Eigendomsstrategie

Als familiebedrijf staat u voor een unieke uitdaging: u moet een strategie vinden die zowel aan uw zakelijke behoeften voldoet als past bij de normen en waarden van uw familie. Wij staan klaar om u te ondersteunen bij het ontwikkelen van uw familiebedrijfsstrategie.

Zakelijk en familie

Familiebedrijven worden geconfronteerd met vergelijkbare vragen als beursgenoteerde bedrijven: welke markten hebben het meeste potentieel? Wat is de beste strategie voor (internationale) groei? Welke juridische risico's spelen een rol? Maar voor u is het antwoord op deze vragen niet alleen zakelijk. Ze moeten ook in lijn zijn met de identiteit en waarden van uw familie. PwC kan u hierbij de juiste richting geven.

Strategie van de familie en familiebedrijf
Een strategie voor iedereen

Een strategie voor iedereen

Wij helpen u om de verschillende behoeften van de familie, de aandeelhouders en het bedrijf te verenigen in één strategie die voor iedereen werkt. Samen ontwikkelen we een strategie die perfect aansluit bij de specifieke behoeften van uw organisatie en familie. Deze leggen we vast in het familiestatuut.

Onze deskundige professionals brengen risico's in kaart en helpen u om optimaal gebruik te maken van kansen. Met onze uitgebreide internationale ervaring kunnen we u begeleiden op alle gebieden, van de markt en regelgeving tot juridische aspecten, organisatiestructuren, financiering en fiscaal optimale dividenduitkeringen.

Bedrijfstransformatie

Om voorop te blijven lopen in de concurrentie, is het essentieel dat familiebedrijven zich voortdurend verbeteren. Vaak betekent dit dat ze hun strategie moeten aanscherpen en hun businessmodel moeten aanpassen. Bijvoorbeeld door afdelingen samen te voegen of juist te splitsen. Wij kunnen u helpen met een op maat gemaakt businessmodel.

Optimalisatie van de bedrijfsvoering

Het transformeren van het businessmodel is van groot belang om succesvol te blijven. We helpen u bij het integreren van alle aspecten van uw bedrijf, zodat u optimaal kunt ondernemen.

Bedrijfstransformatie familiebedrijven
Zo kunnen wij u helpen

Onze geïntegreerde dienstverlening voor bedrijfstransformatie

Bij PwC hebben we een team van specialisten op het gebied van bedrijfstransformatie, afkomstig van verschillende afdelingen zoals Advisory, Tax, Transfer Pricing en Legal. Samen bieden wij u een geïntegreerde dienstverlening.

We beginnen met een grondige evaluatie van uw huidige organisatie aan de hand van objectieve maatstaven. Op deze manier kunnen we uw sterke punten identificeren en de gebieden waarop u kunt verbeteren. Dit geeft u een duidelijk beeld van de kansen en uitdagingen die voor u liggen.

Vervolgens werken we samen met u aan het ontwerpen van een nieuwe organisatiestructuur, waarbij we duidelijke rollen en verantwoordelijkheden definiëren. We helpen u bij het optimaliseren van uw processen, communicatie en fiscale situatie. Hierbij houden we rekening met uw doelstellingen, de vaardigheden van uw medewerkers, wet- en regelgeving, uw bedrijfscultuur en de volwassenheid van uw organisatie. Het resultaat is een concreet plan voor duurzame groei.

Volg ons

Contact

Philip Vossenberg

Philip Vossenberg

Tax partner en Family Business Leader, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 295 34 75

Marloes Griffioen

Marloes Griffioen

Single Family Office Leader, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 003 49 88

Hide