Deals

Advies bij deals en overnames

Iedere fase van de deal de juiste expertise

Analyse van uw strategische opties, het afzetten van een business unit, het integreren van twee bedrijven: elke fase van een deal presenteert specifieke problemen en uitdagingen. Wij hebben de juiste mensen met de juiste expertise die kunnen adviseren en helpen bij elke fase. Wij kunnen u helpen om de juiste beslissingen te nemen om de waarde van uw deal te maximaliseren.

Deal Services Continuum

Publicatie 'Creating value through industry convergence'

Aantal niet-branchespecifieke overnames neemt toe

De trend waarbij bedrijven actief worden op terreinen die traditioneel ‘branchevreemd’ zijn, is de afgelopen jaren versneld. Dat blijkt uit het nieuwe onderzoek Creating Value through industry convergence van PwC naar de zogenoemde convergentie van industrieën. Convergentie betekent dat de traditionele scheidslijnen tussen sectoren vervagen en nieuwe waardeproposities ontstaan. De convergentie van sectoren is het gevolg van de digitale revolutie, die het bestaan mogelijk heeft gemaakt van bijvoorbeeld FinTech en HealthTech-bedrijven.

Fusies en overnames als ‘driver’ van convergentie

Om de mate van convergentie te meten baseert het onderzoek zich op cijfers over fusies en overnames, waaruit blijkt dat het aantal bedrijven dat een niet-branchespecifieke partij overneemt toeneemt. Fusies en overnames zijn niet de enige manier waarop convergentie tot stand komt, maar ze zijn wel een belangrijke indicator. Voor gevestigde ondernemingen is een transactie de snelste manier om in te spelen op (disruptieve) veranderingen in de markt. Het organisch bouwen van nieuwe specifieke capaciteiten, bedrijfsmodellen of klantenbasis kost veel meer tijd.

{{filterContent.facetedTitle}}

Originating deals

Het vinden van de juiste partner of overname kandidaat is geen doel op zich. Een zorgvuldige oriëntatie....

Lees meer

Evaluating deals

Van belang is alle deal aspecten zorgvuldig te wegen. Wat is een reële waardering, hoe gaan we met de fusie autoriteiten om...

Lees meer

Executing deals

Na het vinden van een potentiële partner of overname kandidaat dienen uitgangspunten getoetst te worden. Niet alleen de financiële uitgangspunten zijn hierbij van belang maar bijvoorbeeld ook de fiscale, culturele en organisatorische effecten...

Making deals successful

Ondanks alle zorgvuldige stappen bij een overname of fusie, het echte werk begint voor velen pas bij de integratie. Hoe ga je om met twee culturen, hoe gaan de systemen samenwerken, hoe halen we de geplande synergetische resultaten?

Lees meer

Strategy&

Praktische kijk op strategie

Samen helpen PwC en Strategy& klanten met het ontwikkelen van praktische strategieën voor hun belangrijkste uitdagingen - en zetten deze ideeën om in acties.

Lees meer over - Strategy&

Praktische kijk op strategie

Contact

Remco van Daal

Remco van Daal

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)61 001 80 15

Volg ons