Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Ons community programma

We willen een bijdrage leveren aan de maatschappij door het inzetten van onze kennis en kunde – pro bono en in werktijd - voor impact-first organisaties. Door het beschikbaar maken van onze dienstverlening voor deze organisaties maken wij de meeste impact. Deze aanpak is voor iedereen gunstig: PwC’ers krijgen zo de kans om hun perspectief te verbreden en de maatschappelijke organisatie ontvangt gratis advies. Wij geloven in de kracht van social enterprises omdat zij streven naar het oplossen van milieu- of maatschappelijke vraagstukken. Het is onze ambitie bij te dragen aan de groei en professionalisering van de sector. Afgelopen boekjaar hebben we ruim 17.000 uren besteed aan pro bono-projecten, waarbij 10% van al onze mensen betrokken waren.

Bekijk de video om te zien hoe wij O My Bag, Pacmed en Collectric hebben geholpen impact te maken.

Playback of this video is not currently available

Maximaliseren van onze impact

We willen onze impact op de maatschappij maximaliseren door ons Community Program af te stemmen op ons dagelijkse werk: onze business proposities en expertise. Dat doen we door onze pro bono-projecten te koppelen aan de focus topics die we als PwC hebben geïdentificeerd en door ervoor te zorgen dat we onze maatschappelijke initiatieven volledig integreren in onze betaalde dienstverlening.

Onze CS-initiatieven focussen op het ondersteunen van impact-first organisaties, omdat we ervan overtuigd zijn dat zij een cruciale rol spelen in de overgang naar de Nieuwe Economie. We selecteren organisaties of projecten die bijdragen aan de United Nations Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties: zij stellen het oplossen van sociale- en milieuproblemen voorop, in plaats van economische groei en/of het maken van winst.

Impact-first organisaties leren van ons en wij van hen

De maatschappij vraagt het bedrijfsleven steeds vaker en nadrukkelijker bij te dragen aan het oplossen van mondiale problemen zoals ongelijkheid, verlies van biodiversiteit en klimaatverandering. Dit zien we bijvoorbeeld terug in de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties, waaraan wij de bijdrage van onze bedrijfsvoering inzichtelijk maken. Onze ambitie is om te bouwen aan vertrouwen in de maatschappij en om bij te dragen aan het oplossen van belangrijke problemen. We zitten in een transformatie naar een purpose geleide en waardengedreven organisatie. Impact-first organisaties (bv. sociale ondernemingen) zijn dit al vanaf het begin en daarom inspireren zij ons tijdens onze transformatie.

Neem contact met ons op over mogelijkheden om samen nog meer maatschappelijke impact te maken.

Stichting What Matters 2U

Wij vinden het ondersteunen van impact first organisaties belangrijk, ook buiten werktijd. Door de partners van PwC is daarom in 2012 de stichting What Matters 2U in het leven geroepen. Via What Matters 2U geven we de maatschappelijke organisaties/projecten waar onze collega’s zich voor inzetten een financieel steuntje in de rug door middel van een donatie.

Meer over Stichting What Matters 2U

Luister naar onze podcasts

{{filterContent.facetedTitle}}

Contact

Wineke Haagsma

Wineke Haagsma

Head of Corporate Sustainability, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 170 13 44

Volg ons