>

Community of solvers: daden zijn duurzamer dan woorden

De uitdagingen van de toekomst vragen nú om actie en een ander perspectief. Onze community of solvers bekijkt deze complexe vraagstukken van alle kanten om tot duurzame oplossingen te komen. Zo zetten we ambitie om in daden. Samen zorgen we dat jouw acties ertoe doen.

arrow pointing down

Duurzame vooruitgang

45% van de Nederlandse CEO’s ziet klimaatverandering als een van de belangrijkste redenen om het businessmodel van hun organisatie aan te passen. De uitdagingen van de toekomst vragen nú om actie en een ander perspectief.

Onze community of solvers bekijkt deze complexe vraagstukken van alle kanten om tot duurzame oplossingen te komen. Zo zetten we ambitie om in daden. Samen zorgen we dat jouw acties ertoe doen.

45% van de Nederlandse CEO’s ziet klimaatverandering als een van de belangrijkste redenen om het businessmodel van hun organisatie aan te passen.

Lees de uitkomsten van PwC’s 27e CEO Survey

Duurzame daden

PwC’ers Wineke Ploos van Amstel-Haagsma, Anouar Ouali en Keetie van der Torren-Jakma gaan met elkaar in gesprek over duurzame vooruitgang. Wat zien zij in de markt, wat doet PwC zelf en hoe helpt onze aanpak ook andere organisaties verder. Bekijk het hier.

Playback of this video is not currently available

0:04:00

Ontdek hier hoe we duurzame vooruitgang realiseren:

Vertrouwen

Het opbouwen van vertrouwen is noodzakelijk voor organisaties en de samenleving als geheel. En vertrouwen is nog nooit zo belangrijk geweest. In een snel veranderende wereld volop uitdagingen en conflicten speelt vertrouwen een belangrijke rol bij de oplossing ervan. Vertrouwen is de basis voor samenwerking, sterkere relaties, betere communicatie, verhoogde productiviteit en uiteindelijk oplossingen waar iedereen zich in kan vinden.

Lees hier hoe onze community of solvers de Belastingdienst ondersteunt bij het herstellen van vertrouwen.

Casestudy: Belastingdienst

Transformatie

Als de spelregels in de omgeving waarin uw organisatie actief is veranderen of niet langer duidelijk zijn, vraagt dat nieuwe perspectieven en een andere aanpak om in te spelen op deze veranderingen. Pas uw organisatie aan en creëer vooral waarde op de lange termijn. Dus niet alleen quick wins, maar blijvende resultaten die het verschil maken. Succesvolle bedrijfstransformaties gaan verder dan alleen financiële zaken, maar besteden ook - en vooral - aandacht aan zaken als cultuur, digitalisering, duurzaamheid en (sociaal)-economische ontwikkelingen. Zo ontstaan transformaties die werken.

Lees hier hoe onze community of solvers Roompot ondersteunt bij de bedrijfstransformatie met Landal.

Casestudy: Roompot

Duurzaamheid

Duurzaamheid gaat over meer dan goede bedoelingen en ambities. Het gaat erom een ​​verschil te maken – voor uw organisatie, uw stakeholders en de samenleving als geheel. Het gaat om het leveren van duurzame resultaten die niet alleen winst opleveren voor organisaties, maar voor iedereen. Oplossingen die waarde genereren en groei stimuleren, terwijl we onze omgeving en onze samenleving verbeteren.

Lees hier hoe onze community of solvers drinkwaterbedrijf Vitens hielp bij het opzetten en doorontwikkelen van zijn duurzaamheidsverslaglegging.

Casestudy: Vitens

Van duurzame ambities naar duurzame daadkracht

Ga concreet aan de slag met CSRD, net zero en natuur

Community of solvers: daden zijn duurzamer dan woorden

Vidur Goerdat, Keetie van der Torren-Jakma, Guido van Aardenne, Waithera Kinyeki, Ellen McCready en Lex Huis in het Veld maken deel uit van onze community of solvers. Lees hier wat duurzame vooruitgang voor hen betekent. En hoe zij in hun dagelijkse werkzaamheden ambitie omzetten in actie.

‘Duurzame vooruitgang betekent voor mij het continue streven naar een betere toekomst en bewustwording van de manieren waarop je impact kunt maken.’

‘Duurzame oplossingen zijn niet eenvoudig. Dat is voor elke organisatie anders. Het is maatwerk, maar met dezelfde stip op de horizon.’

‘Duurzaamheid is meer dan wettelijke verplichtingen afvinken. Door duurzaamheid te integreren, kun je je onderscheiden van concurrenten.’

‘Ik help organisaties de materiële, financiële en niet-financiële kosten en risico's te identificeren in een omgeving die steeds meer geïntegreerd en onderling afhankelijk is.’

‘Duurzame resultaten vereisen out of the box-denken, maar moeten uiteindelijk passen binnen de bredere omgeving en de strategie van een organisatie.’

'Om verantwoord, schaalbaar en structureel de uitdagingen van onze tijd aan te gaan, staan twee vragen centraal: waarom bent u over tien jaar relevant en hoe komt u daar?'

< Back

< Back
[+] Read More

Wilt u meer weten over onze community of solvers?

Neem dan contact met ons op

Ontdek jouw carrière bij PwC

Join our community of solvers

Onze community of solvers is de kern van The New Equation

In onze dienstverlening maken onze mensen het verschil. Zij vormen onze community of solvers en zijn de kern van onze strategie ‘The New Equation’. Daarin staan vertrouwen en duurzame vooruitgang centraal. Samen leiden vertrouwen en duurzame vooruitgang tot een grotere relevantie.

Playback of this video is not currently available

0:00:15

Community of solvers: daden zijn duurzamer dan woorden

Contact

Agnes Koops-Aukes

Agnes Koops-Aukes

Voorzitter raad van bestuur, PwC Netherlands

Volg ons