Net zero

Duurzame daadkracht:
van net zero als ambitie naar net zero als norm

Net zero is een van de meest ambitieuze en noodzakelijke doelstellingen van dit moment. Met impact op de planeet én op organisaties. Wie wil transformeren moet niet alleen met een ander perspectief naar het eigen bedrijfsmodel kijken, maar de gehele keten in kaart brengen, decarboniseren en verduurzamen. Dat vergt een doorwrochte data-aanpak, de slimste technologie en ongekende expertise. Onze specialisten helpen organisaties om de juiste keuzes te maken op weg naar net zero. Samen maken we een wereld van verschil.

Neem contact met mij op

Playback of this video is not currently available

0:03:54

Waarom een net zero-transformatie nu essentieel is

Duurzame daadkracht: jouw strategische vraagstuk is onze expertise

Net zero-traject snel en goed in beeld

Binnen PwC koppelen we technologie aan menselijke vindingrijkheid. We ontwikkelen onze eigen tooling en combineren dit met menselijke vaardigheden en expertise. Zo ontstaan de beste oplossingen voor complexe uitdagingen. Zo hebben wij voor net zero een succesvolle assessment-tool die exact aangeeft wat de huidige positie én de sterke en zwakke punten in het net zero-emissietraject zijn. Een essentiële stap om de transformatie te realiseren en net zero te bereiken.

Bekijk al onze tooling

Ambitie 2030: PwC streeft naar net zero

Het is 2006 als PwC de ambitie uitspreekt in 2030 volledig net zero te willen zijn. Nu, zeventien jaar later, is ons elektriciteitsverbruik volledig duurzaam, compenseren we al onze koolstofuitstoot, verwijderen we ruim de helft van de uitstoot uit de atmosfeer en hebben we 26 procent SBTi-dekking bij leveranciers. De rijkdom aan kennis en ervaring binnen PwC is na al deze jaren enorm.

Kennis en ervaring die we toepassen in al het werk bij en met onze klanten. Want, hoe ziet de route naar net zero eruit? Welke kernmomenten kent onze reis? En welk advies heeft Wineke Haagsma, onze Chief Sustainability Officer, voor onze klanten?

Lees meer over PwC’s route naar net zero

Kennis + ervaring = de eerste stap vooruit

Begrip is de basis van vooruitgang. Wilt u de kern van ESG en de risico’s van klimaatverandering begrijpen? Meer weten over de uitdagingen bij het realiseren van net zero-ambities en nieuwsgierig naar de best practices in verschillende industrieën? De cursus 'Introductie ESG, klimaatverandering en decarbonisatie’ helpt iedereen op weg.

Bekijk de net zero-cursus

Klantverhalen

JAB

Van project naar proces, want het integreren van duurzaamheid in de strategie is een langetermijnproces.

Lees het klantverhaal

Automotive

Internationaal automotivebedrijf in vijf strategische stappen op weg naar een duurzame toekomst.

Lees het klantverhaal

Vitens

Transparante verslaglegging en het creëren van waarde die breder is dan het financiële resultaat.

Lees het klantverhaal

Succesvolle decarbonisatie dankzij PwC’s negen bouwstenen

Doelen stellen, een ambitie ontwikkelen en zorgen voor afstemming binnen de gehele organisatie: het creëren van een net zero-ambitie is een essentiële stap op weg naar decarbonisatie en naar het bepalen van de net zero-strategie. PwC helpt bedrijven op weg naar net zero aan de hand van negen bouwstenen. Deze net zero-bouwstenen hebben impact op het bedrijfsmodel, alle bedrijfsonderdelen en de gehele toeleveringsketen. Het vergt kennis, investeringen, innovatie en een transformatie om succesvol te decarboniseren. De specialisten van PwC - van klimaatexperts tot accountants en van belastingspecialisten tot transformatieconsultants - helpen daarbij.

In negen stappen richting net zero

Succesvolle decarbonisatie dankzij PwC’s negen bouwstenen

Maak óók een wereld van verschil

Klaar voor duurzaam resultaat?

Volg ons

Contact us

Roel Drost

Roel Drost

Director, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)64 845 57 76

Gerrit Ledderhof

Gerrit Ledderhof

Director, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)64 845 94 11

Alexander Spek

Alexander Spek

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 039 89 82

Hide