ESG (environmental, social, and governance)

Heb je een hart voor duurzaamheid en wil je het bedrijfsleven transformeren? Bij PwC kun je écht het verschil maken en bijdragen aan een duurzame wereld

De zorgen om een duurzame en leefbare wereld voor iedereen zijn groot. En terecht, er is werk aan de winkel. Het ESG-team van PwC zet zich in voor een duurzame transformatie van het bedrijfsleven. Grote klanten, grote impact. En we kunnen jouw kennis, kunde en gedrevenheid daar goed bij gebruiken.

Wat doe je?

Het ESG-team ondersteunt bedrijven in de transformatie naar een duurzaam bedrijfsmodel. Dat is hard nodig, want zonder een duurzaam bedrijfsmodel heeft een bedrijf geen toekomst. Dit betekent dat jij als ESG-expert binnen PwC impact hebt op de grote strategische vraagstukken van onze klanten. Of je nu werkt aan het opzetten van duurzame rapportages, het uitwerken van een ESG-belastingstrategie, je assurance verleent op niet financiële informatie, of een volledig geïntegreerde ESG-strategie ontwikkelt – jouw werk heeft impact op de fundamentele beslissingen die een bedrijf neemt.

Op dit moment hebben wij openstaande vacatures  voor ervaren professionals binnen het ESG-team. Ben jij een startende professional en ben je toch benieuwd naar de mogelijkheden om bij te dragen aan een duurzame wereld? Neem contact op met onze recruiters om de mogelijkheden te bespreken. 

Jij zet de versnelling in

Die impact is de drijfveer voor al het werk dat er verzet wordt en nog moet worden. Want, we zijn pas net begonnen en nog lang niet klaar. Het is aan jou om samen met je collega’s de vertaalslag te maken van de waarde van duurzaamheid voor het bedrijfsleven. Zit je aan tafel met de CFO van een grote speler in de kledingindustrie? Praten over het belang van mensenrechten is belangrijk, maar jij laat óók zien hoe dat relevant is voor de organisatie zelf, voor de toekomstbestendigheid van het bedrijf én zet de transformatie in een hogere versnelling.

Al met al is je vliegwiel als ESG-expert binnen PwC enorm. Zit je een pak regelgeving door te akkeren? Zoek je de juiste meetbare factoren voor de nieuwe duurzaamheidsrapportage? Of beoordeel je de ‘groene waarde’ van een bedrijf voor een potentiële overname? Jouw werk heeft daadwerkelijk consequenties op raad van bestuur-niveau en draagt bij aan een duurzame en leefbare wereld.

Wie ben jij

We zoeken mensen met een groot hart voor duurzaamheid. Omdat dat is wat iedereen in het ESG-team bindt, vinden we intrinsieke motivatie om mee te bouwen aan dit thema belangrijk.

We willen de ESG-revolutie flink versnellen en zijn daarvoor op zoek naar gedreven mensen. Op allerlei gebieden. Van accountants, controllers en consultants tot thema-experts op gebieden als biodiversiteit, klimaat, circulariteit en mensenrechten. Jij weet precies hoe je je kennis en expertise zo kunt inzetten dat het mes aan twee kanten snijdt: de wereld én het bedrijfsleven samen duurzamer maken.

Eén ESG-team: uniek binnen PwC

Het ESG-team is een uniek team binnen PwC omdat het werkzaam is binnen alle competenties van onze organisatie. In plaats van allerlei kleinere ESG-teams binnen belastingadvies, consulting en strategie hebben we bij binnen ons bedrijf één groot ESG-team dat over alle disciplines heen werkt.

Het team heeft een enorme slagkracht door de gedrevenheid en veelzijdigheid van de mensen. Van bioloog tot accountant en van strateeg tot belastingadviseur - dankzij ons multidisciplinaire team vergroten we onze impact. We durven ook stelling te nemen en kritisch te zijn naar onze klanten. Wil een klant van A naar B, maar geloven wij dat C de juiste stap vooruit is? We spreken ons uit en stellen de impact als voorwaarde.

