Indirecte belastingen

Veranderende btw-regelgeving vanuit de EU heeft direct invloed op uw nationale en grensoverschrijdende transacties. Daarnaast werken wijzigingen in bijvoorbeeld de toezichtregels voor uw sector door in uw btw-positie. Ook de transformatie van uw organisatie of uw business heeft implicaties voor uw indirecte belastingen. Hoe blijft u compliant onder al deze veranderende omstandigheden? PwC helpt u daar graag bij. Door ons uitgebreide internationale netwerk, hebben we toegang tot internationale expertise om u met uw vraagstukken verder te helpen.

Maak compliance meetbaar met de Customs Monitoring Tool van PwC

De Customs Monitoring Tool biedt u een simpel dashboard met een live statusoverzicht van uw compliance. Het beschikt over een drilldownfunctie en de mogelijkheid om gegevens te exporteren. Ook biedt het dashboard een live statusoverzicht dat overeenkomt met de aanpak van de douaneautoriteiten. Toepassing van de Customs Monitoring Tool zal niet alleen helpen compliant en in control te blijven, maar kan ook zorgen voor een concurrentievoordeel. 

Meer over de Custom Monitoring Tool

Douanezaken goed geregeld: besparingen en logistieke winst

Wie zaken doet over de grens krijgt onherroepelijk te maken met douaneformaliteiten, invoerrechten en accijnzen. Door de veelheid aan regels en interpretaties is het voor ondernemers lastig om altijd van alle fiscale consequenties op de hoogte te zijn. De douanespecialisten van PwC zijn dat wel en kunnen leunen op ons internationale netwerk van experts. Samen met u zorgen we voor logistieke voordelen en duidelijke financiële besparingen.

Dit kunt u van onze douane experts verwachten

  • Kennis van alle douaneprocedures in meer dan 130 landen

  • Advisering bij uw douaneplanning

  • Kennis van invoerrechten en van invoerbeperkende maatregelen

  • Aanscherping en vereenvoudiging van uw douaneprocedure

Met ERP naar een optimale btw-positie

De btw is geïntegreerd in de meeste bedrijfsprocessen. Van inkoop tot verkoop tot logistiek. Voor de btw-rapportage vertrouwen bedrijven steeds meer op systemen voor Enterprise Resource Planning (ERP). Voorbeelden daarvan zijn SAP, Oracle, JDEdwards en PeopleSoft.

ERP - implementatie en optimalisatie

Optimalisatie van uw ERP-systeem en processen helpt u meer controle te krijgen over de btw-berekening en btw-compliance. De specialisten van onze Indirect Tax - Technology, Process and Controls-groep (ITX TPC) kunnen u niet alleen helpen bij de implementatie van een ERP-systeem maar adviseren ook over de verbetering van bestaande systemen.

Meer over ERP en fiscaliteit

Playback of this video is not currently available

VAT Insights, de eerste stap naar wereldwijd compliant

Data Analyse & diagnose 

Voor het beoordelen van btw-administraties maken wij gebruik van data-analyses en steekproeven. Efficiënte instrumenten die betrouwbare uitkomsten leveren. De uitkomst leidt tot concrete en meetbare aanbevelingen.

Neem contact met ons op

  • Als u wilt weten welke impact veranderende regelgeving heeft op uw indirecte belastingen.

  • Als u een transformatie doormaakt van uw organisatiestructuur of bijvoorbeeld uw supply chain.

  • Als uw ERP-systemen bijgewerkt of vernieuwd gaan worden.

  • Als u uw fiscale beheersing wilt versterken, zodat compliance geen zorg meer is.

  • Als u sectorspecifiek advies zoekt over indirecte belastingen. Onze btw-praktijk is ingericht in industries - wij vertalen kennis over uw business naar fiscale implicaties.

  • Als u behoefte heeft aan dagelijks advies, onze visie op specifieke dossiers of ondersteuning op projectbasis.

{{filterContent.facetedTitle}}

{{contentList.dataService.numberHits}} {{contentList.dataService.numberHits == 1 ? 'result' : 'results'}}
{{contentList.loadingText}}
Volg ons

Contact

Saskia Hadewegg Scheffer

Saskia Hadewegg Scheffer

Tax Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)61 385 71 93

Hide