Data Analytics

Wij gebruiken data en analytics om leidinggevenden, werknemers, klanten en leveranciers te helpen de juiste beslissingen te nemen.

Data Analytics

Bij Data Analytics helpen wij onze klanten om gegevens te verzamelen, te analyseren en te gebruiken om inzicht te krijgen in toekomstmogelijkheden, hun bedrijfsprestaties te verbeteren en hun werkwijze te transformeren. Als data-analist help je klanten om beslissingen te nemen op basis van (big) data en ben je de analyse-expert die nadenkt, onderzoek doet en uit eigen ervaringen put om onze dienstverlening nog beter te maken. Er zijn meerdere teams binnen PwC waar je terecht kunt. Bijvoorbeeld bij Data Analytics Assurance. Mocht je meer geïnteresseerd zijn in mensen en HR, dan is People Analytics misschien iets voor jou. Of zou je beter passen bij de boeiende wereld van de forensische technologie? Of Deal Analytics, waar alles om draait om data, maar ook om zakelijk inzicht en kennis van de sector.

Wij willen al deze teams uitbreiden met specialisten met verschillende achtergronden en kwaliteiten. Het belangrijkste voor ons is jouw passie om onze klanten vooruit te helpen. De benodigde vaardigheden leer je bij ons.

Playback of this video is not currently available

Data Analytics - Today and Tomorrow

Onze Data & Analytics teams

Data & Technology Assurance

Bij Risk Assurance Data & Technology werk je samen met PwC’s meest innovatieve dataspecialisten. Je helpt klanten met vragen over data, bijvoorbeeld door te zorgen voor meer grip op de datakwaliteit en door data-analyses op een heldere, informatieve manier te visualiseren. 

Je helpt hen om meer zekerheid te verkrijgen uit en over hun data. Je overlegt met klanten, haalt de gegevens op uit hun systemen, zorgt voor het opschonen en voorbereiden ervan, voert analyses uit en maakt impactvolle visualisaties waarmee data worden omgezet in bruikbare informatie. 

Je helpt ons om de toegevoegde waarde van onze digitale middelen te maximaliseren, maar ook om complexe problemen van klanten op te lossen, met als doel om het vertrouwen te vergroten of transparantie en risicomanagement te verbeteren.

Bij Risk Assurance Data & Technology maken we gebruik van technieken zoals Robotic Process Automation (RPA), Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning (ML).  We werken vaak met SQL, Python, R, PowerBI en Alteryx. 

Wil jij klanten helpen om data tot hun nieuwe superkracht te maken? Wil jij je blijven ontwikkelen en je kennis inzetten om bij te dragen aan verdere digitalisering? Kom dan bij PwC werken!

Lees meer

Forensic Technology Solutions

Fraude en niet-naleving van regels en voorschriften (zoals KYC-regels) komen overal voor. Jij en je collega's helpen onze klanten bij het opsporen, onderzoeken en verder voorkomen daarvan. Binnen FTS zijn er twee teams: Data Analytics (DA) en Digital E-discovery (DeFD). Deze maken integraal onderdeel uit van het forensische onderzoeksteam en helpen de collega's van het forensische kernteam om diverse soorten (gestructureerde en ongestructureerde) datasets op de juiste wijze te verzamelen, te verwerken en daar zinvolle conclusies uit te trekken. Hun werk is georganiseerd rond 3 pijlers: het verschaffen van inzichten op basis van data-analyse en machine learning, het ondersteunen van onderzoek, en het automatiseren van compliance en governance. Je gaat werken met een groot aantal technologieën/talen: Python, SQL, diverse machine learning-modellen, toepassing van principes voor verantwoorde AI, NLP, netwerkanalyses, enz. Samen met dit unieke team van experts lever je uitstekende resultaten en creëer je een geweldige ervaring voor onze klanten én voor onszelf.

People Analytics

Analyse van HR-gegevens (en algemene personeelsgegevens) wordt steeds belangrijker om organisaties inzicht te geven in het verbeteren van hun integrale ‘employee journey’. Of het nu gaat om werving, prestatiemanagement, personeelswelzijn of het behouden en belonen van toptalent, People Analytics stelt organisaties in staat om bottom-up-inzichten te gebruiken voor gefundeerde top-down-besluitvorming. Je helpt met alle aspecten van strategie tot uitvoering – afhankelijk van waar klanten zich bevinden in het traject van het inrichten, ontwikkelen en opschalen van hun people analytics-functie. Welke use cases hebben de meeste impact voor uw organisatie? Welke data zijn direct beschikbaar voor snelle besluitvorming? Hoe wordt uw people analytics-functie ingevuld qua skills/scope en schaalbaarheid? De afdeling People & Organisation benut gegevens uit HRIS-, pensioen-, belonings-, werknemersbetrokkenheids- en exit-interviewsystemen – altijd strikt volgens alle privacyregels en ethische voorschriften – om de bovenstaande en andere personeelsgerelateerde vragen te helpen beantwoorden. Je werkt in alle sectoren en in een wereldwijd netwerk, waarbij je gebruik kunt maken van de modernste tools voor gegevensverzameling, -analyse en -automatisering.

