Bouw

Door de groei in de bouwsector ontstaat er ruimte om te investeren, dit is ook van belang aangezien klanten steeds meer vragen om duurzame en innovatieve oplossingen.

Op maandag 6 november 2017 organiseren PwC en Nyenrode Business Universiteit de rondetafelbijeenkomst 'Naar een toekomstbestendige bouwsector' in het Koetshuis van Nyenrode.

De bouw speelt een sleutelrol in de grote uitdagingen waarvoor onze samenleving staat. Klimaatverandering en uitputting van onze grondstoffen leiden ertoe dat we op een revolutionair andere wijze moeten denken over de inrichting van onze leefomgeving. Maar denk ook aan de impact van digitalisering en urbanisatie. De bouwsector zal zichzelf opnieuw moeten uitvinden.

Wij hebben een inspirerend programma samengesteld met verschillende experts van binnen en buiten de sector. Thema’s die aan de orde komen zijn onder andere digitalisering, ketensamenwerking, cultuur en transformatie. Daarnaast is er gelegenheid met elkaar in discussie te gaan. Bernard Wientjes zal als één van de sprekers ingaan op de laatste ontwikkelingen in de uitvoering van de Bouwagenda. Klik hier voor meer informatie over het programma en om u aan te melden.

Naar een toekomstbestendige bouwsector
De sector vertoont weer groei

De sector vertoont weer groei

De bouwsector heeft in de afgelopen twee jaar een enorme groei doorgemaakt. De woningbouw is dé motor achter het herstel en verwachte verdere groei. Bouwbedrijven zijn druk bezig om hun financiële en operationele basis op orde te brengen en krijgen daarbij ook weer ruimte om te investeren. Dit is ook van belang aangezien hun klanten vragen om duurzame en innovatieve oplossingen. Er blijft continue aandacht om faalkosten te reduceren zodat projectmarges gezond blijven. Deze interne en externe factoren zorgen ervoor dat de bouwsector ook in de komende jaren een dynamische sector blijft met uitdagingen.

Belangrijke thema’s

  • Performance-meting is een geschikt instrument om inzicht te krijgen in uw financiële prestaties en soliditeit. Waar staat u ten opzichte van de concurrentie?
  • Bouwbedrijven opereren in een projectmatige omgeving met meerdere belanghebbenden en grote risico’s. Hebt u uw risicomanagement op orde?
  • IFRS maakt uw bedrijfseconomische prestaties beter vergelijkbaar met die van andere bouwbedrijven. Voldoet uw onderneming aan deze verslaggevingstandaard?
  • Door uw bedrijfsprocessen te verbeteren kunt u uw rendement verbeteren. Maar hoe pakt u dit aan?
  • Wellicht is schaalvergroting door fusie of overname uw doelstelling. Wat is voor u de optimale transactiestructuur?

Onze toegevoegde waarde

PwC biedt u graag onafhankelijke ondersteuning bij het maken van de juiste strategische keuzes en het realiseren van uw doelen. Dit doen we op basis van onze jarenlange internationale ervaring in de bouwsector, bij kleinere, middelgrote en grote organisaties. De specialisten van Assurance, Tax & HRS en Advisory werken met een doordachte visie en strategie, vanuit een multicompetence-structuur. We zorgen voor een oplossing, samen met u.

"Om uw organisatie te digitaliseren, dient u te investeren in de juiste technologieën en uw organisatie geschikt te maken voor de mogelijkheden daarvan."

Bas Weber, director en sectorleider Bouw

Contact

Bas Weber
Director
Tel: +31 (0)88 792 72 50
E-mailadres

Sven van Loon
Director Tax
Tel: +31 (0)88 792 39 59
E-mailadres

Hans Bod
Partner
Tel: +31 (0)88 792 41 97
E-mailadres

Volg ons