DGA

De dubbele rol van de DGA

Als DGA (Directeur-Grootaandeelhouder) binnen een familiebedrijf heeft u een unieke en belangrijke rol. U bent niet alleen verantwoordelijk voor het succes en het dagelijkse reilen en zeilen van het bedrijf, maar ook voor de continuïteit en de groei van het familiebedrijf op de lange termijn. En dan is er ook nog het behoud van de purpose & values. Bij PwC begrijpen we de unieke dynamiek van familiebedrijven en kunnen we u ondersteunen bij het navigeren door deze uitdagingen.Bij PwC begrijpen we de complexiteit van deze rol en bieden we u de expertise die u nodig heeft om succesvol te zijn.

Onze experts kunnen u helpen bij het ontwikkelen van een duidelijke governancestructuur, het opstellen van een familiestatuut en het plannen van een soepele overdracht van het bedrijf naar de volgende generatie. Daarnaast kunnen we u adviseren over fiscale en juridische vraagstukken die specifiek zijn voor familiebedrijven.

Playback of this video is not currently available

0:01:59

DGA (Directeur-Grootaandeelhouder)

Onze expertise

Bij PwC hebben we specialisten in huis die ervaring hebben met de specifieke behoeften van familiebedrijven en hun DGA's. Onze experts kunnen u ondersteunen bij:

  • Bedrijfsopvolging: Het plannen en voorbereiden van een soepele overdracht van het bedrijf naar de volgende generatie.
  • Governance: Het ontwikkelen van een duidelijke governancestructuur die zowel het bedrijf als de familie ondersteunt.
  • Fiscale planning: Het optimaliseren van uw fiscale positie en het identificeren van mogelijke risico's en kansen.
  • Strategische groei: Het identificeren van groeimogelijkheden en het ontwikkelen van een strategie om deze te benutten.

Daarnaast begrijpen we dat elk familiebedrijf uniek is en dat uw behoeften en doelen kunnen verschillen. Daarom bieden we maatwerkoplossingen die aansluiten bij uw specifieke situatie. Onze experts luisteren naar uw wensen en doelen en werken samen met u aan een oplossing die het beste bij u en uw familiebedrijf past.

Volg ons

Contact

Philip Vossenberg

Philip Vossenberg

Tax partner en Family Business Leader, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 295 34 75

Marloes Griffioen

Marloes Griffioen

Single Family Office Leader, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 003 49 88

Hide