Doing Business in the Netherlands 2024

Ondernemen en investeren in Nederland

Doing Business in the Netherlands 2024 geeft u een breed inzicht in de kernaspecten van ondernemen en investeren in Nederland. Internationaal ondernemen verbreedt de horizon van een bedrijf en biedt unieke mogelijkheden voor groei, ontwikkeling en winstopbouw. Denkt u erover na om te gaan ondernemen vanuit Nederland? Onze specialisten staan graag voor u klaar om met u te kijken naar kansen en mogelijkheden voor uw organisatie.

Het vestigingsklimaat

Nederland is een van de meest open economieën ter wereld en behoort bij de beste landen op het gebied van technologie en innovatie. Het biedt een uitstekende infrastructuur - waaronder de grootste haven van Europa - een concurrerend ondernemingsklimaat en een goed opgeleide beroepsbevolking. Het Nederlandse belastingstelsel kent verschillende fiscale voordelen om innovatie en bedrijfsactiviteiten te stimuleren en als internationaal georiënteerd land heeft Nederland veel hoogopgeleide buitenlandse werknemers in huis. 

Ondernemen in Nederland

In de publicatie beantwoorden we veel vragen die buitenlandse bedrijven en ondernemers hebben bij het maken van hun eerste stappen op de Nederlandse markt en maken daarbij gebruik van onze uitgebreide ervaring met betrekking tot het vestigen van bedrijven in Nederland.

De publicatie leidt u door alle belangrijke aspecten van het zakendoen in Nederland: het economische klimaat, de grote industrieën en bedrijfssegmenten. Het beschrijft de meest populaire rechtsvormen van bedrijven in Nederland en de belangrijkste onderdelen van fiscaliteit, compliance, human resources, arbeidsrecht, audit en accounting.

Wij bieden u met deze publicatie een algemeen overzicht van alle mogelijkheden. Wilt u meer informatie of gericht advies op uw onderneming? Uiteraard staan onze adviseurs u graag persoonlijk bij.

{{filterContent.facetedTitle}}

{{contentList.dataService.numberHits}} {{contentList.dataService.numberHits == 1 ? 'result' : 'results'}}
{{contentList.loadingText}}
Volg ons

Contact

Knowledge Centre

Rotterdam, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 43 51

Jeroen Peters

Jeroen Peters

Tax Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 46 24

Mariska van der Maas

Mariska van der Maas

Director, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 422 10 29

Hide