Data Analytics Consulting

In dit multidisciplinaire team zet jij je analytische vaardigheden in om praktische oplossingen aan te dragen voor complexe vraagstukken binnen de publieke, commerciële en financiële sector.

Je adviseert klanten hoe ze gebruik kunnen maken van de enorme hoeveelheid data en helpt hen deze data in te zetten voor het ontdekken van kansen voor groei, innovatie en concurrentievoordeel. Samen ontwikkel je voor onze klanten modellen, applicaties en datagestuurde oplossingen op basis van geavanceerde technologieën, waaronder machine learning, kunstmatige intelligentie en cloud-oplossingen. Als data-expert werk je vaak samen met collega's uit andere PwC-teams, zoals Finance, Risk, Technology en Strategy Consulting.

Bij Data Analytics Consulting werk je voortdurend aan je kennis en analytische vaardigheden. Daarnaast krijg je trainingen om op de hoogte te blijven van de digitale trends in ons vakgebied. Je werkt mee aan de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor de klant. Dat maakt het werken bij ons zo leuk.

Smart Automation & Quantative Solutions

De experts van Smart Automation & Quantitative Solutions geven advies over en leveren ook zelf schaalbare digitale oplossingen en diensten. Wij richten ons op het extraheren, modelleren, analyseren en visualiseren van data om klanten meer inzicht te geven, hun compliance- en rapportageprocessen te optimaliseren en meer controle te geven over hun fiscale en financiële functie, en dat alles tegen lagere kosten.

Vanaf dag één maak je deel uit van een jong, dynamisch team en krijg je de kans om je te specialiseren in verschillende technologieën zoals RPA, machine learning en kunstmatige intelligentie. Samen met je collega's werk je aan cases waarbij je klanten helpt hun strategie te vertalen naar toegepaste technologische oplossingen. Je maakt gebruik van uiteenlopende analytische tools en ondersteunt klanten bij hun digitale transformatie, zodat ze zijn voorbereid op veranderende eisen en kunnen inspelen op nieuwe mogelijkheden van data en technologie.

Deal Analytics

Ons Deal Analytics-team houdt zich bezig met complexe vraagstukken in de dynamische omgeving van fusies en overnames ('Deals'). Bij projecten gaat het om het ondersteunen van klanten bij de aan- en verkoop van bedrijven waarbij data analytics een steeds grotere rol speelt. Aan de hand van gegevens uit de verkoop-, marketing-, operationele en financiële systemen van de klant breng je value drivers in kaart en adviseer je over verbeteropties. Bij de analyse beperk je je niet tot één techniek maar zorg je ervoor dat je een breed pakket aan technieken en tools tot je beschikking hebt, zodat je de klant optimaal van dienst kan zijn.

In je dagelijkse werk ben je bezig met zaken als het in kaart brengen en testen van bedrijfshypotheses aan de hand van data analytics-technieken, het uitvoeren van analyses met korte deadlines volgens hoge kwaliteitsnormen, en het samenwerken met het deal team om de analyses te verwerken in het algehele advies van PwC omtrent het overnameobject.

Je krijgt de kans om deel uit te maken van een groeiend team in een van de meest succesvolle Deals-praktijkgroepen op de markt. Je werkt in een team bestaande uit collega's met een diverse achtergrond en ervaring, waarbij jij er verantwoordelijk voor bent dat de klant inzichten krijgt op basis van data analytics. Elk jaar werk je mee aan 8-10 projecten voor Corporate & Private Equity-klanten, waardoor je een uniek inkijkje krijgt in het Nederlandse en internationale bedrijfsleven.

 

 

{{filterContent.facetedTitle}}

{{contentList.dataService.numberHits}} {{contentList.dataService.numberHits == 1 ? 'result' : 'results'}}
{{contentList.loadingText}}

Contact

Mitch Kox

Mitch Kox

Recruiter professionals Tech Consulting, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)64 845 22 08