Perscentrum

Organisaties niet klaar voor Europese privacyregels

27 jan 2017

Slechts 1 op de 10 Nederlandse organisaties zegt klaar te zijn voor nieuwe Europese privacywetgeving, blijkt uit het periodieke Privacy Governance onderzoek van PwC.

Kosten Nederlandse gezondheidzorg relatief gezien laag

12 dec 2016

In vergelijking met andere landen vallen de kosten in de Nederlandse gezondheidszorg mee. Dat blijkt uit de heupindex van PwC. Deze index vergelijkt het gemiddeld aantal uren dat een inwoner van een land moet werken om een heupoperatie te kunnen betalen. In het onderzoek heeft PwC acht landen vergeleken.

Verscherping kapitaalregels kan leiden tot afname vrij beschikbaar kapitaal

28 nov 2016

Verscherping van kapitaalregels voor banken, in combinatie met nieuwe IFRS-regels voor leningen en de huidige voorstellen van het Bazels Comité voor Bankentoezicht, zullen leiden tot afname van het vrij beschikbare kapitaal van banken in Europa.

PwC: disrupties zorgen voor vier scenario’s AgriFood-sector

15 nov 2016

Voedselzekerheid was al een urgent thema binnen de bestuurskamers van grote voedselproducenten, maar door structurele klimaatveranderingen en technologische ontwikkelingen is dit nog pregnanter geworden. Dat blijkt uit het nieuwste rapport ‘Futures of food provision’ van accountants- en advieskantoor PwC.

Nieuwe accountingstandaard dwingt verzekeraars tot minder risicovol beleggen

15 nov 2016

De nieuwe accountingstandaard voor verzekeringscontracten zorgt voor volatielere bedrijfsresultaten. Dat kan aanleiding geven voor een minder risicovol beleggingsbeleid, hogere premies of minder garanties voor polishouders.