Net zero

Duurzame daadkracht:
van net zero als ambitie naar net zero als norm

Net zero is een van de meest ambitieuze en noodzakelijke doelstellingen van dit moment. Met impact op de planeet én op organisaties. Wie wil transformeren moet niet alleen met een ander perspectief naar het eigen bedrijfsmodel kijken, maar de gehele keten in kaart brengen, decarboniseren en verduurzamen. Dat vergt een visie op de energietransitie, een doorwrochte data-aanpak, de slimste technologie en ongekende expertise. Onze specialisten helpen organisaties om de juiste keuzes te maken op weg naar net zero. Samen zorgen we dat jouw acties ertoe doen.

Neem contact met mij op

Playback of this video is not currently available

0:03:54

Waarom een net zero-transformatie nu essentieel is

Bronnen: PwC’s CEO survey en Transforming Energy Demand

Duurzame daadkracht: jouw strategische vraagstuk is onze expertise

PwC-rapport schetst toekomstperspectief energie-intensieve industrie in de regio

De concurrentiepositie van de industrie in Noordwest-Europa verslechtert. Vooral de kosten voor energie liggen fors hoger dan in andere regio’s als het Midden-Oosten en de VS. Toch betekent dit niet meteen dat industriebedrijven onze regio gaan verlaten. ‘We hoeven niet al te pessimistisch te zijn, want er liggen wel degelijk kansen. Maar daar moeten beleidsmakers dan wel nú op gaan acteren’, aldus Gülbahar Tezel, leider van PwC’s Energietransitie Denktank.

Lees het artikel

Net zero-traject snel en goed in beeld

Binnen PwC koppelen we technologie aan menselijke vindingrijkheid. We ontwikkelen onze eigen tooling en combineren dit met menselijke vaardigheden en expertise. Zo hebben wij voor net zero een succesvolle assessment-tool die exact aangeeft wat de huidige positie én de sterke en zwakke punten in het net zero-emissietraject zijn. Daarnaast heeft PwC samen met Microsoft de Energy Demand Experience ontwikkeld. Een unieke en interactieve ervaring die laat zien welke stappen gezet kunnen worden om de energievraag van organisatie omlaag te brengen.

Bekijk onze Tech Suite

Kennis + ervaring = de eerste stap vooruit

Begrip is de basis van vooruitgang. Wilt u de kern van ESG en de risico’s van klimaatverandering begrijpen? Meer weten over de uitdagingen bij het realiseren van net zero-ambities en nieuwsgierig naar de best practices in verschillende industrieën? De cursus 'Introductie ESG, klimaatverandering en decarbonisatie’ helpt iedereen op weg.

Bekijk de net zero-cursus

Podcast | Net zero en transformatie

Deze aflevering staat in het teken van net zero en transformatie. Bedrijven die naar nul uitstoot willen of misschien wel moeten, daar is de nodige transformatie voor nodig. Hoe je dit aanpakt hoor je in deze aflevering van ESG- reporting specialist Karin Meijer en leader sustainability services, Wendy van Tol, beide van PwC. 

Beluister de podcast

Klantverhalen

JAB

Van project naar proces, want het integreren van duurzaamheid in de strategie is een langetermijnproces.

Lees het klantverhaal

Automotive

Internationaal automotivebedrijf in vijf strategische stappen op weg naar een duurzame toekomst.

Lees het klantverhaal

Vitens

Transparante verslaglegging en het creëren van waarde die breder is dan het financiële resultaat.

Lees het klantverhaal

Wat de energietransitie betekent voor jouw bedrijf

De net zero-transformatie is onlosmakelijk verbonden met de energietransitie. Zonder een fundamentele verandering in de manier waarop we energie produceren en consumeren, is het vrijwel onmogelijk om een netto nuluitstoot te bereiken. De huidige energievoorziening is onzeker en de gevolgen voor het bedrijfsleven zijn groot. Paul Nillesen, PwC-partner en energiespecialist, legt in deze korte video uit wat de energietransitie inhoudt, wat dit betekent voor jouw bedrijf én wat de drie manieren zijn om hiermee om te gaan.

Lees meer over de energietransitie

Playback of this video is not currently available

0:06:26

Succesvolle decarbonisatie dankzij PwC’s negen bouwstenen

Succesvolle decarbonisatie dankzij PwC’s negen bouwstenen

Doelen stellen, een ambitie ontwikkelen en zorgen voor afstemming binnen de gehele organisatie: het creëren van een net zero-ambitie is een essentiële stap op weg naar decarbonisatie en naar het bepalen van de net zero-strategie. PwC helpt bedrijven op weg naar net zero aan de hand van negen bouwstenen. Deze net zero-bouwstenen hebben impact op het bedrijfsmodel, alle bedrijfsonderdelen en de gehele toeleveringsketen. Het vergt kennis, investeringen, innovatie en een transformatie om succesvol te decarboniseren. De specialisten van PwC - van klimaatexperts tot accountants en van belastingspecialisten tot transformatieconsultants - helpen daarbij.

In negen stappen richting net zero

Zorg dat ook uw acties ertoe doen.

Klaar voor duurzaam resultaat?

De duurzame daden van PwC

Wie toekomstbestendig wil zijn én blijven, moet met duurzaamheid, de energietransitie én de weg naar net zero aan de slag. Dat geldt ook voor PwC. Wereldwijd zet PwC alles op alles om in 2030 net zero te opereren. Ontdek hoe we dit doen en wat PwC’s Corporate Sustainability-Team verder doet op het gebied van duurzaamheid.

Lees verder

Playback of this video is not currently available

0:04:00

Community of Solvers | Duurzame daden

Volg ons

Contact us

Roel Drost

Roel Drost

Director, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)64 845 57 76

Gerrit Ledderhof

Gerrit Ledderhof

Director, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)64 845 94 11

Alexander Spek

Alexander Spek

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 039 89 82

Hide