Due Diligence

Due Dilligence: De juiste criteria

U wilt een onderneming kopen of verkopen. Maar is dat een goed idee? Om dat te beoordelen liggen financiële en fiscale besliscriteria voor de hand, maar vaak merken wij dat het ook op andere waardedrijvers aankomt. Denk aan de marktpositie, de kwaliteit van IT, operationele mogelijkheden of reputatierisico’s. Hoe weet u of u echt inzicht krijgt in de waardedrijvers die er afhankelijk van de aard van uw business toe doen?

Inzicht in kansen & risico’s

Tijd en middelen zijn schaars bij een transactie. Dus benutten we die goed om u inzicht te geven in de belangrijkste risico’s en kansen bij uw specifieke transactie. Altijd in overleg met u. We kunnen die focus aanbrengen, omdat we ook uw specifieke sector kennen en dus weten waar we op moeten letten. Daarnaast hebben we alle specialisten in huis om direct op de gekozen invalshoeken te kunnen inspringen.

Due Dilligence
Due Dilligence

Onze Due Dilligence ondersteuning

We geven u de input voor een succesvolle transactie. Met onze due diligence ondersteuning kunt u:

  • een onderbouwde keuze maken of u de (ver)koop wel of niet doorzet. Want behalve heldere feiten geven we als vertrouwenspersoon ook onze mening over de deal, vanuit úw besliscriteria.
  • een reële, goed onderbouwde (ver)koopprijs neerleggen, gebaseerd op de werkelijke waardebepalende factoren van de business.
  • de passende juridische structuur en voorwaarden voor de transactie bepalen, op basis van inzicht in risico’s én kansen van de transactie.

Contact

Remco van Daal

Remco van Daal

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)61 001 80 15

Volg ons