Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

LHBTIQ+

We vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn binnen onze organisatie. Om dat te stimuleren hebben we het Shine netwerk. Dat is het PwC-netwerk voor homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen, transgender personen en alle collega’s, klanten en relaties die actief willen bijdragen aan een werkomgeving waarin ieders geaardheid wordt geaccepteerd. Een van de manieren om deze doelstelling uit te dragen, is onze deelname aan de jaarlijkse Canal Parade. Sinds 2016 varen wij mee met een eigen boot rond het thema Be Yourself @ Work.

Ga naar de Be Yourself @ Work pagina

Be Yourself @ Work

Shine Netwerk

Shine is het LHBTIQ+ diversiteitsnetwerk binnen PwC. Deze naam weerspiegelt onze visie om een gastvrije, inclusieve werksfeer te creëren voor onze LHBTIQ+ collega's. Met Shine schijnen onze LHBTIQ+collega's licht op de belangrijke kwesties die van invloed zijn op onze diverse gemeenschap. Elke dag brengen zij hun authentieke ik naar PwC. Ze werken hard om het vertrouwen in de samenleving te vergroten, en om de werkplek en de cultuur sterker te maken. Om zo betere kansen te creëren en te kunnen stralen. Een netwerk als Shine biedt daar een podium voor. Ook laten we hiermee aan onze collega's zien dat ze er niet alleen voor staan. 

Uit de kast komen

Voor National Coming Out Day hebben we collega's gevraagd hoe het is om privé en of op het werk uit de kast te komen. Ieder verhaal is uniek. In deze video delen drie collega's hun persoonlijke coming-out verhaal.

Playback of this video is not currently available

Onze arbeidsvoorwaarden zijn inclusiever voor meerouder(regenboog)gezinnen en opname transitieverlof

Helaas is bij diverse gezinsvormen de feitelijke situatie niet (of pas na lange tijd) hetzelfde als de juridische situatie. Dat betreft vooral regenbooggezinnen, maar ook andere gezinnen (bijvoorbeeld bij adoptie na draagmoederschap).

Daardoor komen ouders die feitelijk wel de zorg voor een kind dragen (maar juridisch niet/nog niet de officiële ouder zijn), niet in aanmerking voor regelingen als partnerverlof, ouderschapsverlof, zorgverlof, calamiteitenverlof, etc., op momenten dat daar wel behoefte aan is. Officieel krijg je dan geen verlof.

Bedrijven kunnen daar zelf iets aan doen. PwC doet dit nu ook. In navolging van slechts enkele andere bedrijven passen wij onze arbeidsvoorwaarden aan per 1 oktober. Wij geven de ouders die bij ons werken en door hun gezinsvorm officieel geen recht hebben op geboorteverlof, toch dat verlof.  

Daarnaast nemen wij na consult met Transgender Netwerk Nederland ook een transitieverlofregeling op. En daarmee halen we dit uit het ziekteverlof.

In dit artikel in het blad Winq meer over onze arbeidsvoorwaarden.

Contact

Brigitte van Mameren

Manager, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 098 63 91

Erik Poolman

Senior Projectmanager, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 112 07 98

Rutger Schuil

Persvoorlichter, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)68 316 55 24

Volg ons