organisaties tot onrust. De implementatie vraagt om betrouwbare data, een gestroomlijnd proces, expertise op een groot aantal duurzaamheidsaspecten én de juiste technologie. Met de expertise van onze specialisten - van mensenrechtenexperts tot accountants - transformeert PwC grote hoeveelheden data in nuttige inzichten die tijdig en concreet handelen mogelijk maken. Samen zorgen we dat jouw acties ertoe doen.

Neem contact met mij op

Playback of this video is not currently available

0:05:52

CSRD: dit is hét moment om je voor te bereiden

Bron: CSRD Survey, PwC

Duurzame daadkracht: jouw strategische vraagstuk is onze expertise

Thought leadership

PwC is dé expert en thought leader op het gebied van rapportage. Onze experts zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de CSRD, zijn voorloper op het gebied van de technische implementatie én doen onderzoek naar de markt.

Sustainability Reporting Manager: van chaos naar overzicht

Het is voor bedrijven ronduit lastig goed zicht te krijgen op de actuele mate van compliance. Wat de CSRD vraagt van bedrijven is veelomvattend, complex, gedetailleerd en nieuw: wie de diepte in gaat verliest al snel het zicht op het grotere geheel. Met de Sustainability Reporting Manager van PwC is het wél mogelijk om detailinformatie op de verschillende deelgebieden bij elkaar te brengen en tegelijkertijd het overzicht te behouden.

Benieuwd naar al onze tooling voor duurzame vooruitgang? Van biodiversiteit tot CSRD: voor elke uitdaging hebben wij de beste tooling.

Bekijk onze Tech Suite

Alles over CSRD helder uitgelegd door onze experts

De CSRD-verplichting nadert snel. Wat zijn de grote uitdagingen bij deze nieuwe Europese richtlijn? Wat zijn de aanbevelingen van PwC? Voor iedereen die op zoek is naar hulp om de CSRD-vereisten in systemen en processen te verankeren, die meer wil weten over de essentiële rol van data en technologie én die CSRD-assurance wil begrijpen: de CSRD-webcasts en podcast van PwC bieden uitkomst.

Bekijk nu de CSRD basis-webcastBekijk nu de CSRD in Action-webcastLuister de CSRD-podcast    

De ultieme kracht van het ecosysteem

Waar menselijke vindingrijkheid en technologie samenkomen, ontstaan nieuwe perspectieven. Die unieke samenwerking zorgt voor de beste oplossingen. Daarom is het duurzame ecosysteem van PwC zo belangrijk. Onze samenwerkingen maken het verschil. Zo heeft PwC diepgaande tech-alliances met onder andere Oracle, SAP, Icertis, Microsoft en Workday, heeft PwC een ‘joint business relation’ met systeemveranderaar Metabolic en is PwC kennispartner van Stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel. Zo brengen we de beste oplossingen naar iedere organisatie, van strategie tot en met executie.

Bekijk al onze tech-alliances

Klantverhalen

JAB

Van project naar proces, want het integreren van duurzaamheid in de strategie is een langetermijnproces.

Lees het klantverhaal

Vitens

Transparante verslaglegging en het creëren van waarde die breder is dan het financiële resultaat.

Lees het klantverhaal

ProRail

De uitdagingen voor de sector en het belang van een goed geïnformeerde stakeholder.

Lees het klantverhaal

CSRD en dubbele materialiteit: helder uitgelegd door onze expert

Welke onderwerpen zijn het meest belangrijk, zowel voor de organisatie als voor haar stakeholders? En is het duurzaamheidsonderwerp materieel vanuit het oogpunt van impact en/of vanuit het oogpunt van financiële risico's en kansen? Dat zijn de centrale vragen binnen de verplichte dubbele materialiteitsbeoordeling die de CSRD voorschrijft. PwC’s CSRD-expert Karin Meijer legt in deze heldere video de kern van de dubbele materialiteitsanalyse uit, beantwoordt de belangrijkste vragen én helpt je bij het creëren van orde en overzicht.

Lees meer over dubbele materialiteit

Playback of this video is not currently available

0:07:50

Zorg dat ook uw acties ertoe doen.

Klaar voor duurzaam resultaat?

De duurzame daden van PwC

Wie toekomstbestendig wil zijn én blijven, moet met duurzaamheid en de CSRD aan de slag. Dat geldt ook voor PwC. Ontdek hoe wij deze Europese richtlijn zelf integreren en wat PwC’s Corporate Sustainability-Team verder doet op het gebied van duurzaamheid.

Lees verder

Playback of this video is not currently available

0:04:00

Volg ons

Contact us

Noor Sanders

Noor Sanders

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 389 65 39

Alexander Spek

Alexander Spek

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 039 89 82

Willem-Jan Dubois

Willem-Jan Dubois

Partner, PwC Netherlands

Karin Meijer

Karin Meijer

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 030 39 90

Hide