Zakelijke dienstverlening

Onderscheidend zijn van de concurrentie is ook voor zakelijke dienstverleners de voortdurende uitdaging.

Toegevoegde waarde bieden in de zakelijke dienstverlening

Onderscheidend zijn van de concurrentie. Dat is de voortdurende uitdaging voor zakelijke dienstverleners. Door de huidige economische situatie wordt deze uitdaging steeds groter. Zo drukken veel opdrachtgevers vaker de prijs. Om aan deze negatieve prijsspiraal te ontsnappen, is het voor zakelijke dienstverleners cruciaal om tastbaar toegevoegde waarde te bieden. Naast deze uitdagingen is er druk. Bijvoorbeeld de onverminderd hoge druk van het kostenefficiënter werken. Ook zoeken zakelijke dienstverleners voortdurend naar schaalvoordelen en staan thema’s als strategische herpositionering en nieuwe businessmodellen hoog op de managementagenda. Maar de belangrijkste vraag is: hoe gaat u de komende jaren het verschil maken?

  • Strategie executie. Hoe bewaakt u deze?
  • Digitalisering. Dit is een van de belangrijkste trends in de markt om kostenefficiënter te opereren. Weet u welke digitale weg u wilt inslaan?
  • Duurzaamheid. Dit is geen trend meer, maar een must. Maar hoe ondersteunt maatschappelijk verantwoord ondernemen de bedrijfsstrategie? En wat past bij uw onderneming?
  • Fusies en overnames. Ze kunnen schaalvoordelen en kostenreductie opleveren en uw concurrentiepositie versterken. Geldt dat ook voor uw situatie?
  • Beloning. Dit blijft de belangrijkste kostenpost. Past uw beloningsbeleid bij deze tijd? En hebt u controle over loonheffingen?
  • Degelijke juridische huishouding. Dit is een belangrijke basis in de zakelijke dienstverlening. Zijn al uw contracten ook op orde?

Zo kunnen wij u helpen

Met ons team specialisten in de zakelijke dienstverlening zijn wij u graag van dienst bij het beantwoorden van deze vragen. Wij kunnen u helpen bij het realiseren van uw bedrijfsdoelstellingen, het beheersen van uw bedrijfsrisico’s, het naleven van wet- en regelgeving en het efficiënter maken van uw organisatie. PwC beschikt over een internationaal netwerk en is wereldwijd marktleider in uw branche. Graag delen wij onze kennis met u om te komen tot nieuwe inzichten die u helpen om onderscheidend te zijn van de concurrentie.

'Degelijke juridische huishouding. Dit is een belangrijke basis in de zakelijke dienstverlening. Zijn al uw contracten ook op orde?'

Rik Blokhuis, Director

{{filterContent.facetedTitle}}

{{contentList.dataService.numberHits}} {{contentList.dataService.numberHits == 1 ? 'result' : 'results'}}
{{contentList.loadingText}}

Contact

Rik Blokhuis

Director, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 55 41

Volg ons