Eigendomstrategie & Transformatie

In een snel veranderende wereld is het essentieel voor familiebedrijven om zich aan te passen en relevant te blijven. Met onze expertise en ervaring in familiebedrijven kunnen we u helpen bij het vinden van de juiste balans tussen traditie en innovatie. We begrijpen dat technologie, zoals AI, een belangrijke rol kan spelen bij het stimuleren van innovatie en het creëren van nieuwe mogelijkheden. Wij ondersteunen u graag om de groei en continuïteit van uw bedrijf te waarborgen in deze tijd van (digitale) transformatie.

Strategie van de familie en familiebedrijf
Een strategie voor iedereen

Zakelijk en familie

Familiebedrijven worden geconfronteerd met vergelijkbare vragen als beursgenoteerde bedrijven: welke markten hebben het meeste potentieel? Wat is de beste strategie voor (internationale) groei? Welke juridische risico's spelen een rol? Maar voor u is het antwoord op deze vragen niet alleen zakelijk. Ze moeten ook in lijn zijn met de identiteit en waarden van uw familie. PwC kan u hierbij de juiste richting geven.

Een strategie voor iedereen

Wij helpen u om de verschillende behoeften van de familie, de aandeelhouders en het bedrijf te verenigen in één strategie en transformatie die voor iedereen werkt. Samen ontwikkelen we een strategie die perfect aansluit bij de specifieke behoeften van uw organisatie en familie. Deze leggen we vast in het familiestatuut.

Onze deskundige professionals brengen risico's in kaart en helpen u om optimaal gebruik te maken van transformatie kansen. Met onze uitgebreide internationale ervaring kunnen we u begeleiden op alle gebieden, van de markt en regelgeving tot juridische aspecten, organisatiestructuren, financiering en fiscaal optimale dividenduitkeringen.

Bedrijfstransformatie

Om te kunnen blijven concurreren in een snel veranderende markt, is het van essentieel belang dat familiebedrijven zich voortdurend blijven optimaliseren. U wilt klaar zijn voor de nieuwste innovaties, trends en veranderingen in uw branche. U wilt niet alleen kunnen reageren op veranderingen, maar ze ook kunnen stimuleren door veerkracht en innovatie. Dit kan betekenen dat u uw strategie aanscherpt en uw businessmodel aanpast, bijvoorbeeld door afdelingen samen te voegen of te splitsen. 

Onze geïntegreerde dienstverlening voor bedrijfstransformatie

Ons team van specialisten op het gebied van bedrijfstransformaties, afkomstig van verschillende afdelingen zoals Advisory, Tax, Transfer Pricing en Legal staat voor u klaar. Samen bieden wij u een geïntegreerde dienstverlening die rekening houdt met zowel de kracht van AI als de vaardigheden van uw medewerkers. 

We beginnen met een grondige evaluatie van uw huidige organisatie aan de hand van objectieve maatstaven. Op deze manier kunnen we uw sterke punten identificeren en de gebieden waarop u kunt verbeteren. Dit geeft u een duidelijk beeld van de kansen en uitdagingen die voor u liggen. 

Vervolgens werken we samen met u aan het ontwerpen van een nieuwe organisatiestructuur, waarbij we duidelijke rollen en verantwoordelijkheden definiëren. We helpen u bij het optimaliseren van uw processen, communicatie en fiscale situatie, waarbij we zowel de mogelijkheden van AI als de vaardigheden van uw medewerkers benutten. Hierbij houden we rekening met uw doelstellingen, wet- en regelgeving, uw bedrijfscultuur en de volwassenheid van uw organisatie. Het resultaat is een concreet plan voor duurzame groei dat rekening houdt met nieuwe technologieën en de vaardigheden van medewerkers die nodig zijn voor duurzame groei.

Zo kunnen wij u helpen
Volg ons

Contact

Philip Vossenberg

Philip Vossenberg

Tax partner en Family Business Leader, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 295 34 75

Marloes Griffioen

Marloes Griffioen

Single Family Office Leader, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 003 49 88

Hide