Als onderdeel van het ESG-team, werk je cross-over en kun je op allerlei gebieden werkzaam zijn:

ESG in strategie

Ben je goed in systematisch denken en geïnteresseerd in de invloed van ESG op sectorniveau? Wil jij onze klanten adviseren hoe ze ESG in hun bestaande of nieuwe strategie verwerken en welke keuzes daarbij horen? Dit is dé plek voor jou!

ESG in consulting

ESG heeft impact op de gehele waardeketen en operatie van bedrijven. De bedrijfsvoering moet anders, er ontstaan nieuwe samenwerkingen en consumenten eisen verandering. Welke impact heeft ESG op de huidige operatie en hoe blijf je wendbaar en weerbaar?

ESG in transacties

Klanten adviseren voor een beursgang? Of de impact van ESG-waarde op een overname in kaart brengen? ESG-elementen zijn een onmiskenbaar onderdeel bij het adviseren van klanten bij transacties.

ESG in accounting en reporting

Heb je een financiële achtergrond, accountancy of controlling? ESG is niet meer weg te denken uit het beroepsveld. Het opzetten van ESG-rapportages, sturing op data van mensenrechten, plastic verbruik, gelijkheid, CO2 -uitstoot – het zijn enorme vraagstukken die een ESG-expertise vereisen. Aan de andere kant moeten rapportages goed gecontroleerd worden en is goede kennis van wet- en regelgeving essentieel. Jouw handtekening heeft duurzame waarde.

Playback of this video is not currently available

0:02:30

Sustainable Student Consultancy

Sustainable Student Consultancy zet ambitieuze studenten in om duurzaamheidsvraagstukken van ondernemingen te beantwoorden.
Hiermee willen ze bedrijven helpen te verduurzamen en daarmee een impact maken op de maatschappij.
Daarnaast geven ze studenten van allerlei verschillende achtergronden de kans om kennis te maken met consultancy en hun skills in te zetten in echte business cases.
 
PwC verzorgt een aantal trainingen per jaar en coacht de projectgroepen tijdens hun opdrachten. Bekijk hier de video over ons partnership met SSC.

ESG Leader PwC Europe en Nederland over ESG binnen PwC

“Iedereen binnen het ESG-team werkt met zijn of haar hart. We zijn gewend een vak te leren met ons hoofd en dat toe te passen, maar het ESG-team doorleeft het creëren van impact echt. Als ons werk niet bijdraagt aan het goede, dan willen we er niet aan verdienen. Zo simpel is het. Gedrag is een cruciaal onderdeel van ESG. Ik geloof heilig dat je problemen niet oplost met tools, maar met gedrag. We moeten ons bewust zijn van onze impact op klimaat, de biodiversiteit en gelijkheid. We helpen onze klanten hierbij, maar ook binnen PwC zetten we ons hiervoor in. Het begint en eindigt bij mensen. Maak connectie met je teams en je klanten. Zorg ervoor dat een team divers is, heb aandacht voor welzijn, houd de gelijkwaardigheid goed in de gaten. Ik probeer mezelf daarop de laatste jaren steeds vaker uit te dagen. Ik ben accountant, maar heb ook boeddhistische psychologie gestudeerd. Uiteindelijk zijn we allemaal verbonden en is geven iets wat gelukkig maakt. Dus wil ik een mooi ESG-team bouwen waarin we samen met veel passie, respect en lol onze klanten helpen een duurzame impact te maken. Dat is waar ik naar streef.”

ESG binnen PwC

{{filterContent.facetedTitle}}

{{contentList.dataService.numberHits}} {{contentList.dataService.numberHits == 1 ? 'result' : 'results'}}
{{contentList.loadingText}}

Contact

Taoufik  El Hassani

Taoufik El Hassani

Recruiter professionals Advisory Deals, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)6 18 90 43 18

Linda Smits

Linda Smits

Recruiter Professionals Advisory Consulting, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)63 819 90 49

Fleur Snouckaert

Fleur Snouckaert

Campusrecruiter Financial Audit - Noord-Holland, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)6 43 29 97 45

Nina  Morks

Nina Morks

Campusrecruiter Corporate Tax, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)6 43 19 84 01

Karolien Arp

Karolien Arp

Recruiter professionals ESG, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)6 48 448 922

Volg ons