Innovatie en groei

Hoe blijft uw onderneming de komende jaren innovatief en competitief in deze snel veranderende wereld?

Groei door innovatie en transformatie

De wereld verandert snel en continu. En de impact van al die veranderingen op de sector transport & logistiek (T&L) is groot, als verbindende schakel van de ‘global economy’. Ook uw organisatie staat ongetwijfeld regelmatig voor de keuze door welke innovaties en transformaties u in de komende jaren competitief blijft.

Vier ontwrichtende factoren

Voor de nabije toekomst onderscheiden wij vier belangrijke ontwrichtende factoren:

  1. Toenemende klantverwachtingen ten aanzien van uw kwaliteit, snelheid en kosten.
  2. Technologische ontwikkelingen, zoals big data analytics, robotisering en autonome voertuigen.
  3. Nieuwe toetreders, met radicaal andere businessmodellen en zonder verouderde ‘assets’.
  4. Samenwerking en delen van volumes en faciliteiten tussen partijen in de keten.

"Via welke innovaties gaat u tot groei en prestatieverbetering komen? Wij gaan graag met u in gesprek over uw specifieke situatie."

Strategische vragen

Afhankelijk van de impact van deze factoren op uw bedrijf, dient u allerlei strategische vragen te beantwoorden. Is dit een kans of een bedreiging? Blijft u bij het huidige businessmodel of innoveert u uw dienstverlening? En welke technologieën gaat u omarmen?

Verder dient u te bepalen waar de benodigde investeringen vandaan komen. Moet u hiervoor kosten besparen? Misschien is een fusie of overname een route die u wilt volgen. En wat betekenen al deze veranderingen voor uw medewerkers?

Zo kunnen wij u helpen

Wij denken graag met u mee over de juiste antwoorden op al dit soort vragen, om tot innovatie en groei te komen. Daarbij maken we gebruik van onze brede expertise en ons internationale T&L-netwerk. 

Onze experts combineren diepgaande kennis van de branche met de laatste inzichten in internationale trends en objectieve analyses van technologische mogelijkheden. Wij begeleiden klanten bij hun transformaties, van strategie tot en met implementatie. Bijvoorbeeld als het gaat om centralisatie, digitalisering, aanpassingen van het businessmodel, kostenbesparingen of change management.

Contact

Milo Hartendorf

Milo Hartendorf

Consumer Markets Industry Leader, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 299 15 98

Jeroen Dekker

Jeroen Dekker

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)61 092 77 97

Volg ons