Innovatie en digital

Digitalisering van de bouw in zes stappen

De bouwwereld digitaliseert. Bouwbedrijven experimenteren met virtual reality, BIM wordt steeds meer toegepast om virtueel te bouwen en bedrijven ontdekken de voordelen van drones voor het bouwproces. Digitalisering kan leiden tot grote efficiencyslagen door onder meer een afname van faalkosten. Bovendien leidt een geslaagde digitaliseringslag tot een toename van de productiviteit – een onderwerp waarmee bij bouworganisaties vaak veel verbetering mogelijk is. 

Kortom, de industrialisatie van de bouw neemt toe maar er is nog een wereld te winnen. Onder andere door een nauwere digitale samenwerking tussen alle schakels in het bouwproces. Heeft uw organisatie een plan voor digitale transformatie?

Zes stappen van digitale transformatie

Bouworganisaties die bereid zijn de omslag te maken naar een digitale organisatie, zullen een voorsprong hebben op de concurrentie en betere prestaties leveren. Om uw organisatie te digitaliseren, dient u te investeren in de juiste technologieën en uw organisatie geschikt te maken voor de mogelijkheden daarvan. 

PwC kan u helpen met dit transformatieproces. Op basis van vele transformatieprojecten met toonaangevende bouw- en industriële organisaties, hebben wij zes praktische stappen geformuleerd die nodig zijn om te transformeren naar een digitale voorloper.

Data analytics als cruciale productiefactor

Het leren beheersen van data analytics is een van deze zes stappen voor digitale transformatie. Dankzij de beschikbaarheid van enorme hoeveelheden (digitale) data kunt u patronen en verbanden ontdekken die soms onverwacht en vaak waardevol zijn. Om de waarde van data te ontginnen, zijn investeringen in nieuwe kennis en vaardigheden nodig. Wij denken graag met u mee hoe u tot nieuwe inzichten kunt komen door het ontsluiten van databronnen en het analyseren en visualiseren van data.

Benieuwd geworden?

Behalve over data analytics, praten we u ook graag bij over de impact van de andere digitaliseringsonderwerpen. Bent u benieuwd hoe u de digitale transformatie van uw organisatie kunt vormgeven? Neem vrijblijvend contact met ons op om van gedachten te wisselen.

"Om de waarde van data te ontginnen zijn investeringen in nieuwe kennis en vaardigheden nodig."

Bas Weber, director Consulting

Contact

Bas Weber

Bas Weber

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)61 037 60 45

Volg ons