Energy, Utilities & Resources

Wij begrijpen de energiesector en haar uitdagingen in de transitie naar betrouwbare, betaalbare en duurzame energievoorzieningen. En we kijken verder. Samen ontwikkelen we de strategie en de implementatie.

Energietransitie: nieuwe kansen voor de toekomst

De groeiende behoefte aan verduurzaming door klimaatverandering en de veranderende regelgeving over hernieuwbare energie en emissies zijn dé uitdagingen voor energieleveranciers, netbeheerders en grootverbruikers in de industrie. Maar deze energietransitie biedt ook nieuwe kansen voor de toekomst. Zoals de vooruitgang op het gebied van alternatieve brandstoffen. Van (groene) waterstof tot de ontwikkeling van nieuwe energiesystemen.

Om mee te kunnen in deze snel veranderende omgeving en te voldoen aan de hoge verwachtingen van consumenten, investeerders en regelgevers, helpen wij u om het voortouw te nemen in deze transformatie naar betrouwbare, betaalbare en duurzame energievoorzieningen. Dat betekent bedrijfsmodellen opnieuw uitvinden, markten herdefiniëren, duurzame technologieën integreren en (nieuwe) producten en diensten op nieuwe innovatieve manieren leveren.

Energietransitie: nieuwe kansen voor de toekomst

Trends & prioriteiten 

Deze belangrijk trends bepalen de komende jaren de ontwikkeling van de energie-, utilities- en resources sector: klimaatverandering, uitputtende hulpbronnen, grote verschuivingen in de mondiale energiemix en de toenemende druk om tot een nul uitstoot te komen. De energiesector kan koploper zijn in de deze transitie.

Actie

Bedrijven moeten nu actie ondernemen om de ergste gevolgen van klimaatverandering te voorkomen. De energiesector is cruciaal om deze uitdagingen op te lossen en de weg te wijzen in het maken van de overgang naar duurzamere energie- en natuurlijke hulpbronnen. PwC heeft de kennis en expertise om te ondersteunen bij de uitdagingen, de grote investeringen en innovatie die horen bij deze transitie.

Vertrouwen

Vertrouwen is essentieel: de samenleving en de industrie moeten erop kunnen vertrouwen dat de energiesector energie blijft leveren op een betaalbare, betrouwbare en duurzame manier. Maar ze moeten ook vertrouwen op de nieuwe manieren van leven en werken. Voertuigen, elektriciteitscentrales en andere technologieën die nu afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen of andere niet-hernieuwbare hulpbronnen, zullen verdwijnen.

Net zero

Hernieuwbare energietechnologieën worden steeds betaalbaarder en efficiënter. Een toekomst met een netto nuluitstoot is haalbaar. Dat betekent wel dat de energiesector, samen met beleidsmakers, onderzoeksinstellingen, investeerders, en internationale organisaties, leiderschap moeten tonen. PwC ondersteunt en adviseert bij het opstellen van plannen om dit te bereiken.

{{filterContent.facetedTitle}}

Contact

Paul Nillesen

Paul Nillesen

Energy - Utilities - Resources Industry Leader, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)61 003 87 14

Esther van der Vleuten

Esther van der Vleuten

Partner - Assurance - Hydrogen Leader, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 115 90 81

Chris Winkelman

Chris Winkelman

Energy - Utilities - Resources Industry, Tax, Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 154 18 97

Jan-Willem Sanders

Jan-Willem Sanders

Advisory Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 064 74 50

Volg ons