Eigendomsstrategie

Strategie van de familie en familiebedrijf

Als familiebedrijf staat u voor een bijzondere uitdaging: u moet een strategie vinden die aan uw zakelijke wensen voldoet, maar die ook past bij de normen en waarden van uw familie. Wij kunnen u daarbij helpen.

Zaken versus familie

Familiebedrijven staan deels voor dezelfde vragen als beursgenoteerde bedrijven: welke markten hebben het grootste potentieel? Wat is de beste strategie voor internationalisering? Welke juridische risico’s spelen een rol? Maar het antwoord op die vragen is voor u niet alleen zakelijk. Ze moeten ook passen bij de identiteit van uw familie. PwC kan u dit kompas bieden.

Strategie van de familie en familiebedrijf
Een strategie voor iedereen

Een strategie voor iedereen

De verschillende eisen van de familie, de aandeelhouders en het bedrijf kunnen soms leiden tot stevige conflicten en zelfs een crisis. Wij kunnen u helpen de verschillende eisen met elkaar te verenigen in één strategie die werkt voor iedereen.

Zo kunnen wij helpen

Samen met u ontwikkelen wij de strategie die past bij de specifieke behoeften van uw organisatie en de familie. Onze professionals brengen risico’s in kaart en kijken hoe u het best uw kansen kunt benutten. Dankzij onze rijke, internationale ervaring kunnen we het hele spectrum overzien: van de markt tot aan de regulatorische omgeving en van het juridische speelveld, de mogelijke organisatievormen en de financiering tot aan de fiscaal optimale uitkering van dividend.

Bedrijfstransformatie

Om de concurrentie voor te blijven, moeten familiebedrijven zichzelf continu verbeteren. Zij worden regelmatig gedwongen hun strategie aan te scherpen, wat vaak betekent dat ze hun businessmodel moeten aanpassen. Een voorbeeld daarvan is de noodzaak om afdelingen samen te voegen, of bedrijfsonderdelen juist te ontvlechten. Wij kunnen u helpen met een businessmodel op maat.

Geïntegreerd ondernemen

Het transformeren van het businessmodel is essentieel om bedrijven te veranderen in echt geïntegreerde ondernemingen. Een geïntegreerde onderneming heeft een consistent operationeel beleid en procesverloop. Daarnaast kent een dergelijk bedrijf een sterk centraal management met een uitstekende lokale uitvoering. Dit geïntegreerde businessmodel kan verder worden versterkt met een concurrerende kostenbasis en belastingdruk.

Bedrijfstransformatie familiebedrijven
Zo kunnen wij u helpen

Zo kunnen wij u helpen

De specialisten van PwC op het gebied van bedrijfstransformatie zijn afkomstig van de afdelingen Advisory, Tax, Transfer Pricing en Legal en bieden u een geïntegreerde dienst. Allereerst evalueren we uw huidige organisatie aan de hand van objectieve maatstaven. Zo identificeren we uw sterke punten en de elementen die u kunt verbeteren. Daarmee krijgt u een helder beeld van de kansen en uitdagingen die voor u liggen.

Vervolgens ontwerpen we samen met u een nieuwe organisatiestructuur, met duidelijk gedefinieerde rollen en verantwoordelijkheden. We helpen u uw processen, communicatie en fiscale situatie optimaal in te richten. Daarbij houden we rekening met uw doelstellingen, de competenties van uw medewerkers, wet- en regelgeving, uw bedrijfscultuur en de volwassenheid van uw organisatie. Het resultaat: een concreet plan voor duurzame groei.

Volg ons

Contact

Philip Vossenberg

Philip Vossenberg

Tax Partner en Regioleider ZuidWest, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 295 34 75

Niels Govers

Niels Govers

Single Family Office leader, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 906 82 17

Hide