Connected Tax Compliance

Connected teams. Connected data. Connected insights.

Sneller resultaat met Connected Tax Compliance

Het rapportagelandschap verandert sneller dan ooit tevoren en compliant blijven kan voelen als een grote uitdaging. Het is tijd voor iets nieuws, een nieuwe visie op compliance. Een volledig geïntegreerd en geautomatiseerd proces voor uw compliance verplichtingen wereldwijd, zodat u tijd heeft om waarde toe te voegen aan uw bedrijfsvoering.

Van analyse tot rapportage. Wij sluiten aan op uw manier van werken en bouwen ons team rondom dat van u, zodat u gemakkelijker kunt voldoen aan al uw rapportageverplichtingen zonder tijd te verliezen. 

Samenwerken met PwC betekent dat wij ons inzetten voor een eenvoudigere, snellere en slimmere aanpak. Met een gedreven team van specialisten, uitgerust met slimme technologie bieden wij u een nieuwe compliance ervaring die niet alleen uw huidige, maar ook toekomstige fiscale, statutaire- en legal compliance eenvoudiger maakt en uw business versnelt.

Playback of this video is not currently available

0:01:31

Van uitdaging naar kans

Meer compliance verplichtingen om aan te voldoen? Minder beschikbaar talent?

Te weinig inzichten vanuit uw data? Minder beschikbaar kapitaal?

Meer wijzigingen in de regelgeving? Minder tijd om te managen en meerwaarde te creëren?

In een wereld waarin compliant zijn belangrijker is dan ooit, mogen uw wettelijke verplichtingen geen last zijn, benut het als een kans om waarde toe te voegen aan uw bedrijfsvoering

Van uitdaging naar kans

Elkaar ontmoeten, waar dan ook

Misschien vraagt u zich af hoe u de middelen, processen en resultaten van de tax functie het beste kunt maximaliseren. Ons connected team van specialisten fungeert als een verlengstuk van uw team en gebruikt data en krachtige technologie om samen op maat gemaakte oplossingen te ontwikkelen zodat u de antwoorden krijgt waar u naar op zoek bent.

Wij sluiten aan op uw manier van werken en u kunt optimaal gebruik maken van:

 • Een naadloos gecoördineerd internationaal compliance team - geleid door een toegewijde business relationship manager -  dagelijkse verbinding met ons netwerk, waardoor u tijd bespaart.
 • Ervaren adviseurs gespecialiseerd in elk type compliance, waaronder vennootschapsbelasting, indirecte belastingen, statutaire jaarrekeningen, transfer pricing, pillar II, sustainability en meer.
 • Professionals op het gebied van internationaal rapportagebeleid die de vinger aan de pols houden bij actuele kwesties en u helpen de mogelijke gevolgen van veranderende regelgeving en sectorverschuivingen te identificeren.
 • Tech-specialisten die technologie afstemmen op de omvang en complexiteit van uw bedrijf.
 • Alliance partnerships die zorgen voor een nog betere ontsluiting van uw gegevens en het versnellen van technologische ontwikkelingen.
 • Expertisecentra die resources bieden die gespecialiseerd zijn in standaardprocessen en uw team op een vernieuwende en efficiënte manier aanvullen.

Een intuïtieve, datagestuurde ervaring

Door toegenomen complexiteit en omvang is compliance moeilijker dan ooit. Onze ‘human led, tech-powered’ aanpak helpt u bij veranderingen, vereenvoudigt de complexiteit en bespaart ondertussen tijd. Door betere data-extractie en minder verzoeken is het eenvoudiger om aan uw compliance verplichtingen te voldoen. Hiermee bespaart u tijd zodat u zich kunt richten op wat belangrijk is. Intuïtieve datavisualisaties en gegevens van hogere kwaliteit zorgen voor meer inzicht en vertrouwen. Dit alles draagt bij aan een meer verbonden, naadloze en vertrouwde compliance-ervaring.

Verbinding met een waardeverhogende factor

Maak van belastingen een strategische drijfveer door gegevens, mensen en resultaten met elkaar te verbinden. Door het combineren van gedegen expertise met toonaangevende technologie, zoals Sightline, kiezen we voor een holistisch perspectief waarbij belastingen op de eerste plaats komen. Door te werken over alle compliance verplichtingen en landen heen krijgen we meer inzichten, ontdekken we kansen die we nog niet hadden gezien en creëren we waarde die verder gaat dan de opbrengst.

Als onderdeel van de verbeterde compliance-ervaring helpen we bij het identificeren van:

 • Fiscale en Financiële optimalisatiemogelijkheden waardoor belasting verandert in een waardeverhogende factor
 • Fiscaal efficiënte strategieën die aansluiten bij de bedrijfsdoelstellingen
 • Fiscale risico's waarmee u rekening moet houden bij de beoordeling van uw fiscale controversiële strategie
 • Fiscale voorbereiding voor potentiële deals
 • Mogelijke compliance-effecten van veranderende regelgeving en brancheverschuivingen
 • Mogelijke impact van duurzaamheidsrapportage op uw bedrijf.

Webcast Connected Tax Compliance

Als het om fiscaliteit gaat, wordt van de fiscale functie steeds meer verwacht met steeds minder middelen. Meer aangifteverplichtingen, meer fiscale verslaggeving, meer data en meer en snel veranderende technologie. En dit terwijl er sprake is van een strijd om talent en kosten die exponentieel stijgen. Tijdens deze webcast bespreken we hoe u de druk op de fiscale functie en het aangifteproces kunt verminderen, uw data-uitdagingen kunt oplossen en het tempo van de technologische ontwikkelingen kunt bijhouden. Kortom: na afloop beschikt u over alle inzichten voor een future-proof compliance aanpak.

Volg ons

Contact us

Tjeerd van den Berg

Tjeerd van den Berg

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)68 226 38 36

Stan Berings

Stan Berings

Tax Partner I EMEA Connected Tax Compliance Lead, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 013 85 60

Hide