Future of Finance

CFO spil in digitale transformatie

Als CFO levert u op het juiste moment waardevolle informatie, waarmee u bedrijfsbeslissingen beïnvloedt. Technologieën zoals robotisering, data analytics en machine learning maken dit mogelijk en brengen de financiële functie van de toekomst snel dichterbij.

Transformatie van de finance functie

Door het toepassen van sturende data lopen de financiële verslaggeving en het voorspellen van verandering steeds meer in elkaar over. Dit vraagt een andere inrichting en aansturing van de financiële afdeling. Deze moet flexibel, wendbaar en leergierig zijn. De financiële afdeling zal bovendien meer gericht zijn op verbinding van de strategische organisatiedoelen. In plaats van traditionele hiërarchieën zullen toekomstige organisaties functioneren als een netwerk van krachtige, autonome en strategisch op elkaar afgestemde teams die gezamenlijk een bepaald doel van een organisatie uitvoeren.

Future of Finance podcast

In de podcastserie Future of Finance geven prominente finance professionals hun visie op de toekomst van de financiële functie. Beluister de podcasts nu. 

{{filterContent.facetedTitle}}

Hoe AI de rol van de CFO zal transformeren

In elke bedrijfstak krijgen CFO’s te maken met verschillende uitdagingen, waaronder verminderde groei door nieuwe concurrenten, veranderende eisen aan medewerkers, veranderende bedrijfsmodellen, een sterk groeiende hoeveelheid data, grotere complexiteit van regelgeving en een aanhoudende noodzaak om kosten te besparen. In deze situatie is het niet voldoende dat CFO’s alleen de financiële beheerders zijn die zorgen voor accurate en volledige financiële rapportages, maar moeten ze de aanwezige data binnen de organisatie benutten om een meer strategische rol op zich te nemen.

Lees meer over Artificial Intelligence

Tech alliances

Oracle

Wij helpen klanten om hun doelstellingen te realiseren met digitale technologie en marktkansen om te zetten in winst. Hiervoor combineren wij Enterprisetechnologie van Oracle met commercieel en technologisch advies - van strategie tot en met uitvoering.   

Lees meer over Oracle

View more

SAP

SAP-technologie ondersteunt ons bij het oplossen van complexe, commerciële uitdagingen van onze klanten. Wij helpen u via een sector- en resultaatgerichte aanpak met behulp van SAP. Bij een bedrijfstransformatie richten wij ons op het totale traject, van de strategie tot en met executie.

Lees meer over SAP

View more

Workday

De huidige markt legt voortdurend druk op organisaties om een werkcultuur te bouwen die hoge prestaties stimuleert. Op de agenda van CEO´s staat talent inmiddels op gelijke hoogte met financiële resultaten. PwC gebruikt de technologie van Workday om de vraagstukken aan te pakken die in uw business cruciaal zijn. 

Lees meer over Workday

View more

CCH Tagetik

CCH Tagetik (Wolters Kluwer) is een softwareplatform waarin alle data voor de finance-functie samenkomen: zowel data voor performance management als voor het voldoen aan wet- en regelgeving (IFRS, GAAP, Solvency II, Basel/CRD, tax).

Lees meer over CCH Tagetik

View more

Data analytics

Organisaties beschikken over een enorme hoeveelheid veelal digitale data. Wie in staat is om data analytics effectief toe te passen, beschikt over waardevolle inzichten over klanten en producten, bedrijfsvoering en personeel. Big data zijn het beginpunt voor een gedifferentieerde customer experience, procesverbetering en risicomodellering.

Lees meer over data analytics

Cloud

Digitale gegevens opslaan en bewerken op externe machines is voor alle organisaties aan de orde. De meest gestelde vraag is niet meer of u naar de cloud gaat, maar wanneer en hoe. Weet u de voordelen van de cloud optimaal te benutten zonder de risico’s uit het oog te verliezen?

Lees meer over cloud-oplossingen

Robotic Process Information

Bent u op zoek naar duurzaam concurrentievoordeel? Dan is Robotic Process Automation (RPA) een manier om de kwaliteit van uw producten/diensten te verbeteren, meer focus te leggen op het creëren van waarde in de keten en uw bedrijfsvoering efficiënter in te richten.

Leer meer over Robotic Process Information

Artificial Intelligence

Kunstmatige intelligentie of Artificial Intelligence (AI) is een veelomvattende technologie waarbij computers worden gebruikt om data-gedreven beslissingen te nemen of taken uit te voeren. Intelligentie door computers wordt al in vrijwel elke sector gebruikt.

Leer meer over Artificial Intelligence

Digitale transformatie, gedreven door mens en technologie

De sleutel tot succes zit vaak in de digitalisering van uw financieel gerelateerde processen. De integratie van uw IT-strategie met uw businessstrategie en finance doelstellingen is hier onlosmakelijk mee verbonden. Naarmate technologie zich verder ontwikkelt, zult u steeds meer zij aan zij werken met robots, kunstmatige intelligentie en slimme automatisering. PwC kan u adviseren bij de selectie van producten en diensten van onder meer Oracle, SAP, Salesforce, Google en Adobe en de implementatie en de optimalisatie van uw financiële functie begeleiden. Ook traint PwC uw medewerkers, zodat zij over de juiste vaardigheden beschikken. Zo bereikt u digitale transformatie in uw organisatie, van strategie tot en met executie.

‘CFO’s die in staat zijn van uur tot uur, van minuut tot minuut de juiste informatie te leveren, zijn degene die daadwerkelijk het bedrijfsresultaat kunnen beïnvloeden.’

Alexander Staal, Advisory Partner, PwC

{{filterContent.facetedTitle}}

{{contentList.dataService.numberHits}} {{contentList.dataService.numberHits == 1 ? 'result' : 'results'}}
{{contentList.loadingText}}

{{filterContent.facetedTitle}}

{{contentList.dataService.numberHits}} {{contentList.dataService.numberHits == 1 ? 'result' : 'results'}}
{{contentList.loadingText}}

Contact

Alexander Staal

Alexander Staal

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 72 42

Volg ons